Pellegrini: –Sa aldri at vi er uslåelige

JS72202258Manuel Pellegrini var igjen en frustrert mann etter at City lørdag tapte 1-4 for Tottenham i London og dermed ble forbigått av byrival Manchester United på tabellen. Han vil imidlertid ikke si offentlig hvorfor han er irritert, og legger samtidig til at City ikke er et uslåelig lag. Når det gjelder Champions League er Pellegrini mer offensiv. «City kommer til å vinne Champions League» hevder Pellegrini!

Selv om Manuel Pellegrini virket relativt rolig og behersket i møte med pressen etter kampen mot Spurs lørdag, indikerte han at han ikke hadde vært like rolig i garderoben med spillerne. «Jeg blir sint på det jeg må bli sint på,» kunne chileneren fortelle. På spørsmål om hva han hadde blitt sint på, var imidlertid ikke Pellegrini like meddelsom. «Privat» var svaret journalistene fikk. Noe av det Pellegrini skal ha vært sint på var prestasjonene til dommer Mark Clattenburgs assistenter, som ikke fikk med seg at to av Tottenhams mål skulle vært annulert for offside.

På spørsmål om hva han syntes om hvordan midtstopperduoen Otamendi og Demichelis klarte seg og om de trenger tid for å bli samspilt, var ikke Pellegrini enig. «Jeg syns ikke det. Jeg syns de spilte veldig bra, begge to. Målene vi slapp inn var to offsidemål og kom etter dødballer. Jeg har ingen problemer med hvordan de presterte.»

Også på spørsmål om hvordan den glitrende seriestarten med seier etter seier og ingen innsluppede mål plutselig har blitt til tre tap på fire kamper, var Pellegrini noe irritert da han svarte. «Vi har aldri sagt at vi er uslåelige. Vi vet at i Premier League er det alltid tøffe kamper og veldig vanskelig. Alle lag kan slå hverandre. Nå må vi fortsette å jobbe. Vi har 15 poeng og vi skal prøve å vinne neste kamp.»

I et annet intervju gjort med Manchester Evening News, er Pellegrini mer offensiv når han snakker om Champions League. Her insisterer han på at City vil vinne Champions League og at det hele bare er et spørsmål om tid. «Historie er kjekt, men du vinner ikke troféer på grunn av at du har historie. Det som er viktig for meg er framtida, ikke fortida. Jeg er sikker på at i framtida kommer Manchester City til å vinne Champions League fordi hele klubben fungerer godt. Men vi må ikke bli besatt av tanken på å vinne Champions League. I hele perioden Alex Ferguson var manager for Manchester United (27 år) vant de bare Champions League to ganger. Selv Barcelona måtte vente 30 år. Real Madrid vant mange europeiske titler i begynnelsen, men måtte deretter vente 28 eller 29 år. Målet vårt er å bli et sterkt lag i Europa, men det skal ikke komme på bekostning av Premier League.»

Pellegrini er ikke enig i at det at laget hans to ganger har blitt slått ut av Barcelona i Champions League er et nederlag. «Dette er et veldig ungt lag i forhold til Barcelona, Real Madrid, Bayern München eller Juventus. Vi har et yngre lag enn de som vanligvis har vunnet Champions League i løpet av de siste ti årene. Laget vårt har bare vært med de siste årene og vi blir bedre og bedre for hvert år som går. Det er noe som vil fortsette, og jeg er sikker på at vi kommer til å vinne Champions League til slutt. Jeg håper at vi er heldigere med trekningen i år. En dag kommer vi til å være et like sterkt lag som Barcelona er i dag.»

«Den første sesongen slo vi Bayern München og tapte for Real Madrid i gruppespillet og kvalifiserte oss med 15 poeng. I fjor var det akkurat på samme måten. Nå har vi startet med å tape for Juventus, men var det beste laget. Vi tapte bare tre poeng. Nå må vi kjempe om de 15 poengene som gjenstår og se om vi kvalifiserer oss eller ikke. Jeg føler meg helt sikker på at vi klarer det. I de to siste sesongene klarte vi det etter å ha tapt den første kampen.»

Onsdag kveld fortsetter kampen om  å kvalifisere seg til sluttspillet i Champions League når City tar turen til Borussia-Park for å møte Borussia Mönchengladbach.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.