Ny storseier

JS74621069Selv uten Sergio Agüero på laget hadde City få problemer med å slå Bournemouth. En komfortabel ettermiddag for de lyseblå endte med ny storseier – 5-1 over Bournemouth.

Manager Manuel Pellegrini valgte å la kaptein Vincent Kompany starte på benken, til tross for at Belgias landslag tidligere i uka erklærte ham frisk fra skaden som har holdt ham ute av City-laget og lot ham spille. På venstreback måtte Bacary Sagna vikariere i Aleksandar Kolarovs (og Gäel Clichys) skadefravær, mens Wilfried Bony kom inn på topp for en skadet Sergio Agüero, som jo scoret hele fem mål for City i forrige kamp. De lyseblå skulle mot Bournemouth i dag likevel vise at de har flere enn Agüero som er i stand til å lage mål.

Den første av dem heter Raheem Sterling, som skulle ende opp med å score hattrick. Det første av de tre målene hans kom allerede etter sju minutter spilt. Fernandinho sendte et framspill mot Pablo Zabaleta på kant, som sendte ballen inn i feltet igjen til Wilfried Bony, som tuppet ballen videre til Raheem Sterling. Fra kort hold satte engelskmannen ballen i nettet, og dermed var City i føringen med 1-0.

Kun tre minutter etter skulle det bli nevnte Bonys tur til å tegne seg på scoringslista. Ivorianeren må likevel takke bortelagets keeper Federici, som endte opp med å servere Bony ballen på et sølvfat da han ikke klarte å holde et enkelt innlegg fra Bacary Sagna på Citys venstre side. Federici glapp ballen i beina på Bony, som ikke lot seg be to ganger og enkelt satte ballen i tomt bur. 2-0 til City, etter det som altså som karakteriseres som en diger keepertabbe.

Få minutter etter kunne City gått opp i 3-0 etter et flott langskudd av Kevin De Bruyne, men denne gangen var keeer Federici med på notene. Og i stedet for 3-0 skulle plutselig Bournemouth redusere, totalt mot spillets gang. En feilpasning av Eliaquim Mangala gjorde at Bournemouth kunne angripe, og fra 17 meter kunne gjestenes Glenn Murray sendte ballen i mål forbi en Joe Hart som strakk seg så lang han var, men ikke nådde bort på skuddet, som såvidt forandret retning på veien i Mangala, som ikke klarte å komme seg tett nok opp i Murray og dermed sørget for at han fikk muligheten til å fyre av. Dermed 2-1 til City.

Det skulle imidlertid bli er å juble over for City-fansen. En fantastisk gjennombruddspasning av Kevin De Bruyne etter 28 minutter sørget for at Raheem Sterling kunne storme mot mål. I stedet for å fyre av med en gang sørget to skuddfinter for å sende to Bournemouth-forsvarere på rumpa. Til slutt kunne Sterling på iskaldt vis fra omtrent straffemerket sendte ballen i nettet forbi keeper, og dermed for 3-1 til City. En nydelig scoring der både Kevin De Bruyne og Raheem Sterling må dele æren.

Mens De Bruyne selv kunne tegnet seg på scoringslisten da en glimrende avslutning på slått opp i tverrligger av keeper, skulle Sterling ende opp med å score hattrick før pausesignalet lød. Det var lagt til to minutter i den første omgangen, og få sekunder før de minuttene var ute, sendte Joe Hart en lang ball opp mot Bournemouth-forsvaret, som så ut til å ha god kontroll. En forferdelig misforståelse mellom forsvarsspiller og keeper gjorde imidlertid at ingen av dem endte opp med å ta ballen, og i stedet kunne alltid løpsvillige Jesus Navas springe fram og snappe ballen foran dem begge. Med åpent mål hadde Navas bare å trille ballen i nettet, men valgte av en eller annen merkelig grunn ikke å avslutte umiddelbart. Det gjorde at keeper og to forsvarsspillere kom tilbake, og Navas ble nødt til å drible keeper for å få ballen i mål. I stedet avsluttet han rett på keeper, men heldigvis for Citys del gikk ballen deretter til Raheem Sterling, som var langt mer kald enn det Navas hadde vært. En finte og en avslutning senere, og City var oppe i 4-1!

Mens førsteomgang hadde vært et fyrverkeri av en kamp, ble andreomgang langt mindre underholdende. Bony burde scoret sitt andre for dagen etter 57 minutter da ballen ble slått ut i feltet fra kant til Bony, som fra glimrende posisjon sendte avgårde et relativt slapt skudd rett på keeper. Et par minutter før slutt skulle Bony likevel få sitt andre for dagen. Navas førte ballen oppover langs kant, og fant Bony inne i feltet med en fin ball. Bonys prestasjon var enda bedre, da han på elegant vis vendte opp med ett touch, og avsluttet på det neste forbi keeper og i mål. 5-1 til City!

Innbytter Kelechi Iheanacho fikk også tid etter dette til å sende en frekk chip over keeper og i mål etter å ha blitt spilt gjennom og kommet alene, men assistentdommer sto oppe med flagget og signaliserte offside – feilaktig viste reprisen. Dermed ble Iheanacho snytt for sin andre City-scoring, men på en dag da City vant 5-1 hadde ikke dette all verdens å si.

Nå venter Sevilla i Champions League onsdag kveld, en ny kamp som må vinnes om City skal ha mulighet til å avansere fra gruppespillet.

 

1 svar

  1. Arne Solheim sier:

    Venter på oppdatering 👌😎

Legg igjen en kommentar