Før kampen: Sevilla – Manchester City

nick4Manchester City reiser til Spania vel vitende om at seier kan føre de lyseblå et langt skritt mot avansement fra gruppe D.

Kampen mot Norwich ble en dramatisk affære for serielederen. Etter mye nesten så stanget Nicolas Otamendi inn sitt første mål for sin nye klubb og ga de lyseblå en velfortjent ledelse. Ti minutter før full tid gjorde Joe Hart sitt for å sikre spenning da han nærmest kastet ballen til Cameron Jerome som spaserte inn utligningen.  Det hele kulminerte imidlertid da Norwichs skotske midtstopper måtte ty til hendene for å stoppe Sterlings avslutning og pådro seg dermed både rødt kort og straffespark. Straffen eksekuterte Yaya Touré sikkert i mål og skaffet Manuel Pellegrini tre nye poeng, noe som gjør at Manchester City fortsatt leder serien, á poeng med Arsenal.

Nå er det Champions League det skal handle om, og Manchester City har et godt utgangspunkt etter en sterk seier borte i Tyskland, og nye tre poeng hjemme mot Sevilla. Tirsdag kveld er det duket for ny kamp mot de røde- og hvitstripede fra Andalucia, en kamp som hjemmelaget burde vinne hvis de ønsker å ta seg videre fra gruppen. At hjemmelaget burde ta alle tre poengene kan være et godt utgangspunkt for Manchester City som dermed kan utnytte de potensielle rommene spanjolene etterlater seg når de går i angrep. Manuel Pellegrini understreket likevel på dagens pressekonferanse at laget hans ikke reiser til Spania for å forsvare seg, men at de ønsker å reise tilbake til Manchester med full pott i bagasjen. «Litt avhengig av hva som skjer i Tyskland, så kan vi sikre avansement i morgen», kunne 62-åringen forklare. «Får vi et godt resultat mot Sevilla så kan vi gå for å vinne gruppen i de to siste kampene, men vi er ikke forberedt på å spille uavgjort. Selvfølgelig er det bedre å spille uavgjort enn å tape, men hvis vi går ut for å spille uavgjort er det en mye større sannsynlighet for at vi taper». For at seier skal bli en mulighet er City avhengig av å score mål. På topp starter nok Wilfried Bony igjen, og ivorianeren måtte tåle kritikk etter kampen mot Norwich, men får støtte hos sin chilenske manager. «Bony har blitt kritisert, men vi må huske at han har scoret to mål på sine tre siste ligakamper».

En som derimot scoret mål i helgens kamp mot Norwich var Nicolas Otamendi. Den argentinske midtstopperen tegnet seg ofte på scoringslisten, både for Porto og Valencia, og har nå altså åpnet målkontoen på Eastlands. Forsvarsbautaen som ble hentet i sommer har erfaring fra å møte Sevilla etter sin tid Valencia og er overbevist om at hjemmelaget kommer til å åpne i et forrykende tempo, og at det dermed er opp til City å opptre disiplinert i de bakre rekker. «Lag som kommer til «La Bombonera» blir ofte satt under hardt press, og det kommer til å bli en vanvittig stemning» spår 27-åringen. «Vi må være på vårt aller beste, og prestere både offensivt og defensivt».

Etter en litt traurig sesongstart så har Sevilla nå begynt å få opp dampen, til tross for helgens bortetap mot Villareal. Los Rojiblancos spilte tidvis veldig godt i bortekampen mot Manchester City, selv om det ikke ble poeng. I serien står Unai Emerys mannskap med tre strake hjemmeseiere hvor de blant annet har slått Barcelona 2-1 og Getafe 5-0 på de to siste. Teknikeren Éver Banega vil være usikker nesten frem til kampstart for Sevilla, og argentineren måtte stå over helgens tap mot Villareal. Ellers må de røde- og hvitstripede greie seg uten Daniel Carrico, Nico Parejo og Beto.

City-fansen fikk oppløftende nyheter tidligere på dagen da det ble klart at både Gaël Clichy og Fabian Delph satte seg på flyet med resten av laget da de vendte nesen sydover. Begge har slitt med skader hele denne sesongen, men kan nå sakte være på vei tilbake på banen. Manuel Pellegrini kan velge å bruke Yaya Touré som offensiv midtbane for å starte med både Fernandinho og Fernando sentralt. Det betyr i så fall at Jésus Navas innleder kampen på sin gamle hjemmebane på benken. I de bakre rekker blir det nok ingen større forandringer. Vi tipper følgende lag: Hart – Sagna, Kompany, Otamendi, Kolarov – Fernandinho, Fernando – De Bruyne, Yaya Touré, Sterling – Bony.

Kampen vises på Viasat Motor med avspark 20:45.

Dommer er Svein Oddvar Moen.

2 svar

 1. Arne Persson sier:

  Innrømmer at jeg er skeptisk til at Moen holder det nivået en slik kamp krever! Videodømming!

 2. Thomas Aune sier:

  Må bare legge inn en kjapp kommentar her, vil bare si at det er utrolig brae forhåndsomtaler som blir skrevet her før hver kamp. De er knall og godt utfyllende.

  Hadde vært gull om det hadde vært mulighet for å laget en liste over hvor lenge hver spillere er ca. ute med skade eller karante om det er mulighet for dette.

  Lite norsk medier som opplyser dette, men Englands medier informerer selvfølgelig. Er det noen spesifikke sider dere bruker for å lese dere opp på skadelengde og div? Pelle høre vi jo fra på presse og slikt, men synes det er for sjelden.

  Ps. Skal på Man city – Liverpool. På Marys eller på Mother mac’s før kampen på lørdag?

  Mvh

  Thomas Aune

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.