UEFA kan straffe City

JS72201433City-fansen har tradisjon for å bue under Champions League-hymnen, for å vise sin misnøye mot UEFA og spesielt deres Financial Fair Play-regler. UEFA setter imidlertid ikke pris på å få kritikk, og kan nå komme til å straffe City for buingen.

Det var etter onsdagens seier over Sevilla at kampdelegaten tok med i rapporten sin at City-fansen hadde buet under Champions League-hymnen, som spilles før hver Champions League-kamp. Det betyr at det nå kan bli disiplinærsak mot City, selv om det ikke er sikkert ennå om City kommer til å få noen straff. UEFAs reglement tilsier at alle klubber er ansvarlig for deres supporteres «upassende oppførsel», og kampdelegaten under onsdagens kamp mente altså at å bue under Champions League-hymnen var «upassende oppførsel».

At City-fansen begynte å vise sin misnøye mot UEFA forrige sesong har først og fremst å gjøre med deres Financial Fair Play-regler, som mange mener bare er et skalkeskjul for å holde City utenfor den tradisjonelle «eliten» i Europa, og at City ikke er velkommen her. Til tross for at City selv mener at alle regler har blitt overholdt til punkt og prikke, straffet likevel UEFA City hardt både økonomisk og på det sportslige plan ved å redusere antall spillere i Champions League-troppen. Men også hendelser har skapt stor misnøye, som da det ble bestemt at en bortekamp mot CSKA Moskva skulle gå for tomme tribuner, og City-fansen som allerede hadde skaffet seg billett, fly og hotell i Moskva ikke fikk noen som helst kompensasjon, selv om det ikke var City-fansen som hadde gjort noe galt. For å strø ekstra salt i såret kom likevel en del CSKA-supportere inn på stadion, mens City-fansen ble stoppet.

City som klubb har ikke villet uttale seg offisielt om at UEFA nå kan komme til å straffe City, men Manchester Evening News skriver at klubben sannsynligvis kommer til å støtte fansen sin og kjempe for deres rett til ytringsfrihet. Hva som skjer videre vil bli bestemt i et møte hos UEFA 19. november.

Relaterte saker

14 svar

 1. Ja sånn går det når dere har p.l værste supportere:-)

 2. Dere blir straffa allerede på søndag:-)

 3. Hold skjeft a united scum bortskjemte møkkalag

 4. Dere har kjøpt dekk ta suksess i mange år united scum dere taper på søndag.

 5. Arnstein Molstad. Husker du hva som skjedde får 4 år siden? Å 1 spørsmål Roger Grønlund. Når vant unted sist no trofe?

 6. United er kjøpelag Stian gjennom mange mange år he he.

 7. Itte helt enig Arnstein,men etter Van Gaal kom inn så er jeg enig faktisk.Hovedsaken er att Liverslum er på 10 plass:-)Blir spennende på Søndag.

 8. Ja enig det at liverpool er bak ja ja blir spennende på søndag Stian men city har jo itte spiss nå da.

 9. Jo dere har vel han nye belgieren

 10. jo har det han er god ses på Retro på søndag Stian..

 11. Retro det skjer? Arnstein Molstad

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.