Før kampen: Manchester United – Manchester City

Kevin_de_Bruyne_2210Det er duket for toppoppgjør når Manchester City reiser ut til Old Trafford for å møte Manchester United i Premier League. Søndag braker det løs i sesongens første Manchester-derby.

Midtukekampen mot Sevilla ble et nytt overtidsdrama i mesterligaen for Manchester City. Kevin De Bruyne har virkelig fått en god start i den lyseblå trøyen, og mot spanjolene ble den belgiske landslagsspilleren nok en gang den store helten for Manuel Pellegrinis mannskap. Til tross for at City, på samme måte som mot Borussia Mönchengladbach havnet under, så greide de lyseblå igjen å avgjøre på overtid. Yaya Touré forserte fremover i velkjente klyv og spilte ballen ut til De Bruyne som var klinisk da han kom inn i feltet og plasserte ballen i det lengste hjørnet med venstrebeinet. De tre poengene gjør at Manchester City, sammen med Juventus, har havnet i førersetet med tanke på avansement fra gruppe D i Champions League.

På pressekonferansen før morgendagens derby innrømmet Manuel Pellegrini at kampen er spesiell, men at kampen om tittelen er det aller viktigste. «For meg er det viktig å demonstrere at vi er det beste laget, og det aller viktigste er å vinne serien», forklarte 62-åringen. «Dette er en seks-poengs-kamp fordi vi møter laget som ligger bak oss, men det vil ikke være kampen som avgjør tittelen». Chileneren er fornøyd med formen laget hans har vist den siste tiden, men vil ikke komme med noen lovnader for hvordan sesongen kommer til å gå. «Vi er veldig gode for øyeblikket, men det er ikke sikkert sesongen kommer til å bli bedre enn den forrige».

Kevin De Bruyne har overraskende fort spilt seg inn, både på laget og i Cityfansens hjerter. 24-åringen har allerede scoret fem mål i tillegg til sine fire målgivende, og tilpasningen til livet i Manchester har nesten overgått alle forventninger. Den belgiske landslagsspilleren er nå klar for sitt første Manchester-derby og den målfarlige midtbanespilleren kan fort spille en avgjørende rolle. Selv mener De Bruyne at det er viktig at laget hans fyrer på alle sylindere allerede fra avspark. «Vi kan ikke legge oss bakpå, fordi vi er best når vi går offensivt til verks», slår belgieren fast. «Vi vet at det kommer til å bli vanskelig, men vi vet også hvor mye dette betyr for våre supportere og jeg håper at vi kan dra dit og sikre oss tre poeng». I midtuken ble 24-åringen igjen den store helten, og De Bruyne innrømmer i intervjuet før kampen mot Manchester United at brikkene har falt raskt på plass i de nye omgivelsene på Eastlands. «Jeg er veldig fornøyd så langt. Det kunne kanskje ikke gått bedre, men jeg skulle ønske at vi hadde vunnet flere av kampene. Likevel så går det bra, og jeg gleder meg til det fremtiden bringer».

Søndagens Manchester-derby er det 170. i rekken og Manchester City har, til tross for tapet forrige sesong, hatt en veldig god statistikk på Old Trafford de siste sesongene. Den vanvittige 6-1 seieren har blitt fulgt opp med både 2-1 og 3-0 de to siste kampene. Forrige sesong vant lagene én kamp hver, og hjemme på Eastlands ble Sergio Agüero den store helten etter et strålende innlegg fra Gaël Clichy. Etter ni spilte kamper denne sesongen ligger de lyseblå to poeng foran rivalen, og kan med seier i morgen skape en liten luke ned til van Gaals mannskap. Etter forrige helgs 3-0 seier mot Everton ble det 1-1 i Russland mot CSKA Moskva for Manchester United i midtukens mesterligarunde. Til søndagens derby må Louis van Gaal greie seg uten Ashley Young, Patrick McNair og Luke Shaw.

Vincent Kompany kan være tilbake i førsteelleveren for Manchester City etter at han overraskende måtte starte kampen mot Sevilla på benken. Den belgiske midtstopperen har vært lenge ute med skade, men kapteinen spilte landskamp mot Israel og har etter det vært henvist til benken av Manuel Pellegrini. Citys chilenske manager lettet likevel på sløret før oppgjøret mot Manchester United og måtte konstatere at Kompany er en særs viktig brikke i City-laget. «Vi vil se når han returnerer, men jeg vil alltid si at laget er bedre med Vincent enn uten». Statistikken underbygger også managerens kommentar, de lyseblå har fortsatt til gode å holde nullen uten sin kaptein denne sesongen. «Jeg straffer ikke Vincent, og vårt forhold er godt. Likevel så tar det tid å komme tilbake etter skade».

En annen gladnyhet har versert i mediene denne helgen. David Silva kan være tilbake fra sin skade og være med i troppen til søndagens kamp. Spanjolen ble grisetaklet mot Luxembourg, men kan nå altså fort bli en joker i helgens Manchester-derby. Manchester Evening News spekulerte i at Manuel Pellegrini kan begynne med Wilfried Bony på benken og Kevin De Bruyne på topp. Det betyr at Fernando kan komme inn på midten sammen med Fernandinho for å demme opp defensivt. Kolarov kan være tilbake på venstreback, og vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Kompany, Otamendi, Kolarov – Yaya Touré, Fernandinho – Navas, De Bruyne, Sterling – Bony.

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark 15:05.

Dommer er Mark Clattenburg.

3 svar

 1. Finn Harald Rode Olsen sier:

  Kelechi Promise Iheanacho på topp takk. City har ingenting å tape på det.

 2. Arne Solheim sier:

  Skal vi slå Scum er dette lage
  (Om ikke Silva er med)

  Hart. Zab. Komp. Otm. Kol
  Fernando. Fernand
  Nav . Jaja. Ster
  Bryne

  Er ikke komp med om han er frisk så får Pelle gå på (Engelske)NAV med sherwood

 3. Finn Harald Rode Olsen sier:

  0-0. Etter denne kampen begynner jeg å skjønne hvorfor City kjøpte Otamendi.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.