Før kampen: Manchester City – Watford FC

Football - Barclays Premier League - Manchester City v ChelseaManchester City står med tre strake seiere og full pott før den fjerde runden av Premier League hvor The Hornets venter på Eastlands.

Manchester City gjorde sakene sine veldig godt på Goodison Park forrige helg og Aleksandar Kolarov åpnet scoringsballet i den andre omgangen før Samir Nasri fastsatte sluttresultatet med en utsøkt lobb over Tim Howard to minutter før full tid. 2-0 seieren betyr at Manchester City har maksimal uttelling så langt i tillegg til at Joe Hart fortsatt har til gode å plukke en ball ut av nettet denne sesongen. Etter de tre første kampene av årets sesong står Manchester City med ni poeng og 8-0 i målforskjell.

Uken har vært preget av nye spekulasjoner rundt Kevin De Bruyne, og fredag kveld gikk Wolfburgs sportsdirektør Klaus Allofs langt i å bekrefte at en avtale mellom klubbene nærmet seg. Den belgiske landslagsspilleren var ikke med på laget som slo Schalke 04 fredag kveld og kan altså være på vei til Manchester. Avtalen som muligens bringer 24-åringen til Eastlands vil ifølge ulike medier ligge på rundt £54 millioner og De Bruyne vil dermed bli den dyreste City-spilleren gjennom tidene hvis overgangen blir fullendt.

David Silva har vært helt fenomenal så langt denne sesongen, og spanjolen har i de tre første kampene av årets sesong nesten spilt på et enda høyere nivå enn vanlig. Før lørdagens oppgjør mot Watford på hjemmebane så fortalte den begavede midtbanespilleren til klubbens egen hjemmeside at han føler at klubben nå innleder sesongen på samme måte som i gullsesongen 2011/12. «Da vi vant serien for første gang så spilte vi bra helt frem til desember. Forhåpentligvis kan vi gjøre det samme denne sesongen». Hvis Manchester City vinner i morgen setter de ny klubbrekord med ti strake seiere, men for David Silva så venter hans gamle læremester, Quique Sanchez Flores, som altså var manageren som ga Silva tillit i Valencia. «Jeg håper virkelig at han kan lykkes i Watford og jeg ønsker ham lykke til på veien. Jeg ser frem imot å møte ham i morgen, men vi må fortsette å spille på samme måte som mot West Brom, Chelsea og Everton».

I løpet av fredagen så mistet Manchester City først Wilfried Bony med et kutt i benet før Marcos Lopes noen timer senere ble presentert som AS Monaco-spiller. På pressekonferansen før lørdagens kamp kunne Manuel Pellegrini bekrefte at Bony vil være skadet i underkant av fjorten dager. «Bony fikk seg et kutt i benet og vil være ute til etter landslagspausen», fortalte 61-åringen. «Fordi vi har en del spillere skadet så vil vi i morgen ha med tre unggutter i kamptroppen. Kelechi Iheanacho og Patrick Roberts i tillegg til Pablo Maffeo vil alle være med i hovedtroppen. Jeg håper at Fernando vil være tilbake etter landslagsoppholdet, men Clichy og Zabaleta vil bruke litt lenger tid.» På spørsmål om hva han syntes om at Manchester City nok en gang står overfor en veldig tøff gruppe i Champions League kunne chileneren fortelle at han ikke ønsket å fokusere på det for øyeblikket. «Det eneste måten for oss å opprettholde formen på er å fokusere på Watford. Vi må forstå at det å møte Watford er det samme som å møte Chelsea, Arsenal eller Manchester United. Vi må fortsette å spille på samme måte som vi har gjort i innledningen, og lære av de feilene vi gjorde forrige sesong».

The Hornets er i likhet med Manchester City fortsatt ubeseiret i årets Premier League. Uavgjort på Goodison Park i sesongens første kamp har blitt fulgt opp med uavgjort mot både West Bromwich Albion og Southampton på Vicarage Road. Til morgendagens kamp har Sanchez Flores svenske Joel Ekstrand og Lloyd Doyley ute med skade. Miguel Britos er suspendert etter utvisningen han pådro seg i ligacuptapet mot Preston i midtuken. Rutinerte Alessandro Diamanti kan imidlertid få sin debut mot de lyseblå.

Sist gang lagene møttes i Premier League var i 2006/07-sesongen. Den gangen endte det med 0-0 i Manchester før det ble 1-1 da lagene møttes i Hertfordshire. Den gangen var det Darius Vassell som sendte de lyseblå i føringen før Watford utlignet ved Tamas Priskin kvarteret før slutt.

Fernando, Gaël Clichy, Wilfried Bony og Pablo Zabaleta er alle ute med skade samtidig som det fortsatt skal være noe som er i uorden med papirene til Nicolas Otamendi. Samir Nasri kan komme inn for Raheem Sterling etter sin fine scoring mot Everton sist. Ellers bør laget mot Watford være ganske uforandret. Vi tipper følgende lag: Hart – Sagna, Kompany, Mangala, Kolarov – Fernandinho, Yaya Touré – Navas, Silva, Nasri – Agüero.

Kampen vises ikke på TV2 Sport Premium.

Dommer er Mark Clattenburg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *