Før kampen: Manchester City – Crystal Palace

Pape+Souare+Kelechi+Iheanacho+Crystal+Palace+vsGcEJPZfkzlSiden Manchester City flyttet fra Maine Road har de vunnet alle hjemmekampene mot Crystal Palace. Det er klart for ligacupens fjerde runde på Eastlands.

Helgens Manchester-derby endte målløst, og selv om det ikke var en sjanserik affære var det en god defensiv kamp av Manchester City som nok en gang holdt nullen med Vincent Kompany tilbake på laget. Smultringen var i tillegg Joe Harts hundrede i Premier League og den engelske landslagskeeperen feiret bragden med en solid innsats mellom stengene.

Nå er det ligacup som gjelder, og de lyseblå har allerede triumfert over Crystal Palace én gang denne sesongen. På Selhurst Park ble stjerneskuddet Kelechi Iheanacho den store helten for Manchester City da han scoret etter bare 54 sekunder på banen i 1-0 seieren. I onsdagens ligacupkamp kan nigerianeren fort få sjansen til å gjenta bedriften hvis han får muligheten fra start. Wilfried Bony er eneste angrepsalternativ i Sergio Agüeros skadefravær og kan bli hvilt fra start i morgen. Iheanacho selv legger ikke skjul på at en mulighet til å spille på Wembley er en drøm for ham, men hvis han skal komme et steg nærmere den drømmen må The Eagles beseires i morgen. «Vinner vi så er vi bare tre kamper unna en finale på Wembley, et sted jeg virkelig ønsker å spille», kunne 19-åringen fortelle til Manchester Citys offisielle hjemmeside. «Det blir ingen enkel kamp fordi det er godt lag som blant annet har veldig gode vinger. Crystal Palace reiser nok hit for å vinne og vi må respektere dem, fordi det kommer til å bli en tøff kamp».

Manuel Pellegrini pleier vanligvis å stille med et solid mannskap i ligacupen, men skadelisten er lang og kampene kommer tett. På lørdag venter Norwich før de lyseblå vender snuten sørover til Spania for å møte Sevilla i Champions League neste uke. Med Fernandinho suspendert etter det gule kortet han pådro seg mot Manchester United, og Fabian Delph ute med skade, kan det fort bli rokkeringer sentralt for City. Hvis Yaya Touré blir hvilt så tar nok Martin Demichelis plassen ved siden av Fernando, men 17 år gamle Manu Garcia er også et alternativ. Den unge spanjolen fikk et innhopp mot Sunderland i forrige runde. På pressekonferansen før kampen fortalte Manuel Pellegrini at han tar ligacupen alvorlig, og at han deler samme drøm som Iheanacho, selv om chileneren allerede har løftet trofeet som City-manager. «Når finalen spilles på Wembley foran 90 000 tilskuere så sier det seg selv at det er en viktig turnering», slo 62-åringen fast. På spørsmål om ligacupen er en mulighet for ungguttene svarte Pellegrini at det å utvikle unge spillere er en del av hans ansvar. «Det er viktig for enhver klubb både å kjøpe gode spillere, men også å utvikle unge spillere som kan bli en del av førstelaget. Det er ikke sånn at vi bruker spillere som ikke har noen fremtid i klubben. For vår klubb er det et poeng i å få spillere fra akademiet opp i A-stallen».

Crystal Palace åpnet sesongen formidabelt, men står nå med to strake tap i Premier League. Alan Pardews mannskap er det eneste som ikke har spilt uavgjort så langt, og greide ikke ta poeng borte mot Leicester i helgen som var. Palace er likevel ganske gjerrige på bortebane og da Jamie Vardy scoret for The Foxes i helgen var det bare The Eagles’ fjerde innslupne mål på fremmed gress, like mange som City. I ligacupen begynte Pardews utvalgte med å slå Shrewsbury 4-1 i den andre runden før de vant med samme sifre mot Charlton i forrige runde. Onsdag kveld venter altså Manchester City for Crystal Palace som ikke har vunnet mot City i Manchester siden 1990. Joel Ward, Connor Wickham og Marouane Chamakh er ute med skade.

Manchester Citys skadeproblemer og mulige rulleringshensyn har vi allerede vært litt inne på. Samir Nasri, Fabian Delph, Gaël Clichy, Sergio Agüero og David Silva er alle ute med skade i tillegg til at Fernandinho er suspendert. Unggutter som Patrick Roberts, Manu Garcia og Brandon Barker er nok med i troppen. Willy Caballero kan komme inn i mål for Joe Hart. Zabaleta satt hele kampen på benken mot Manchester United og kan komme inn for Bacary Sagna, det samme kan Mangala gjøre for Otamendi. Yaya Touré spiller nok maksimalt én omgang, men kan også bli hvilt fra start. Kelechi Iheanacho bør få sjansen i elleveren. Vi tipper følgende lag: Caballero – Zabaleta, Kompany, Mangala, Kolarov – Demichelis, Fernando – Navas, De Bruyne, Sterling – Iheanacho.

Kampen vises ikke på TV2 Sport.

Dommer er Paul Tierney.

3 svar

  1. Tore Akse sier:

    Er det noen som vet om kampen blir streamet og en god link

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.