To spillere inn, og så rett ut

esports_girona-f.c.Litt under radaren for de fleste medier har City hentet inn to spillere og deretter lånt dem ut igjen med en gang til den spanske klubben Girona, som City har inngått et samarbeid med. Den ene av disse to spilte allerede for Girona, og lånes altså ut til den samme klubben han spilte i. I tillegg lånes en nigeriansk 18-åring ut til katalanerne.

Ruben Sobrino er navnet på den ene av disse to nye City-spillerne City har hentet inn fra spansk fotball og deretter lånt ut til Girona. Sobrino ble for få dager siden hentet inn fra spanske Ponferradina, der han spilte på andre nivå i Spania. Den 23 år gamle angriperen skal ifølge Ponferradinas offisielle nettside ha kostet City 275 000 euro, altså i overkant av £200 000. I tillegg kan City ende opp med å betale ytterligere £150 000 om visse kriterier oppfylles.

Allerede i midten av august ble det rapportert at City var interessert i angriperen med en fortid i Real Madrids ungdomsakademi. Sobrino har spilt for både Real Madrid C, som nå er oppløst, i tillegg til Real Madrid Castilla, som altså er hovedstadklubbens andrelag. Etter at Castilla rykket ned i mai 2014 ble Sobrino overført til SD Ponferradina i august i fjor. Real Madrid hadde imidlertid opsjon på å kjøpe spilleren tilbake. Nå, ett år etterpå, er det altså City som i stedet har sikret seg spanjolens underskrift. Da det i midten av august gikk rykter om at City var interessert i 23-åringen ble det også skrevet at Girona ønsket seg Sobrinos tjenester, og nå har altså begge klubbene sikret seg angriperen. City eier offisielt Sobrino, men samtidig som det ble klart at City hadde kjøpt spilleren, ble det også klart at han lånes ut til Girona i Spania, som City har inngått en samarbeidsavtale med.

I tillegg til at City låner ut nyinnkjøpte Sobrino, har City også kjøpt Girona-spilleren Florian Lejeune, og deretter lånt ham tilbake til Girona. 24 år gamle Lejeune har tidligere spilt i Villareal, i tillegg til en rekke andre klubber, og har representert aldersbestemte franske landslag. Karrieren til Lejeune, som enten kan spille i forsvar eller på midtbanen, startet i den franske klubben Agde i 2009, før han ble solgt til Istres, som på den tida spilte på andre nivå i Frankrike (de er nå rykket ned til tredje nivå). Her ble det to sesonger, før turen gikk videre til spanske Villareal, der det stort sett ble spill på andrelaget. Lejeune fikk imidlertid med seg fem seriekamper for førstelaget til Villareal, før han ble lånt ut til den franske klubben Brest. Etter at låneoppholdet hos Brest var over, signerte Lejeune forrige sommer en toårskontrakt med spanske Girona, som satser hardt og ønsker å rykke opp til øverste nivå i Spania. På Girona etablerte Lejeune seg som et klart førstevalg, og selv om City nå offisielt har kjøpt Lejeune, skal altså franskmannen fortsette å spille for Girona også denne sesongen, etter at City lånte ham rett ut igjen til den samme klubben han kom fra. Låneoppholdet varer foreløpig i én sesong.

Som om ikke dette var nok har også City lånt ut 18 år gamle Chidiebere Nwakali til Girona. Den unge nigerianeren ble hentet til City i januar 2014 sammen med Kelechi Iheanacho fra Shuttle Sports Academy i Nigeria. Nwakali signerte da på en kontrakt med City som varer fram til 2018. I motsetning til Iheanacho har imidlertid ikke Nwakali fått arbeidstillatelse i England, og i januar i år ble det offentliggjort at City ville låne ut Nwakali til spanske Malaga fram til juni 2017. Nå er imidlertid det låneoppholdet avbrutt, og i stedet blir det altså Girona som blir Nwakalis nye arbeidssted.

1 svar

  1. Men det er ikke inngått noen samarbeidsavtale med Girona utenom disse tre avtalene?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.