Før kampen: Tottenham Hotspur – Manchester City

v3jMMOuManchester City tar turen til London og White Hart Lane for å møte et formsterkt Tottenham som etter en treg start nå står med to strake seiere i Premier League.
Før var Stadium of Light litt av et mareritt for Manchester City på samme måte som Goodison Park også har vært. I midtuken gjorde imidlertid de lyseblå en heller kort affære av Wearside-laget og ledet hele 4-0 til pause. Manuel Pellegrini stilte med et slagkraftig mannskap og mål av Sergio Agüero, Raheem Sterling og Kevin De Bruyne i tillegg til et selvmål av Vito Mannone sikret Manchester City en plass i ligacupens fjerde runde på bekostning av Sunderland. Nysigneringen Patrick Roberts og Manu Garcia fikk sine debuter i løpet av den andre omgangen, men som vi skrev etter midtukens seier så var det nok George Evans innhopp som gledet Cityfansen mest. Den unge midtbanespilleren ble med sin debut den eneste City-spilleren som har spilt for klubben på alle nivåer, helt fra g8.

Forrige helg fikk Citys drømmeåpning i Premier League et alvorlig skudd for baugen da West Ham stakk av med alle tre poengene fra Eastlands. Før lørdagens kamp mot Tottenham på White Hart Lane er det skader som preger City-troppen, og det er et svekket mannskap som reiser til London. På pressekonferansen før kampen kunne imidlertid Manuel Pellegrini bekrefte at Sergio Agüero er 100% friskmeldt. «Mot Sunderland var Agüero endelig tilbake på det nivået vi kjenner», påstod 62-åringen. «Han var involvert i mål og lignet mer på seg selv enn det han gjorde mot West Ham.» Til tross for skader på Mangala, Clichy, Delph, Silva, Bony og Kelechi Iheanacho så vil ikke Manchester Citys chilenske manager skylde på skadeproblemer før kampen på White Hart Lane. «Vi har mange skader, men det er derfor vi har en hel stall. Heldigvis har vi Kompany, Hart og Nasri tilbake. Vincent er kaptein og har startet sesongen glimrende, derfor er det viktig å få han tilbake så fort».

Med Mangala ute så ligger det meste til rette for at Nicolas Otamendi tar plassen ved siden av Vincent Kompany i midtforsvaret når spillere som Harry Kane og Christian Eriksen venter på motsatt banehalvdel på lørdag. Argentineren som kom fra Valencia i sommer starter dermed sin tredje strake kamp, men spiller for første gang med lagets kaptein Vincent Kompany. Selv mener Otamendi at hvis City ønsker å vinne i London må de tørre å spille sitt eget spill. «Vi vet at Tottenham liker å holde ballen i laget, men vi må fokusere på oss selv og vise det som trengs for å vinne. De kommer sikkert til å angripe, så vi må være godt organiserte samtidig som vi angriper rolig og kynisk» forklarte 27-åringen i et intervju før kampen før han fortalte om den første tiden i sin nye klubb. «Jeg har virkelig blitt tatt imot med åpne armer, og jeg er fornøyd med å være en del av denne klubben og alt som Manchester City innebærer».

Tottenham greide ikke å holde unna for Arsène Wengers gutter i midtuken da The Gunners takket for visitten med å sikre seg avansement til ligacupens fjerde runde etter å ha vunnet 2-1 mot erkerivalen. I Premier League står imidlertid Tottenham med to strake seiere etter ett tap og tre uavgjorte på de fire første. 1-0 både borte mot Sunderland og hjemme mot Crystal Palace gjør at Spurs ligger på niendeplass før lørdagens match mot City. Pochettino må greie seg uten Alex Pritchard, Ryan Mason og Nabil Bentaleb i tillegg til Mousa Dembélé.

Manchester City har fire strake seiere mot Tottenham, og selv om de siste matchene har vært i overkant målrike så endte tilsvarende oppgjør forrige sesong med noe gjerrige 1-0 til City etter at Sergio Agüero scoret fra en strålende pasning av David Silva. Hvis de lyseblå skulle ta nok en skalp på White Hart Lane i morgen så blir det Citys sjette strake seier på bortebane i den øverste divisjonen, noe de aldri har fått til tidligere. Forrige gang City sto med fem strake borteseiere var i 1912, altså for 103 år siden.

Skadeomfanget er ikke til å stikke under en stol for Manuel Pellegrini som nok en gang må klare seg uten David Silva som har vært så sentral for Citys gode spill i sesonginnledningen. Det betyr at Kevin De Bruyne kan få plassen bak Sergio Agüero. Argentineren er Citys eneste rene angrepsalternativ i morgen med både Wilfried Bony og Kelechi Iheanacho ute med skade, og holder forhåpentligvis hele kampen. Pablo Zabaleta nærmer seg spill, men morgendagens kamp kommer nok for tidlig for supporteryndlingen, Bacary Sagna har uansett gjort en prisverdig innsats i høyrebackens skadefravær. Vi tipper følgende lag: Hart – Sagna, Kompany, Otamendi, Kolarov – Yaya Touré, Fernandinho – Navas, De Bruyne, Sterling – Agüero.

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark 13:45.

Dommer er Mark Clattenburg.

1 svar

  1. Per Gunnar Østeraas sier:

    Greit at vi tape. Utrolig dårlige linjedommere. Skulle ha vært 1 – 0 til Totenham. Muligens 1-1. Skjerp dere City. Kommer på City – LFC. Gleder meg,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *