Før kampen: Manchester City – Norwich

JS75196961Manchester City møter formsvake Norwich i helgens Premier League-runde, men skadelisten er fortsatt lang for Manuel Pellegrini.

I midtuken ble Manchester City for sterke for Crystal Palace for andre gang denne sesongen, og igjen var Kelechi Iheanacho en sentral mann. Unggutten startet på topp sammen Wilfried Bony og begge de to noterte seg for scoringer i ligacupoppgjøret. Iheanacho som scoret sitt første mål for de lyseblå mot nettopp The Eagles tidligere denne sesongen sto også for to målgivende pasninger, og leverte en veldig god figur i sin første kamp fra start. I tillegg til de to spissmålene så scoret Yaya Touré på straffespark i tillegg til Kevin De Bruyne og Manu Garcia som fikk æren av å fastsette sluttresultatet etter en god kontring av hjemmelaget.

Et skår i onsdagens seiersglede for mange City-supportere var kneskaden til Pablo Zabaleta. På pressekonferansen før kampen mot Norwich bekreftet Manuel Pellegrini at selv om skaden ikke var så ille som først antatt, så vil høyrebacken være ute til etter landslagspausen. «Den første kneskaden var verre, men det dreier som den samme skaden», kunne chileneren konstatere. «Forhåpentligvis vil Pablo kunne rehabilitere under den kommende landslagspausen». Selv om enkelte medier har spekulert i at David Silva har gjort fremskritt på skadefronten så rekker spanjolen heller ikke denne helgens Premier League-runde. «David har fortsatt smerter i ankelen og blir ikke med denne helgen. Han er også usikker til Champions League neste uke, vi tar det dag-for-dag og bestemmer oss tett inn mot selve kampen».

Mot Crystal Palace startet Pellegrini med både Iheanacho og Bony på topp, og det kan fort bli vanskelig å argumentere for å plassere noen av dem på benken mot Norwich. Spesielt førstnevnte. Iheanacho imponerte både tilskuere og sin egen manager i ligacupoppgjøret og ble, i dagene etter kampen, også tatt ut i den nigerianske A-landslagstroppen for første gang. Selv mener det 19 år gamle stjerneskuddet at prestasjonen mot Palace i seg selv ikke garanterer han plass mot Norwich. «Den kampen er ikke nok» fortalte Iheanacho til Citys egen TV-kanal. «Frem til jeg legger opp kommer jeg alltid til å gi alt for å forbedre meg. Det er veldig mange gode spillere i denne klubben og jeg må jobbe hardt for å kunne slå gjennom. Jeg vet at jeg har kvaliteter, men jeg må gjøre som treneren sier og forsøke å score enda flere mål når jeg får sjansen».

En annen spiller som imponerte, men som havnet litt i skyggen av Iheanacho, er Fernando. Midtbanespilleren, som har vært tredjevalg bak Yaya Touré og Fernandinho, startet både mot Manchester United forrige helg og i midtukens ligacupkamp Crystal Palace. I begge de kampene beit brasilianeren godt fra seg og viste at han har kvaliteter som Manuel Pellegrini kan trenge sentralt på midten. «Jeg har ikke imponert før vi begynner å ta trofeer. Jeg vet at jeg må forbedre meg, men det er dét hele laget jobber med», forklarte Fernando i et intervju før helgens kamp. «Når man ikke er 100% så er det vanskelig å prestere, spesielt i Premier League, og det skjedde med meg forrige sesong. Nå er jeg endelig i form og føler meg kampklar».

Norwich har slitt i hele oktober, og måtte også se seg beseiret på Goodison Park etter at The Toffees trakk det lengste strået i onsdagens straffesparkkonkurranse. I Premier League står Alex Neills mannskap med tre strake tap og forrige helg ble det hjemmetap mot West Bromwich Albion. Forrige seier i serien kom på hjemmebane mot Bournemouth da de gule og grønne vant 3-1 i september. Bakover har det skortet for Norwich som kun kan se seg slått av Newcastle og Bournemouth på antallet innslupne mål så langt. Høyrekant Nathan Redmond har vært lagets mest produktive spiller så langt med sine fire scoringer, og Norwich har ingen særlige skader å ta hensyn til før reisen til Manchester.

De siste tre kampene mellom lagene på Eastlands har vært målrike, og det har blitt scoret hele 18 mål på de oppgjørene. Det gir et snitt på hele seks mål per kamp. Først vant City 5-1 i 2011 før Norwich stakk av med seieren i siste serierunde i 2013. City fikk imidlertid sin revansje høsten sesongen etter da de vant hele 7-0.

Som nevnt så er skadelisten fortsatt lang for Manuel Pellegrini som fortsatt har David Silva, Samir Nasri, Gaël Clichy, Fabian Delph og Sergio Agüero ute, i tillegg til Zabaletas kneskade. Laget gir seg likevel ikke selv mot Norwich. Pellegrini kan velge å fortsette med Bony og Iheanacho på topp, men han kan også bruke Yaya Touré i den offensive midtbanerollen. Inn på laget kommer nok Hart, Kompany, Otamendi og Bacary Sagna. Vi tipper følgende lag: Hart – Sagna, Kompany, Otamendi, Kolarov – Yaya Touré, Fernandinho, – Navas, De Bruyne, Sterling – Bony.

Kampen vises ikke på TV2 Sport.

Dommer er Robert Madley.

1 svar

  1. Klarer han og utelukke Nacohen så er det noe galt med gangsynet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.