Verste tap på sju år

JS73119151To offsidemål, keepertabbe og forsvarsrot sørget for Citys verste tap siden mai 2008, selv om det var City som først tok ledelsen. Tottenham stakk av med alle tre poengene etter å ha slått City 4-1 på White Hart Lane.

Manuel Pellegrini overrasket alle da startelleveren ble offentliggjort en time før kampstart mot Tottenham. Mellom stengene befant Willy Caballero seg, mens Joe Hart var henvist til benken. Om dette skyldes en skade eller om Hart rett og slett var vraket, vites ikke i øyeblikket. Med tanke på Caballeros prestasjoner i kampen vil nok Pellegrini få litt av hvert å svare for om Hart var helt frisk og kunne ha spilt.

Vincent Kompany ble først rapportert å være på benken, men ble rett før kampstart byttet ut med George Evans, noe som altså vil si at Kompany likevel ikke var klar etter skaden som har holdt ham ute de siste kampene. I forhold til laget som startet i ligacupen mot Sunderland i midtuka hadde Pellegrini bare gjort én forandring – Fernandinho var med fra start i stedet for Jesus Navas, som var henvist til benken. Det betydde at Martin Demichelis og Nicolas Otamendi fortsatte i midtforsvaret, Kolarov og Sagna på backene, Fernandinho, Fernando, De Bruyne, Yaya Touré og Sterling på midten og Agüero framme.

City startet kampen relativt positivt og skulle etter 25 mintter også ta ledelsen. City kom på en farlig overgang og Yaya Touré spilte gjennom Kevin De Bruyne, som befant seg akkurat på linje med sisteforsvarer. Alene med keeper Lloris gjorde De Bruyne ingen feil og scoret sitt tredje mål i City-drakta.

Bare minutter etter kunne det blitt 2-0 til City, men Lloris var nede i hjørnet og fikk slått Sterlings avslutningsforsøk utenfor.

Det siste kvarteret av førsteomgang åpnet kampen seg noe opp, og hjemmelaget kom mer med. På dette tidspunktet kunne det ha vippet begge veier. Kolarov var nære på å sende City opp i 2-0 da City kontret og Sterling spilte gjennom Kolarov på venstre kant. Avslutningen gikk imidlertid rett på keeper fra skrått hold.

Og i stedet for 2-0 til City skulle det bli 1-1. En offsideplassert Walker ble først spilt gjennom på Tottenhams høyrekant. Assistentdommer overså at Walker som var nærmeste spiller foran ham befant seg to meter i offside da han ble spilt gjennom og lot spillet gå. Innlegget var farlig, men Caballero var offensiv og fikk ordnet opp. Ballen gikk deretter ut til De Bruyne, som ikke var taktisk klok da han spilte ballen inn i midten igjen, i farlig sone. Pasningensforsøket ble også mislykket, og i stedet plukket Dier opp ballen. På direkten fyrte engelskmannen av, forbi en Willy Caballero som nettopp hadde kommet seg på beina igjen og ikke var helt våken. Ballen fôr inn via stolpen og til City-spillernes store fortvilelse var det uavgjort til pause i stedet for at City ledet.

Mens City-fansen håpet at Tottenham-målet før pause skulle vekke City, var det det stikk motsatte som skjedde rett etter pause. Fire minutter var spilt av den andre omgangen da Tottenham fikk frispark på kant. Ballen ble slått inn i feltet, der det befant seg både City- og Spurs-spillere. Med en duell ute i feltet der det befant seg mange spillere var det ingen grunn til at Willy Caballero skulle komme stormende ut, men det var akkurat det argentineren valgte å gjøre, selv om det ikke var noen som helst sjanse for at han kunne nå ballen. Med en City-keeper på halvdistanse og åpent mål var det ikke noe problem med hjemmelagets Aldersweireld å heade ballen i tomt bur. Dermed 2-1 til hjemmelaget på det som må betegnes som en kjempetabbe av Willy Caballero. Kameraene zoomet naturlig nok inn på Joe Hart, som befant seg på Citys benk.

Og ille skulle bli til verre. Timen var spilt da Tottenham gikk opp i 3-1 på nok et mål som skulle vært annulert for offside. Et frispark fra Tottenhams Christian Eriksen endte i krysstolpen og gikk ut igjen. Der var Harry Kane på plass og sendte ballen opp i det motsatte hjørnet og i mål. Reprisen viste at Kane befant seg en god meter i offside da frisparket gikk, og dermed skulle vært avvinket hadde assistentdommeren vært mer våken.

I det 79. minutt skulle det også bli 4-1 til hjemmelaget, og selv om det også luktet offside da Lamela ble spilt gjennom, viste reprisene at assistentdommeren denne gangen hadde sitt på det tørre ved å la Lamela få gå. Cabellero kom ut, kastet seg, ble rundet, kom seg opp igjen og kastet seg, mens Martin Demichelis som befant seg bak Caballero også kastet seg to ganger og ble like mye lurt av Lamelas skuddfinter som Caballero. Men Lamela beholdt roen og avsluttet til slutt kontrollert forbi både Caballero og Demichelis. 4-1 til Tottenham.

Det som hadde startet så bra for City hadde utviklet seg til å bli et mareritt, og da dommer Mark Clattenburg til slutt blåste av kampen, var det et faktum at City hadde fått sitt verste tap siden mai 2008 da City tapte 1-8 for Middlesbrough i serieavslutningen den sesongen. Selv om City har tapt med tre mål noen ganger siden den gang, har City aldri sluppet inn så mange mål som fire. Ironisk er det at stortapet kom på en dag City hadde mulighet til å ta sin sjette borteseier på rad og dermed bli historiske. Aldri tidligere har City greid å vinne seks bortekamper på rad i serien, og dagens bortetap sørget for at det altså ikke ble noen realitet denne gangen heller.

Fra å starte sesongen på en overlegen måte har City nå tapt tre av de fire siste kampene. Selv om det som skjer ennå ikke kan beskrives som noen krise, er det liten tvil om at mye må endre seg skal City ha noe håp om å vinne årets Premier League. Nå venter Borussa Mönchengladbach i Champions League onsdag kveld. Også der er det avgjørende for Citys del å få en seier, etter å ha tapt den første kampen mot Juventus.

11 svar

 1. Arne Persson sier:

  Slik City framstår nå, går vi en ny trofe’løs sesong. Etter fire fantastiske kamper, har laget kollapset totalt. Pelles laguttak og bytter er helt på tryne etter min mening! Men, mest skuffende er mangelen på tæl, pasningssikkerhet og tempo. Hvor et motivatoren?

 2. Jan Henning Andersen sier:

  Skadesituasjonen forklarer det meste, når sentrallinja er borte evner ikke de resterende spillerne å heve sitt eget spill et hakk opp. Trioen Caballero, Demi og Otamendi så jo ut til ikke å ha spilt sammen tidligere. Fernando er en ordinær ryddegutt og Fernandinho kan ikke dekke alle rom, samtidig å være den kreative på midt. Det som skuffet meg mest var å se hvordan KDB og Sterling forsvant ut av kampen. Nå blir det å hvile spillerne frem til onsdag og forhåpentligvis en opptur i CL. Pelle står støtt, han kan ikke trylle, men støtteapparatet må se nærmere på årsakene til alle skadene………

 3. Per Arne Rennestraum sier:

  Det er typisk at dommedagsprofetene dukker opp med en gang City får litt motgang. Jeg vil påstå at de tre tapene skyldes mye uflaks. Det er bare noen dager siden laget vant 4-1 borte i ligacupen. Støtt laget også i motgang i stedet for å snakke det ned og lete etter syndebukker.

 4. Jan Tore Slinde sier:

  3 tap på dei 4 siste. Eg vil påstå det ikkje handler mye om uflaks. Kampen mot Tottenham hadde vi tapt uansett linjedommerene sine feil vil eg tru. Mot Juventus og West Ham slipper vinn fryktlege enkle mål. Det er ikkje uflaks. Vi har nok sjanser å score, men gjør det ikkje. Det handler heller ikkje om uflaks etter min mening. Mange blei nok blendet over den fantastiske åpningen av sesongen. Da blir nedturen enorm når vi plutselig prestere som vi gjore mot Tottenham spesielt. Skader på sentrale og viktige spillere er årsaken etter min meining. Uten Hart, Silva, Kompany og med Yaya småskadet og Aguero heilt ute av form, så fungerer det dårleg. Spesielt i ein så tøff bortekamp mot Tottenham. Rekner med vi slår tilbake i dei 2 neste heime kampene i PL. CL onsdag frykter eg. Vi må vel nesten vinne der.
  Ein støtter laget sjølv om ein er kritisk til ting og tang. Det er helt normalt og utrykke følelser både i medgang og motgang.

 5. City hadde flest avslutninger og dominerte banespillet i alle de tre kampene. Jeg sier ikke at det er ensbetydende med uflaks, men det er likevel en pekepinn. Hadde City tapt de to første ligakampene og vunnet de fem neste hadde Pelle vært geniforklart.

 6. Jan Tore Slinde sier:

  Mot West Ham var ikkje på fra start og kom under 0-2. Ja vi produserer enormt med sjanser i 2 omgang, men mesteparten av avslutningene var løskrutt. Og Navas traff vel på 2 av 20 innlegg. Mot Juventus var vi best totalt heile kampen, men vi setter ikkje sjansene, og slipper igjen inn alt for lette mål.
  Mot Tottenham var vi ok i 1 omgang men totalt sett så var vi ikkje best i denne kampen.

  Ellers enig att det fort blir «krisestemning» når resultater går i mot. Men City har brukt enorme summer på spillere også, så det er med på og skru opp forventningene. Så det blir fort murring når det da går dårleg. City snur nok dette, og håper dei beviser det i CL på onsdag. Sjølv om eg frykter CL når det gjelder City.

 7. Arne Persson sier:

  Enig i mye av det Slinde skriver. City har ikke sett ut som noe CL-lag de siste kampene. Og ja, en kan skylde på skader. Men, det er litt trist, synes jeg, at selv om Pellegrini har brukt enorme summer på nye spillere de siste par årene, er vi forsatt er nødt til å ha Mancinis spillere skadefrie og i toppform, for å framstå som et topplag. Utvikling?

  Til slutt: Forumet her er i relativt lite bruk. Mulig at Facebook er stedet, men jeg synes det må være mulig å komme med sine meninger og følelser på et forum. Et forum hvor alle er enige, er vel strengt tatt ikke noe forum?

 8. Selvsagt. Derfor må det også være lov å være uenig med de som slakter laget etter et tap. Enveiskjøring mot Pelle er vel strengt tatt ikke å betrakte som en debatt. Dette er faktisk samme mannen som ble hyllet for tre uker siden og da henger det ikke på greip.

 9. Er ofte veldig skuffet etter en slik kamp, og med tre tap på de siste fire kampene. Mot West Ham var vi klart best, det samme synes jeg tilfellet var mot Juventus. Mot Spurs var vi hakket bedre i 1. omgang. Dommere/linjemenn kan vi ikke gjøre noe med, selv om jeg hadde veldig lyst til det lørdag ettermiddag. Det som bekymrer er alle skadene, tror ikke det er tilfeldig lenger. I tillegg kollapser vi etter å ha sluppet inn et mål, det bør ikke skje. Bør ha bedre mentalt enn det. Og så bekymrer det meg at vi ikke har spisser når Aguero sliter.

 10. Jan Tore Slinde sier:

  Som regel lettere å kritisere enn å skryte. Går alt på skinner så blir det mindre å diskutere. Veit mange er misfornøgde med Pellegrini. Nokon har vært det siden han kom, nokon etter kvart. Og det er lov. Eg personleg blir som regel mest misfornøgd med spillerene. Som regel så er det dei som svikter. Men til sjuende sist så er det Pellegrini som sitter og styrer skuta. Det er han som tek valga før, under og etter kampen. Og ja, det er fortsatt spillerene til Mancini som er ryggraden i dagens City lag. Uten dei, så virker vi planløse og det mangler ledere. For meg så virker det som att Pellegrini har ein måte han ønsker å spille på. Funker ikkje den, så sitter han klistret på benken og har ingen plan B. Men dette snur nok. Vi skal ha 6 poeng på dei 2 neste i PL og eg håper det snur igjen på onsdag når Silva er tilbake. Han er limen offensivt i laget.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.