City henter australsk 25-åring

JS75268981City har i dag hentet 25 år gamle Luke Brattan på free transfer fra Australia, og deretter sendt ham rett ut på lån igjen.

Luke Brattan er kanskje ikke et så velkjent navn for verken norske eller engelske fotballsupportere, og 25-åringen fra Australia har da heller ingen landskamper for Australia. Likevel har City nå hentet midtbanespilleren, som de siste fem årene har spilt for Brisbane Roar i Australia. En disputt om kontrakten hans skal imidlertid ha ført til at Brattan forlot klubben, uten å signere noen ny kontrakt. Og som kontraktløs spiller sto City klar til å signere Brattan og dermed få ham gratis, etter å ha blitt tipset av sin søsterklubb Melbourne City om at Brattan var tilgjengelig.

Brattan har åtte landskamper for Australia U20, og ble nylig også tatt i en A-landslagstropp, uten å få spilletid. Som Brisbane Roar-spiller har spilleren, som faktisk ble født i Hull i England, blant annet fått med seg 91 ligakamper og vunnet australsk A-league tre ganger. I 2014 ble han tatt ut på A-Leagues PFA-lag, og var da også nær en overgang til Brighton, hadde det ikke vært for at en skade satte en stopper på planene.

Nå blir det altså City i stedet for Brighton, men i første omgang blir det Bolton Wanderers Brattan skal spille for. Samme dag som Brattan signerte for City ble han nemlig lånt rett ut igjen, til Bolton Wanderers, som altså var først ute med å sikre seg 25-åringen.

1 svar

  1. 30. juni 2016

    […] oktober i fjor ble Luke Brattan hentet utenfor overgangsvinduet, noe som var mulig fordi kontrakten hans med Brisbane Roar var gått ut. […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.