Før kampen: Sunderland – Manchester City

JS61733289Etter to strake tap er Manchester City ute etter å få skuta på rett kjøl når ligacupen sparkes i gang mot Sunderland på Stadium of Light.

Som i midtuken mot Juventus så ble det også i helgen et 2-1 tap på hjemmebane for de lyseblå. En sensasjonelt god serieåpning har dermed fått seg en knekk. Først sprakk Victor Moses den nullen som Joe Hart har holdt i Premier League siden serieåpningen da han fikk alt for mye tid og rom og sendte West Ham i føringen, før Diafra Sakho doblet ledelsen på et hjørnespark etter halvtimen spilt. 70% ballinnehav og 19 avslutninger til tross, Kevin De Bruyne var den eneste som fikk ballen forbi Adrian i Hammers-buret og hjemmetapet ble et faktum. Tapet til tross, Manchester City leder fortsatt serien før Tottenham Hotspurs venter på White Hart Lane førstkommende lørdag.

I mellomtiden er det duket for ligacup og Sunderland er motstander i denne tredje runden. Ligacupens innledende runder har ofte vært en arena for å rullere litt på troppen og blant annet gi yngre spillere sjansen, og det kan være en mulighet i morgen også. Spillere som potensielt kan være aktuelle tirsdag kveld er Kelechi Iheanacho, Patrick Roberts, Pablo Maffeo og Manu Garcia. Iheanacho har allerede vært involvert flere ganger denne sesongen, og den unge nigerianeren fikk også et innhopp i hjemmetapet mot West Ham sist. En som ikke legger skjul på at han ønsker spilletid mot Sunderland er den unge midtbanespilleren Manu Garcia. Den 17 år gamle spanjolen satt på benken på Selhurst Park mot Crystal Palace, og var involvert i flere av Citys kamper i sesongoppkjøringen. Garcia, som står med to kamper for det spanske g16-landslaget, innrømmet til Citys offisielle nettside at flere av ungguttene har sett seg ut denne kampen. «Ligacupen er en turnering som inspirer oss yngre spillere fordi vi vet at det er en mulighet for at vi kan få vise oss frem. Det er positivt, ikke bare for meg, men for hele klubben», forteller midtbanespilleren som blir beskrevet som en offensiv playmaker. «Jeg er en spiller som liker å ha ballen i laget, og fordele den til mine medspillere. Hvis jeg hadde fått muligheten til å forsøke meg mot Sunderland så hadde det vært fantastisk, men jeg må bare vente og se».

I sin første hjemmekamp fra start så banket Kevin De Bruyne inn sitt første mål for Manchester City. Etter en utsøkt førstetouch med venstrebeinet dunket belgieren til med høyrebeinet og satte ballen lavt nede i det venstre hjørnet. Reduseringen ga Manchester City håp, men mer ble det ikke mot West Ham som stakk av med alle poengene fra Eastlands. Etter at det ble seier i 24-åringens første kamp som City-spiller så har De Bruyne vært med på to strake tap for sin nye klubb. Det bekymrer imidlertid ikke den belgiske landslagsspilleren nevneverdig. «Kamper som dette vil alltid forekomme. Kanskje ballen trillet litt vår vei i noen av de fem første kampene? Hvis vi fortsetter å spille bra så vil ting løse seg», tror De Bruyne. «I andreomgang så presset vi på og spilte bra fotball, men fikk ikke scoringene vi trengte, og det er litt skuffende». Den offensive midtbanespilleren som kom fra tyske Wolfsburg ble byttet inn på venstrekanten mot Juventus, men startet i 10’er-rollen bak Sergio Agüero mot West Ham. Selv mener De Bruyne at posisjonsbyttene ikke er noe problem. «Jeg kan spille i alle de tre offensive midtbaneposisjonene. Det viktigste er at lagkameratene mine og jeg lærer hverandre å kjenne. Det er veldig mange gode spillere her, men jeg føler ikke noe press. Jeg tilpasser meg bra og forsøker bare å spille mitt spill».

Sunderland har ikke åpnet Premier League-sesongen særlig godt, og ligger helt sist etter seks kamper. The Black Cats har fortsatt til gode å smykke seg med en trepoenger, og et avbrekk i ligacupen mot Manchester City kan være akkurat det Dick Advocaats gutter trenger før helgens bortekamp mot Manchester United. I ligaen har de røde- og hvitstripede fortsatt ikke scoret i september og står med to strake tap mot henholdsvis Tottenham og Bournemouth. 13 innslupne mål på seks kamper er heller ikke særlig gode tall for tidligere City-keeper Costel Pantilimon, men Sunderland har hatt en lei tendens til å slå Manchester City 1-0 på Stadium Light til tross for Citys sterke 4-1-seier der forrige sesong. Younes Kaboul er utestengt til morgendagens kamp etter at han ble utvist mot Bournemouth.

Manuel Pellegrini har selv sagt at Manchester City ønsker å vinne alle turneringer de er med i, og med to strake tap er det ikke sikkert at 62-åringen tar særlig lett på ligacupens tredje runde. Angrepsspilleren Kelechi Iheanacho kan muligens starte på topp sammen med Wilfried Bony, samtidig som Pablo Maffeo kan få sin debut for å gi Aleksandar Kolarov etterlengtet hvile. Både Patrick Roberts og Manu Garcia blir nok med til Sunderland, men starter nok ikke kampen. Ellers kan det bli noen endringer for å hvile både sentrale og skadeutsatte spillere. Vi tipper følgende lag: Caballero – Sagna, Otamendi, Demichelis, Maffeo – Navas, Fernandinho, Fernando, De Bruyne – Bony, Iheanacho.

Dommer er Roger East.

Kampen har avspark 20:45 og vises ikke på TV2 Sumo.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.