Pozo til Almería

ad802ba2-435d-11e4-_773724cJosé Angel Pozo har skrevet under for spanske Almería på en femårskontrakt, og selges dermed fra City i en overgang mediene anslår er verdt £600 000.

19 år gamle Pozo skal nå i stedet for videre EDS-fotball for City i stedet prøve seg på spansk seriefotball i årene som kommer. Det er klart etter at Manchester City offentliggjorde at den unge angriperen er solgt den spanske klubben Almería, som for tiden spiller på andre nivå i Spania. Daily Mail rapporterer at City får £600 000 for spilleren som kom fra Real Madrid til City som 15-åring i 2012.

Den første sesongen i Citys akademi spilte Pozo på U18-laget, og imponerte såpass der at han ble nominert til Academy Player of the Year. 2013/14-sesongen ble mye ødelagt av en ankelskade som sørget for at det bare ble ni opptredener, men unge Pozo slo likevel tilbake og etablerte seg raskt på Patrick Vieiras Elite Development Squad-lag, der han fikk tilnavnet «Mini-Messi».

Pozo fikk også i forrige sesong prøve seg på Citys A-lag, først i tredje runde i ligacupen da Sheffield Wednesday ble slått 7-0 på hjemmebane. På stillingen 4-0, i det 64. minutt, var det duket for Pozos førstelagsdebut for City da han kom inn for Yaya Touré, og få minutter før slutt skulle spanjolen også notere seg for sin første og eneste City-scoring på førstelagsnivå da han la på til 6-0 etter en pasning fra Jesus Navas.

Samme sesong skulle Pozo overraskende nok også få prøve seg i Premier League, først og fremst på grunn av store skadeproblemer i Citys angrepsrekke. I begynnelsen av desember kom han inn som innbytter få minutter før slutt i borteseieren over Sunderland, og få dager senere skulle han bli kastet inn etter bare 7 minutter spill i hjemmeoppgjøret mot Everton etter at Sergio Agüero tidlig måtte gå ut med en skade. 13. desember startet også Pozo som Citys eneste spiss etter at både Agüero, Jovetic og Dzeko var skadet. Dzeko hadde blitt skadet under oppvarmingen til kampen, og Pozo ble dermed kastet inn fra start få minutter før avspark.

Disse tre opptredenene i Premier League skulle bli hans eneste for City på førstelagsnivå, og etter dette var det tilbake på City EDS der han blant annet vant Premier League International Cup forrige sesong etter at City slo Porto 1-0 i finalen.

Nå blir det imidlertid ikke mer spill i lyseblå City-drakt for Pozo, etter at City takket ja til et tilbud på £600 000 fra Almería, som Pozo har blitt enig om en femårskontrakt med. Pozo flytter dermed tilbake til Andalusia-området i Spania, der han opprinnelig kommer fra. Det skrives imidlertid av noen medier at City har sikret seg en opsjon på å kjøpe tilbake Pozo i løpet av de to neste årene dersom de skulle ønske det.

2 svar

  1. Skuffende å se klubben selge det ene talentet etter det andre.. Barker er vel neste ut…

  2. Skuffende….. Alt for mange unge talenter som forsvinner…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.