Stortalentet solgt til fransk fotball

405694_heroaI ettermiddag ble det offisielt at talentfulle Marcos «Rony» Lopes forlater Manchester City til fordel for den franske storklubben AS Monaco.

Bare timer etter at Manuel Pellegrini på pressekonferansen før morgendagens kamp mot Watford skråsikkert kunne fortelle at Citys unge portugiser har en fremtid i den lyseblå drakten, så offentliggjorde klubben at den offensive midtbanespilleren er klar for laget fra fyrstedømmet.

Marcos Lopes har lenge vært ansett som et av de største talentene fra Patrick Vieiras EDS-lag og den teknisk gode unggutten var, som mange sikkert husker, særdeles toneangivende i 3-0 seieren mot West Ham i ligacupens semifinale på ferden mot Pellegrinis første trofé i 2014. Lopes, som kom til City fra Benfica i 2011, gjorde seg tidlig bemerket på aldersbestemt nivå i den lyseblå drakten og ble kåret til årets akademi-spiller i 2012-13 sesongen. I januar 2013 fikk spilleren sin førstelagsdebut i en FA-cupkamp mot Watford hvor han kom inn for David Silva ti minutter før full tid. Debuten kronet portugiseren med scoring og ble dermed den yngste målscoreren for Manchester City gjennom tidene i en alder av 17 år og ni dager.

Forrige sesong tilbragte Marcos Lopes på lån i franske LOSC Lille hvor tanken var at han skulle få spilletid på det øverste nivået. Det var en mulighet den offensive midtbanespilleren grep med begge føtter. Til tross for at en hamstring-skade satte den portugisiske U20-landslagsspilleren delvis ute av spill på høstsesongen så endte det med 23 opptredener for Herve Renards mannskap som endte på 8. plass i Ligue 1. På de kampene scoret Lopes tre mål og hadde like mange målgivende pasninger. Spesielt utmerket han seg i en kamp mot storlaget Lyon hvor han først hadde målgivende pasning til Lilles utligningsmål før han selv banket inn seiersmålet litt senere.
I følge blant annet Manchester Evening News må AS Monaco ut med om lag £8.8 millioner for å sikre seg Lopes tjenester. 20-åringen hadde bare ett år igjen på kontrakten med Manchester City.

Likevel kan det virke som at overgangen kom overraskende på flere, deriblant lagets manager Manuel Pellegrini, som på pressekonferansen før lørdagens hjemmekamp var krystallklar på at Lopes bare skulle lånes ut. «Fremtiden hans blir avklart snart. Marcos trenger mer spilletid og det får han i en annen klubb» kunne chileneren konstatere. «Jeg er sikker på at han i fremtiden vil være en del vår klubb, men denne sesongen må han få mest mulig spilletid. Det er mye konkurranse her med spillere som David Silva og Samir Nasri, derfor er det bedre at han blir sendt på lån.»

Bare timer senere kunne altså AS Monaco presentere Marcos Lopes som sitt nyeste tilskudd, i en permanent overgang for i underkant av £9 millioner. Det betyr at den talentfulle portugiseren endte sin City-karriere med fem opptredener og ett mål for førstelaget.

5 svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *