Kompany: –Vanskelig å velge mellom klubblag og landslag

PA_SOCCER-Man-City-132622_6859116Manuel Pellegrini var svært lite glad for at Vincent Kompany spilte Belgias relativt ubetydelige landskamp mot Israel og mente han ikke burde spilt etter å ha vært ute med skade. Vincent Kompany innrømmer nå at det er vanskelig å velge mellom klubblag og landslag, men avviser at det er noe vondt blod mellom ham og Pellegrini.

Vincent Kompany hadde vært ute med skade i flere uker da Belgias landslagstrener Marc Wilmots plukket ham ut i landslagstroppen og også benyttet ham i Belgias EM-kvalifiseringskamp mot Israel, til tross for at Belgia allerede var kvalifisert for EM og kampen dermed betydde lite.

Da Kompany kom tilbake til City valgte manager Manuel Pellegrini å plassere ham på benken i de to neste kampene for City med den begrunnelsen at belgieren hadde vært ute med skade og at Citys stopperduo, Eliaquim Mangala og Nicolas Otamendi, hadde spilt godt. Det fikk enkelte spekulanter til å se for seg at det måtte være en konflikt på gang mellom Kompany og Pellegrini. I et intervju med Manchester Evening News avviser nå Kompany dette konsekvent, men utelukker ikke at han kan havne opp i samme situasjon igjen.

«Dette gjelder ikke bare meg. Dette er noe som alltid har vært og alltid vil være et vanskelig situasjon for fotballspillere. City og Belgia er to veldig ulike lag som har veldig ulike mål og ambisjoner og det er helt normalt at noe slikt som dette inntreffer. Jeg ville ikke ha spilt hvis jeg ikke var skadefri. Men jeg er profesjonell, så jeg trenger ikke noen forklaringer. Jeg håndterte situasjonen og jeg hadde ikke noen problemer med det.»

Kompany har heller ikke noe problem med måten Pellegrini reagerte etter at han hadde spilt for Belgia.  «Det går helt fint. Jeg er alltid positiv for laget og det er ikke i en alder av 29 at jeg trenger for mange forklaringer.»

Kompany sier også at han vet at Eliaquim Mangala og Nicolas Otamendi begge er ute etter plassen hans. «Jeg har spilt bra hver eneste gang jeg har spilt både for klubblaget og for landslaget. Men jeg er en lagspiller. Vi ønsker alle å oppnå det samme til slutt. Så hvis andre spillere gjør det bra, så er jeg også glad på deres vegne. Det har alltid vært sånn i City. Det har vært mange ulike forsvarsspillere i den posisjonen siden jeg kom til City. Det handler ikke bare om å signere inn store spillere for én sesong. Noen ganger får du det beste ut av et lag ved å ha konkurranse om en plass, men det gjelder alle posisjoner på banen, ikke bare min posisjon.»

I et annet intervju med samme avis snakker også Kompany om søndagens 0-0-kamp mot Manchester United. «At det endte uavgjort er bra for både oss og United. Det ville vært et stort problem både for oss og dem å tape. Neste gang forventer jeg et veldig annerledes derby for da er vi faktisk nødt til å vinne kampen.»

Kompany innrømmer også at søndagens kamp nok ikke kommer til å bli en kamp han vil huske særlig lenge. «Vi visste alle hva vi hadde å gjøre, men dette er nok ikke et derby som vil bli husket særlig lenge og det var heller ikke en kamp som vi fortjente å vinne.»

2 svar

  1. Det fine er at han må gjøre en god jobb på klubblaget for å bli tatt ut på landslaget. Så det er bare å stå på.

  2. John Cato Thorkildsen sier:

    En fantastisk kaptein vi har!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.