Før kampen: Manchester City – Juventus FC

&MaxW=640&imageVersion=default&AR-150919492Tirsdag kveld sparker årets Champions League-sesong i gang når Manchester City åpner portene til Eastlands for fjorårets finalist Juventus.

Manchester City ga aldri opp på Selhurst Park. Når Sergio Agüero ble skadet og Wilfried Bony ikke fikk hull på byllen så var det en 18-åring som skulle stjele overskriftene. Like før slutt så ble nemlig stortalentet Kelechi Iheanacho den store helten da han reagerte raskest på en retur etter et skudd fra Samir Nasri. Den unge nigerianeren var akkurat der han skulle være som angrepsspiller og sikret Manchester City alle tre poengene i en kamp hvor begge lagene hadde sine muligheter.

Et skår i gleden var skaden til Agüero som ble veldig stygt taklet av London-lagets Scott Dann. På sosiale medier etter kampen meldte den argentinske storscoreren at det kneet ikke føltes ille, men på dagens pressekonferanse før tirsdagens kamp mot den regjerende italienske seriemesteren så bekreftet Manuel Pellegrini at hans stjernespiss ikke er aktuell til premieren i Champions League. «Dette er grunnen til at det er helt essensielt å ha en god stall», kunne Citys chilenske manager understreke. «Med kampantallet og intensiteten i Premier League så er det umulig å unngå skader, men jeg stoler 100% på denne stallen». I tillegg til Agüero så er Fabian Delph, Pablo Zabaleta og Gaël Clichy ute med skade. Andre spillere som er tvilsomme er David Silva, Raheem Sterling, Fernandinho og Samir Nasri.

En som kommer til å spille mot Juventus er lagets kaptein Vincent Kompany. Den belgiske midtstopperen har vært en sentral figur på det Manchester City-laget som fortsatt har til gode å slippe inn mål i Premier League denne sesongen. Sammen med Eliaquim Mangala har Vincent Kompany åpnet sesongen på gjerrigst mulig vis og kapteinen er nå klar på å videreføre den gode sesonginnledningen til Europas gjeveste klubbturnering. «Det handler om å få til det samme som vi gjør i Premier League» slo 29-åringen fast i et intervju med Manchester Citys offisielle nettside. «Hvis vi ikke har selvtillit før morgendagens kamp så kommer vi aldri til å ha det. I Premier League så er vi revansjelystne denne sesongen og det er den følelsen vi må etterstrebe i Champions League også. Den frustrasjonen, det ønsket og den energien må vi kunne bruke mot Juventus».

Juventus har vært den dominerende klubben i Italia de siste årene og har vunnet Serie A fire sesonger på rad. Forrige sesong kom de også til finalen i Champions League, men der ble Citys overmenn Barcelona for sterke. Denne sesongen har den gamle damen fra Torino åpnet katastrofalt i den hjemlige serien og de sorte- og hvitstripede står med ett fattig poeng på de tre første kampene. I sommer har de mistet spillere som Arturo Vidal og tidligere City-spiss Carlos Tevez, men inn har de hentet Mario Mandzukic, Samir Khedira og Juan Cuadrado på lån fra Chelsea. Selv om sesonginnledningen ikke har vært oppløftende for Juventus så mener Citys manager Manuel Pellegrini at Torino-klubbens rutine gjør at morgendagens kamp blir en tøff affære uansett. «De har kanskje ikke åpnet sesongen så godt, men det er fortsatt et godt lag som kom til finalen i Champions League forrige sesong og har vunnet serien fire år på rad. Vi må spille veldig godt hvis vi ønsker å vinne». Arbeidsjernet Claudio Marchisio, nyervervelsen Sami Khedira og Kwadwo Asamoah blir hjemme i Torino.

Sist gang lagene møttes så satt både Abdisalam Ibrahim og Omar Elabdellaoui på benken for Manchester City som allerede var klare for avansement fra gruppen i Europa League. Kampen på Stadio Olimpico i Torino endte 1-1 etter at Citys brasilianske angrepsspiller Jô utlignet for de lyseblå ti minutter før full tid.

Som nevnt så er det flere City-spillere som sliter med småskader og det kan bli en del forandringer på det laget som møtte Crystal Palace i helgen. Forsvarsfireren blir nok den samme som den har vært i sesonginnledningen. Det betyr at Mangala og Kompany fortsetter som midtstoppere til tross for at nysigneringen Nicolas Otamendis arbeidstillatelse er på plass og argentineren offisielt er spilleklar for City. Helten fra Selhurst Park, Kelechi Iheanacho, har ikke blitt inkludert i Champions League-troppen til Manchester City. I skadefraværet til Sergio Agüero betyr det at Wilfried Bony blir de lyseblåes eneste reelle angrepsalternativ i Champions League, selv om Pellegrini også har sagt at både Raheem Sterling og Kevin De Bruyne kan fungere som angrepsalternativ for Manchester City. Vi tipper følgende lag: Hart – Sagna, Kompany, Mangala, Kolarov – Yaya Touré, Fernando – De Bruyne, Silva, Sterling – Bony.

Dommer er Damir Skomina fra Slovenia.

Kampen vises på Viasat Sport med avspark 20:45.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.