Før kampen: Manchester City – West Ham United

Navas MissEtter at fem kamper er spilt så møtes Premier Leagues to mestscorende lag til dyst når Manchester City tar imot The Hammers.

Før kampen mot Juventus så var det bygget opp en forventning basert på Citys strålende åpning i Premier League. Lagets kaptein Vincent Kompany slo fast at selvtilliten var på topp før oppgjøret med den gamle damen og at det var på tide å vise seg frem i Europa. Til tross for gode sjanser for både Raheem Sterling og Wilfried Bony så var det et dødelig effektivt Juventuslag som trakk det lengste strået da Alvaro Morata bøyde ballen bak Joe Hart i City-målet. Å tape 2-1 på hjemmebane i en knallhard gruppe legger ikke godt til rette for avansement, men de lyseblå har det med å gjøre veien kronglete.

Heldigvis kommer kampene tett som hagl og nå er det duket for Premier League hvor Manchester City fortsatt står med full pott og null baklengs før lørdagens West Ham-match. Mot Crystal Palace forrige helg fikk Jesus Navas sin 100. opptreden for de lyseblå etter overgangen fra Sevilla i 2013 og selv om lynvingen var vraket mot Juventus kan han være tilbake på laget som møter Hammers på lørdag. Selv er 29-åringen fornøyd med at det er konkurranse om plassene og mener at det i seg selv er et kvalitetstegn. «Å ha en så bra stall holder ikke bare meg i form, det gjør at alle må kjempe for sin plass på laget», kunne spanjolen fortelle i et intervju før kampen. «Vi gjør noe veldig viktig denne sesongen når vi kun fokuserer på én kamp av gangen. Konkurransen om plassene gjør at vi kontinuerlig må prestere på et høyt nivå». På tale om lagets gode start i Premier League konstaterer Navas at det handler om å opprettholde det gode spillet laget har fått til i sesongens fem første kamper. «Vi er ikke så opptatt av hva andre klubber gjør. Vi har fått en best mulig start, men det er fortsatt mye arbeid som gjenstår. Vi ønsker å vinne alle turneringer vi er med i, og jeg tror det er mulig med den stallen vi har nå».

En bred stall kan fort være nøkkelen når skadeproblemene ikke lar vente på seg. Gaël Clichy, Fabian Delph, Vincent Kompany, Samir Nasri og Pablo Zabaleta er alle fem uaktuelle til kampen mot West Ham. Manuel Pellegrini som i uken fylte 62 år kunne i alle fall komme med noen gledelige nyheter på pressekonferansen. «Sergio Agüero er skadefri og spilleklar, men når det kommer til forsvaret så er det ikke ønskelig å gjøre endringer på laget som ikke har sluppet inn mål på fem kamper» fortalte chileneren før han kom med noen klare hint til at Nicolas Otamendi kan få sin første kamp fra start. «Det er viktig for Otamendi at han kan vise hvorfor han er her. Han er en rutinert spiller og må få muligheten. Jeg håper at han gjør en god figur.»

En annen spiller som kan få sin første City-kamp fra start er rekordsigneringen Kevin De Bruyne som har måttet nøye seg med innhopp mot både Crystal Palace og Juventus. Pellegrini fortalte på pressekonferansen at belgieren har glidd godt inn i troppen, men midtbanespilleren selv tar situasjonen med stoisk ro. «Det er ikke nødvendigvis så ille å tilpasse seg gradvis», innrømmet 24-åringen i et intervju med de lyseblås offisielle nettside. «Jeg har bare vært her en uke, så det er nok smart å være tålmodig så jeg kan lære mine medspillere å kjenne og ikke minst sånn at de kan lære å kjenne meg».

West Ham har imponert så langt i Premier League, og spesielt på bortebane. I sesongens første kamp klinte Slaven Bilics gutter til på Emirates og slo London-rival Arsenal 2-0. Etter det ble to strake tap på Boleyn Ground mot henholdsvis Leicester og Bournemouth. Hjemmetapene til tross, West Ham sto for en ny bortebragd da de dro til Liverpool og Anfield, vant 3-0 og tok alle tre poengene. Forrige helg ble det 2-0 seier hjemme mot bunnplasserte Newcastle og The Hammers ligger i skrivende stund på femteplass. West Ham har denne sesongen vært gode til å ligge lavt og kontre helhjertet. I tillegg til det så har tre scoringer av sommerens storsignering Dimitri Payet også bidratt til den gode sesongåpningen. Til lørdagens oppgjør har West Ham målvakten Adrian tilbake etter sin suspensjon, men midtstopperen Ogbonna som kom fra Juventus før denne sesongen har pådratt seg en skade.

Tilsvarende oppgjør forrige sesong endte med 2-0 til Manchester City i april etter et selvmål av James Collins og mål av Sergio Agüero. På hjemmebane har de lyseblå et solid tak på Londonlaget og står med syv strake seiere. Sist hjemmetap mot West Ham kom i 2003 da Frederic Kanoute scoret kampens eneste mål ti minutter før slutt.

Manchester City sliter med skader på enkelte spillere, og det vil bli noen endringer fra det laget som tapte mot Juventus i midtuken. Nicolas Otamendi vil nok få sin første kamp fra start i skadefraværet til Vincent Kompany og danner da midtstopperpar med Eliaquim Mangala. Sergio Agüero kommer nok inn for Wilfried Bony hvis ikke Pellegrini ønsker å spille med to spisser. Navas eller De Bruyne tar nok Nasris plass på midtbanen. Vi tipper følgende lag: Hart – Sagna, Otamendi, Mangala, Kolarov – Yaya Touré, Fernandinho – Navas, Silva, Sterling – Agüero.

Kampen vises på TV2 Sport med avspark 18:30.

 

Dommer er Robert Madley.

1 svar

  1. Arne Persson sier:

    Ræva er vel greit oppsummert! Jeg aldri sett Aguero så dårlig for city! Sterling ser mer og mer ut som en flopp. Godkjent pluss av De Bruyne.
    Tar til slutt med en elendig dommer!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.