De Bruyne sendte City til himmels

JS74941608Kevin De Bruyne sendte City-fansen til himmels med et viktig overtidsmål mot Sevilla, som sikret tre poeng i kampen om å avansere fra gruppespillet i Champions League.

For andre kamp på rad i Champions League sikret City seieren ved å score det avgjørende målet på overtid. Mens det borte mot Borussia Mönchengladbach var Sergio Agüero som sikret seieren i tilleggstiden ved å score på straffe, skulle det denne gangen bli Kevin De Bruyne som sendte ballen i det lengste hjørnet etter at de ordinære 90 minuttene var fullført og kampen så ut til å ebbe ut med 1-1. I stedet skulle det bli City som sikret seg de tre enormt viktige poengene i kampen om å avansere til sluttspillet i Champions League. Nettopp Sevilla ser ut til å bli den store utfordreren til City om å avansere fra gruppe D, og ved å slå spanjolene ligger nå City på andreplass i gruppa, bare ett poeng bak Juventus, som overraskende nok bare klarte 0-0 hjemme mot Borussia Mönchengladbach.

Manuel Pellegrini valgte å stille uforandret fra laget som slo Bournemouth 5-1 på lørdag, noe som blant annet betydde at Vincent Kompany igjen var å finne på benken.

Første omgang ble en underholdende affære med store målsjanser begge veier. Den første muligheten falt til City og Wilfried Bony etter ti minutter spilt, etter et innlegg fra kant. Bony fikk foten på ballen, men en god Sergio Rico reddet.

Så skulle det bli Sevillas tur til å være nære scoring. 17 minutter var spilt da Konoplyanka sendte ballen i stolpen bak en utspilt Joe Hart på et frispark. På returen var imidlertid Hart med på notene, og fikk forhindret Sevilla-mål med en kjemperedning da Krychowiak prøvde seg.

Dette skulle vise seg å bli et varsel om hva som kom til å komme tretten minutter senere. Ballen ble slått inn i City-boksen, og der var bortelagets Yevgen Konoplyanka på plass og satte ballen i nettet bak Joe Hart. Dermed 1-0 til Sevilla, ikke helt mot spillets gang, selv om begge lag hadde sjanser den første halvtimen til å score.

City skulle likevel svare, bare seks minutter senere. Yaya Toure forserte framover og fikk sendt ballen videre til Navas, som sendte den tilbake, så til Sterling, som avsluttet på keeper. På returen var Wilfried Bony på plass og fikk sendt ballen via en Sevilla-spiller i mål! Bony ble opprinnelig kreditert scoringen, men reprisene viste at skuddet hans ikke hadde retning mot mål, og dermed nok vil bli registrert som et selvmål av Adil Rami. Uansett hadde City utlignet, og det var full kamp igjen. 1-1 holdt seg inn til pause.

Ti minutter etter hvilen hadde Sevilla en gyllen mulighet til å ta ledelsen igjen, men Gameiros heading fra god posisjon gikk over etter et innlegg.

Ingen av lagene greide å spille seg til de helt store sjansene etter dette, og ettersom minuttene tikket og gikk så det lenge ut til at kampen skulle ebbe ut med 1-1. Manuel Pellegrini gjorde ulike bytter i et forsøk på å snu kampen til Citys fordel. Aleksandar Kolarov kom inn for Pablo Zabaleta og kan med det erklæres skadefri igjen, mens Fernando kom inn for Wilfried Bony i et forsøk på å skape en mer slagkraftig midtbane. Om det er dette byttet som skyldes at City på overtid greide å få det avgjørende 2-1-målet skal være usagt, men faktum er uansett at City på overtid fikk muligheten til å kontre. Yaya Touré førte ballen opp, og hadde med seg Sterling og De Bruyne på hver sin kamp. Ivorianeren valgte De Bruyne, som tok ballen med seg inn i feltet, og på nydelig vis avsluttet i det lengste hjørnet med et praktfullt skudd. Dermed var 0-1 blitt til 2-1 til City, til stor glede for både City-spillerne og de lyseblå på tribunen.

Seieren gjør at City ligger på andreplass i gruppa, tre poeng foran Sevilla, og bare ett bak Juventus på topp. Før Pellegrini og hans gutter får muligheten til å tenke på hva de må gjøre for å avansere, må de imidlertid først konsentrere seg om det som skjer førstkommende søndag. Da er det tid for sesongens første Manchester-derby, når de lyseblå spiller borte mot United. Seieren over Sevilla i kveldens kamp var uten tvil en god oppladning til den kampen.

4 svar

 1. Jan Tore Slinde sier:

  5 år på rad i CL. Ikkje tilfeldig att vi var så svake som vi var. Det er dette nivået vi er på når vi spiller CL. Vi er ikkje bedre pr dags dato når vi møter gode lag ute i Europa. Og vegen frem til dei beste er lang.. Ofte lett å bli blendet når vi spiller mot lag i PL. Scorer 4-5 mål i kamper og det flyter ekstremt bra offensivt. Som regel i CL så blir vi reddet av enkeltspillere. Som lag fungerer vi ikkje bra. I går vann vi på grunn av De Bruyne sin enkeltprestasjon. Og Yaya sin på første scoringen. Resten av kampen henger vi dårleg med som lag. Det ser du på alle cornere og ikkje minst dumme frispark vi lager. Desse situasjonene oppstår fordi vi springer mykje 1 og 1 og ikkje samlet som lag. Fernandinho har vært meget god i år. Men du ser det enkelt i sånne kamper som i går der han må dekke dobbelt så store rom fordi Yaya defensivt flytter bein forferdelig seint. Etterskudd i dueller og må lage frispark. Sikkert mykje kritikk fra meg her. Men denne CL har eg ikkje klart å trykke til mitt bryst(enda). Og eg ser City har fryktelig langt frem til dei beste.

 2. Stig Yngve Helgesen sier:

  Vel, mye enig i det du skriver, Jan Tore. Det er stor forskjell på PL og CL, og lagspillet er mye viktigere for å hevde seg i CL. Fantastisk deilig med seier i går selv om det ikke var noen typisk lagseier. Men vi har spillere som er gode nok som kan utvikle en god lagånd, der moral, innsats og innstilling er nøkkelfaktorer. Men jeg tviler på om Pellegrini er rett mann til å få dette på plass.
  Jeg mener at CL er viktig for å se hvordan vi utvikler oss som lag, hvilket nivå vi holder, samt og lære av andre topplag.
  Målet må jo være å heve CL trofeet sammen med PL trofeet. Da er laget komplett, og vi kan lene oss tilbake i godstolen og suge på karamellen!

 3. Per Arne Rennestraum sier:

  Herlig å høre City-fansen bue på UEFA.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *