Før kampen: Manchester City – Newcastle United

Zabba Vid PicManchester City har bare tapt en gang på hjemmebane i Premier League mot Newcastle i dette årtusenet og står med syv strake seiere på Eastlands mot The Magpies.

I midtuken viste Manchester City god moral etter at de først spilte en dårlig førsteomgang i Champions League mot Borussia Mönchengladbach. Joe Hart skjøv Willy Caballero ut på benken og var tilbake i målet samt storspilte for de lyseblå som kan rette en stor takk til den engelske landslagskeeperen for at de fikk muligheten til å snu kampen mot tyskerne. I førsteomgang reddet Hart et straffespark fra Raffael som like i forkant hadde greid å overliste dommeren med et svalestup. I andreomgangen, da Manchester City flyttet laget mer frem i banen, kom Borussia Mönchengladbach på flere kontringer. Joe Hart sto for et antall kvalifiserte redninger og holdt til tider Manchester City inne i kampen, nærmest på egenhånd. Etter timen spilt så headet Martin Demichelis inn utligningen for de lyseblå før spenningen nådde klimaks da Manchester City ble tildelt straffespark på overtid. Sergio Agüero holdt holdet kaldt og sendte sveitsiske Yann Sommer feil vei da han sikret Manuel Pellegrinis mannskap det som kan bli tre vitale poeng for å holde liv i drømmen om avansement fra gruppe D i Champions League.

Nå er det Premier League som gjelder, og Manchester City møter Newcastle United som fortsatt har til gode å vinne en kamp i serien denne sesongen. Etter seks kamper står ligaens minstscorende lag med tre uavgjorte og fire tap på syv kamper. En som har vært lenge ute med skade, og kan få starte mot The Magpies er Pablo Zabaleta. Publikumsfavoritten kom inn på overtid mot Borussia Mönchengladbach, og er endelig tilbake for fullt. Bacary Sagna har gjort sine saker godt i argentinerens skadefravær, og kan få velfortjent hvile mot Newcastle. Zabaleta innrømmer i et intervju med Citys offisielle nettside før kampen at han er overrasket over Newcastles dårlige sesongstart, men at Manchester City ikke kommer til å vise barmhjertighet overfor Steve McClarens gutter. «Resultatene har ikke vært gode så langt for Newcastle selv om kampen mot Chelsea var et skritt i riktig retning», kunne høyrebacken slå fast. «Selv om det ikke er min klubb, så liker jeg ikke å se Newcastle i denne posisjonen. Vi kommer likevel til å gi alt på lørdag og forsøke å bygge på midtukens seier».

Yaya Touré måtte ut i pausen mot Borussia Mönchengladbach og blir ikke klar til kampen mot Newcastle. På samme skadeliste som ivorianeren befinner Gaël Clichy, Vincent Kompany, Fabian Delph og Samir Nasri seg. «Det er ikke normalt å ha så mange skader. På det meste hadde vi elleve utilgjengelige spillere», kunne Manuel Pellegrini sukke oppgitt til pressen på pressekonferansen før lørdagens kamp. «Jeg vil likevel ikke klage over de spillerne vi ikke har tilgjengelige. Vi er ikke avhengig av enkeltspillere». Pellegrini har fått en del kritikk for at City ofte ser ut til å mangle plan B og plan C, men mot Newcastle mener chileneren at nøkkelen til tre poeng ligger i tålmodighet. «Vi vet at de kommer til å forsvare seg med åtte eller ni spillere, så vi må forsøke å skape de rommene vi trenger. For øyeblikket så tenker vi ikke så mye på tabelltoppen, der er det viktigst at vi befinner oss i mai».

Som nevnt innledningsvis så har Manchester City en veldig god statistikk mot Newcastle, og de lyseblå er ubeseiret på de sytten siste oppgjørene mellom klubbene i Premier League (15 seiere og 2 uavgjort). Newcastle har åpnet sesongen dårlig, og er sammen med Watford det laget som har scoret færrest mål. Til tross for at The Magpies fortsatt ikke har vunnet en kamp i årets sesong så gjorde laget en veldig god prestasjon mot Chelsea forrige helg i 2-2 kampen på St. James Park. Til lørdagens kamp mot City må Steve McClaren greie seg uten Papiss Demba Cissé, Steven Taylor, Emmanuel Rivière, men Cheick Tioté kan være tilbake fra skade.

Manchester City har fortsatt flere spillere ute med skade, men Pablo Zabaleta kan få sesongens første kamp fra start. Fernandinho og Fernando starter nok sentralt. Eliaquim Mangala, Wilfried Bony og Kelechi Iheanacho er alle inkludert i stallen, men laget kan bli tilnærmet likt det som beseiret Borussia Mönchengladbach. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Otamendi, Demichelis, Kolarov – Fernandinho, Fernando – De Bruyne, Silva, Sterlig – Agüero.

Dommer er Kevin Friend.

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark 16:00.

1 svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.