Før kampen: Crystal Palace – Manchester City

_74472192_487069003Det er klart for toppkamp i Premier League når Manchester City reiser til London for å møte formlaget Crystal Palace på Selhurst Park.

Etter en formidabel åpning på Premier League-sesongen så ble Manuel Pellegrini tildelt prisen som månedens manager i august. Nå begynner september med toppkamp på Selhurst Park og Manchester City må reise til London uten David Silva. Spanjolen har vært i en klasse for seg de første kampene av årets sesong, men den elegante midtbanespilleren har pådratt seg en ankelskade. Det betyr at Pellegrini må belage seg på at andre spillere tar ansvar for orkestrere City-angrepene. På pressekonferansen før kampen hintet Citys chilenske manager til at løsningen kan bli rekordsigneringen Kevin De Bruyne som dermed muligens går rett inn i førsteelleveren. «Kevin kommer til å bli en viktig spiller for oss» kunne Pellegrini slå fast før kampen mot Crystal Palace. «Måten han spiller på gjør at han ikke vil ha noe problem med å komme inn i laget. Det er mye lettere å komme inn på laget som en offensiv spiller. Defensivt er det vanskeligere». Antageligvis går De Bruyne rett inn i rollen bak Sergio Agüero, men Pellegrini mener den belgiske landslagsspilleren kan bekle flere posisjoner. «Når vi spiller 4-2-3-1 kan han spille i alle de tre offensive midtbanerollene, men også som spiss. Når gode spillere får spille med andre gode spillere så vil de utvikle seg.»

For Kelechi Iheanacho har det vært både oppturer og nedturer i det siste. Først fikk han sin debut i Premier League da han ble byttet inn like før slutt da Manchester City satte klubbrekord mot Watford før landslagspausen. Etter det så ble klart at den unge nigerianeren ikke vil få europeisk erfaring denne høsten da hans navn ikke var å finne på listen over spillere de lyseblå har registrert til gruppespillet i Champions League. Selv fastslår 18-åringen at han lærer mye hver eneste dag på trening. «Med spillere som David Silva, Yaya Touré og Samir Nasri så lærer jeg ting hver eneste dag», forteller Iheanacho. «Det var fantastisk å få debuten mot Watford, og jeg håper virkelig at jeg vil få flere minutter i Premier League. Det handler om å jobbe hardt på trening, da vil jeg få nye muligheter til å vise hva jeg kan». Med Wilfried Bony på vei tilbake kan sjansene likevel bli færre for den talentfulle unggutten, som før sesongen ble flyttet opp i A-stallen.

Alan Pardew og Crystal Palace har åpnet sesongen formidabelt og ligger i skrivende stund på andreplass etter fire kamper. The Eagles står med tre seiere så langt og de røde- og blåstripede fra London slo Chelsea 2-1 på Stamford Bridge før landslagspausen. Klubben som i sommer hentet blant annet Yohan Cabaye tilbake til Premier League etter et ikke fullt så vellykket opphold i Paris Saint Germain har virkelig fyrt på alle sylindere i sesonginnledningen. To spillere som har stått for det er Scott Dann og Jason Puncheon som har imponert så langt for Crystal Palace, og Alan Pardew kan være veldig fornød med hvordan laget hans har fremstått så langt. Mange husker nok tilsvarende oppgjør forrige sesong, som endte med 2-1 til Palace etter mål av Glenn Murray og nevnte Puncheon. Yaya Touré var Citys mann og scoret reduseringsmålet. Til morgendagens kamp har Pardew blant annet formspilleren Joel Ward ute med skade i tillegg til Mile Jedinak.

I Frankrikes landskamp mot Serbia måtte Bacary Sagna hinke av banen, og siden da så har det vært snakk om at Nicolas Otamendi muligens ville få sin City-debut som høyreback. På dagens pressekonferanse kunne imidlertid Pellegrini fortelle at franskmannen er friskmeldt, og det betyr at Sagna får fortsette den gode sesonginnledningen på høyreback. Foran seg kan Sagna derimot få en ny samarbeidspartner. Samir Nasri har vært imponerende som innbytter så langt, og det spørs om ikke den offensive midtbanespilleren får sjansen fra start på bekostning av Jesus Navas. Det kan bety at Raheem Sterling blir skjøvet over på høyrekanten. Bak Sergio Agüero kan Kevin De Bruyne få sin debut for Manchester City. Fabian Delph er ute med skade, det samme er Pablo Zabaleta, Gaël Clichy og David Silva. Vi tipper følgende lag: Hart – Sagna, Kompany, Mangala, Kolarov – Yaya Touré, Fernandinho – Sterling, De Bruyne, Nasri – Agüero.

Dommer er Mike Jones.
Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark klokken 16:00.

3 svar

  1. Tor Sønsteby sier:

    Håper ikke Nasri kommer inn her, han er for veik i en slik kamp. Mye bedre med Navas som jobber og har tempo på ballen, – så kan heller Nasri komme inn når det er 20 minutter igjen og holde på ballen.

  2. Jan Erik Hæhre sier:

    Er Sagna meldt frisk? Mener å ha registrert at han var skadet. Ellers enig med Tor, Nasri har vært frisk som innbytter men spørs om han er rett mann fra start (så når jeg skriver det, blir han sikkert en hit i denne kampen………). Fordelen med Navas er returløpene, han jobber godt hjem og det samme gjør Sterling. Finnes det ingen mulighet til å dytte YaYa fram et hakk?

  3. Simon Stjern sier:

    Manchester Evening News meldte om Sagna i går kveld, selv som du riktig påpeker at han lenge så ut til å misse kampen. Enig med dere begge om Nasri, men Navas ble ofret til pause sist, til fordel for Nasri som gjorde en god figur. Tror det kan bli en faktor, men bare spekulasjoner fra min side. God kamp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.