Før kampen: Borussia Mönchengladbach – Manchester City

Kevin+De+Bruyne+Manchester+City+FC+v+Juventus+4M3Aq87TBCqlVanen tro så har Manchester City satt seg selv i en vanskelig posisjon i Champions League. Onsdag reiser de lyseblå til Tyskland vel vitende om at de bør ta poeng.

Hverken Vincent Kompany eller Joe Hart var i startelleveren mot Spurs på White Hart Lane til tross for at Manuel Pellegrini på pressekonferansen før kampen fortalte at begge var på bedringens vei. Den argentinske trioen som fikk prøve seg i de bakre rekker holdt stand nesten frem til pause. Da Mark Clattenburg blåste for full tid var tonen imidlertid en helt annen. Etter forsvarsrot og keepertabbe så sto det til slutt 4-1 til Tottenham i en kamp som City hadde innledet med å ta ledelsen ved Kevin De Bruyne. Etter kampen var Manuel Pellegrini klar på at skylden ikke kunne legges på den argentinske midtstopperduoen, men pilen har virkelig snudd for Manchester City som står med tre tap på de siste fire kampene før onsdagens Champions League-oppgjør mot Borussia Mönchengladbach.

Tidlig på tirsdagen tikket det inn flotte bilder fra treningsfeltet da både David Silva og Yaya Touré var med ute på det grønne gresset. Det var derimot ikke Vincent Kompany, Eliaquim Mangala, Gaël Clichy, Fabian Delph eller Wilfried Bony. Da tyder mye på at Nicolas Otamendi starter sin fjerde strake kamp for sin nye klubb og argentineren, som fikk sin debut i gruppespillets første kamp mot Juventus, er tydelig på at City ikke kan havne lenger bak i den tøffe gruppe D. «Når du ser på kvaliteten vi har i stallen så stiller det automatisk krav til at vi skal konkurrere i Europa». 27-åringen som kom til Eastlands fra Valencia i sommer kunne i et intervju med Manchester Evening News fortelle at onsdagens bortekamp aller helst bør vinnes. «Vi var uheldige mot Juventus fordi vi styrte mye av kampen. I Europa så må du være på ditt aller beste for å kunne konkurrere, og i morgen skal vi gå ut for å ta tre poeng».

En annen nysignering som virkelig har fått fart på sakene i den lyseblå trøya er Kevin De Bruyne, til tross for at resultatene har uteblitt. Tre mål på tre starter for den belgiske landslagsspilleren er solid og når 24-åringen nå vender tilbake til Tyskland så kunne han på pressekonferansen før kampen fortelle at han tilpasningen har gått raskere enn han trodde på forhånd. «Det overrasket meg litt, selv om det er flere likheter enn forskjeller mellom Premier League og Bundesliga». Skuddfoten han ble så kjent for i Wolfsburg har han allerede rukket å presentere for City-fansen, men De Bruyne er mer opptatt av at målene også må resultere i poeng. «Det er fint å score mål, men jeg foretrekker å vinne kamper. Tre av de fire kampene har vært gode, men andreomgangen mot Tottenham var ikke bra fra vår side».

Borussia Mönchengladbach åpnet sesongen på en helt annen måte enn Manchester City og bundesligaklubben sto med fem tap på sesongens første fem kamper og hadde kun scoret to mål før hjemmekampen mot Augsburg forrige helg. Etter den dårlige sesongstarten så fikk lagets trener Lucien Favre sparken og André Schubert ble ansatt som tyskernes midlertidige trener. Schubert fikk fort sving på sakene og allerede i den nevnte kampen mot Augsburg to dager senere tok laget sin første seier. 4-0 etter 20 minutter hjemme mot laget som endte på femteplass forrige sesong (endte 4-2) ble fulgt opp med en sterk borteseier mot Stuttgart sist lørdag. Etter at Gladbach tapte åpningskampen i Champions League med 3-0 mot Sevilla så er tyskerne også avhengige av et godt resultat mot Manchester City. Det må de imidlertid greie uten Martin Stranzl og Tony Jantschke som begge er ute med skader. Verdt å merke seg også er at tyskerne kan stille med tre skandinaver i den bakre fireren i morgen i Oscar Wendt, Håvard Nordtveit og Andreas Christensen.

Med Clichy, Kompany og Mangala ute og Pablo Zabaleta på vei tilbake fra skade så har ikke Manuel Pellegrini mange valg i forsvarsleddet. Chileneren selv holdt faktisk på å ikke rekke flyet til Tyskland fordi han tok med seg feil pass (!) til flyplassen i dag. Fremover på banen kan David Silva være tilbake i lagoppstillingen og skyve Kevin De Bruyne ut på kanten, Yaya Touré ned et hakk og Fernando ut på benken. Wilfried Bony er fortsatt ute med skade, og Kelechi Iheanacho er ikke registrert til spill i Champions League så Sergio Agüero er det eneste rene angrepsalternativet for de lyseblå fra Manchester. Vi tipper følgende lag: Hart – Sagna, Otamendi, Demichelis, Kolarov – Fernandinho, Yaya Touré – De Bruyne, Silva, Sterling – Agüero.

Kampen vises på Viasat Hockey med avspark 20:45.

Dommer er Clément Turpin fra Frankrike.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.