Før kampen: Manchester City – Sevilla

RDCity0_3042179bEtter en dårlig start hjemme mot Juventus tok Manchester City en sterk borteseier i Tyskland. Onsdag kveld er det duket for besøk fra spanske Sevilla i Champions League.

De lyseblå fortsatte der de slapp før landslagspausen i helgens kamp mot Bournemouth. Før flere av spillerne dro for å representere sine respektive nasjoner så feide Manchester City Steve McClarens mannskap av banen med hele 6-1, før det nå altså ble 5-1 mot The Cherries. Med tanke på at både David Silva og Sergio Agüero ble skadet under landslagspausen var det nok enkelte som satte spørsmålstegn ved hvem som skulle score målene for de lyseblå, men Manuel Pellegrini fikk godt betalt for å ha en bred tropp. Raheem Sterling scoret hattrick og ble den store helten for City, men to mål smakte nok ekstra godt for Wilfried Bony som har fått en del kritikk for manglende prestasjoner etter overgangen fra Swansea.

I gruppe D i Champions League ligger Manchester City på tredjeplass etter to spilte kamper, med dårligere målforskjell enn onsdagens motstander, Sevilla. På topp ligger Juventus med full pott. Med seier kan de lyseblå få et overtak i kampen om avansement, men det er en tøff gruppe og manglende konsentrasjon kan snu opp-og-ned på drømmen om videre spill i løpet av få minutter.

Jesus Navas spilte hele kampen mot Bournemouth og hadde målgivende pasning til Bonys andre mål, i tillegg til at han var svært delaktig i Sterlings tredje. Når Sevilla kommer på besøk blir det et spesielt møte for spanjolen som da stilles mot klubben hvor han tilbragte elleve år før han kom til Manchester i 2013. Lynvingen fikk nesten 400 kamper for klubben fra Andalusia og innrømmer at onsdagens møte i Champions League betyr mye. «Det blir en stor kveld for både meg og familien min», kunne 29-åringen fortelle til Citys offisielle hjemmeside. «Sevilla ga meg alt og vil alltid være en spesiell klubb for meg. Det var klubben som ga meg muligheten til å spille både for landslaget og i Premier League, og jeg er veldig takknemlig. Fokuset på onsdag er uansett kun på seier. Jeg er City-spiller og vi har en jobb å gjøre».

Man kunne nærmest se lettelsen i ansiktet på Citys ivorianske angrepsspiller Wilfried Bony etter hans to mål i helgens hjemmeseier. 26-åringen har hele tiden sagt at målene vil komme, også i City-trøyen. I Wales så banket Bony inn mål på bestilling for Swansea, men det har gått litt tråere etter overgangen til Manchester hvor den råsterke angrepsspilleren også har slitt med en kneskade. Nå er det Agüero som sliter med en skade og da Manchester City i tillegg valgte å ikke registrere stjerneskuddet Kelechi Iheanacho for spill i mesterligaen så er angrepsalternativene få for Manuel Pellegrini. Citys chilenske manager har likevel full tiltro til Bony og mener at det ikke er noe i veien for at han skal fortsette helgens målshow mot Sevilla. «Han er vår eneste angrepsspiller akkurat nå, men han ble hentet fordi vi visste at han ville bli en viktig spiller for oss». At ivorianeren kun er andrevalg vil heller ikke Pellegrini ha noe av. «Bony kan spille både med og uten Agüero», forklarer 62-åringen. «Det er ikke sånn at Sergio må være skadet for at Bony skal spille. Av ulike grunner så har de ikke fått spille så mye sammen på topp, enda».

Sevilla åpnet sesongen dårlig, men har på de tre siste kampene slått både Rayo Vallecano og Barcelona på hjemmebane. På bortebane har Los Rojiblancos fortsatt til gode å vinne en kamp denne sesongen og klubben har bare scoret to mål på fremmed gress så langt. I Champions League gjorde Sevilla kort prosess med Borussia Mönchengladbach som de slo 3-0 før de aldri greide å utgjøre noen trussel mot Juventus i forrige runde. Det betyr at City og Sevilla er à poeng før onsdagens kamp i Manchester som ingen av lagene har råd til å tape. Til England reiser Sevilla uten Daniel Carrico, Gaël Kakuta og Sergio Escudero i tillegg til at spydspiss Fernando Llorente vil være et spørsmål frem til kampstart for spanjolene.

Vincent Kompany ble erklært frisk av Manuel Pellegrini på pressekonferansen før kampen, det samme ble Aleksandar Kolarov. Det betyr at både Eliaquim Mangala og Bacary Sagna kan forsvinne ut av elleveren som slo Bournemouth. Ellers kan laget være ganske uforandret. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Kompany, Otamendi, Kolarov – Yaya Touré, Fernandinho – Navas, De Bruyne, Sterling – Bony.

Kampen vises på Viasat Motor med avspark 20:45.

Dommer er nederlandske Bas Nijhuis.

1 svar

  1. Per Arne Rennestraum sier:

    Som vanlig en glimrende og interessant forhånds.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.