Før kampen: Everton FC – Manchester City

Manchester+City+v+Chelsea+Premier+League+uU13iZE3a37lDen imponerende serieåpningen har ført til at Manchester City kan tangere en 103 år gammel rekord hvis de slår Everton på Goodison Park på søndag.

De lyseblå fra Manchester kjørte over Chelsea forrige helg og Manuel Pellegrinis mannskap ga seg ikke før det sto 3-0 på resultattavlen. City fortsatte dermed storspillet fra serieåpningen i Birmingham og full pott på to kamper er veldig bra for fjorårets serietoer. Sergio Agüero sendte de lyseblå i føringen etter at han hadde hatt flere sjanser på å overliste Begovic i Chelsea-buret. Ti minutter før full tid var det duket for kaptein Vincent Kompany som for andre kampen på rad stanget ballen i mål etter en corner av David Silva. Da Chelsea mistet ballen på vei fremover og Fernandinho banket ballen utagbart i hjørnet var kampen punktert og Manchester City kunne innkassere sesongens andre trepoenger av to mulige.

 
Denne helgen er det en tradisjonelt vanskelig bortekamp som venter for Manchester City. På Goodison Park har de lyseblå vanligvis måttet slite for å få med seg poeng, men nå har ikke City tapt der siden 2013. Forrige sesong endte det med uavgjort på nyåret etter at Fernandinho sendte City i ledelsen og Naismith utlignet like etterpå da Joe Hart bommet på en dødball i feltet.

 
Pablo Zabaleta, som har fått hvile etter en lang sommer med blant annet spill for Argentina i Copa America, har pådratt seg en skade som kan holde høyrebacken ute av spill i en måned. Det åpner for at franske Bacary Sagna kan skaffe seg et grep om høyrebackplassen i Manchester City. Forrige sesong var den franske forsvarspilleren som oftest andrevalg bak City-fansens favoritt, men Sagna ble likevel foretrukket i kamper hvor mot motstanderen hadde lynhurtige vinger. Dette skjedde blant annet i Champions League mot Bayern München hvor Pellegrini foretrakk å bruke Sagna i duellene med Franck Ribéry. Mot Everton kan Sagna få bryne seg på vinger som Kevin Mirallas og Gerard Deulofeu, men 32-åringen mener at det handler om å få kampen inn i Citys tempo. «Everton har alltid vært et vanskelig lag å møte, spesielt i Liverpool. For oss er det viktig å vise våre intensjoner fra første spark på ballen» kunne Sagna fortelle klubbens egen nettside før søndagens oppgjør. «Når jeg får spille vil jeg alltid gi alt for klubben, og jeg er helt sikker på at manageren velger de spillerne han føler kan legge ned en best mulig innsats i hver enkelt kamp.

Citys manager Manuel Pellegrini har denne uken kunnet legge Nicolas Otamendi til en allerede knallsterk tropp, og midtstopperen som har kommet til klubben fra Valencia for en sum som kan ende i £32 millioner pund har blant annet bidratt til at Manchester City for øyeblikket har fem midtstoppere som kjemper om to plasser. Signeringen av Otamendi betyr antageligvis at Jason Denayer kan være på vei bort fra klubben han nylig signerte femårskontrakt med, om enn bare på lån. På pressekonferansen før kampen mot Everton innrømmet Pellegrini at signeringen av den argentinske landslagsspilleren var en lettelse for ham. «Jeg var aldri fornøyd med midtstopperne jeg hadde til rådighet. I hele sommer har vi forsøkt å hente et supplement til forsvarsleddet. Med tanke på antallet kamper vi skal spille så var det helt essensielt å ha fire midtstoppere.»

 
Hvis Manchester City slår Everton på søndag så er det klubbens niende strake seier i Englands øverste divisjon. Den bragden har de lyseblå kun fått til én gang tidligere, og det var i 1912. Likevel så er morgendagens kamp en reell utfordring for City. Everton har tatt fire poeng på sesongens to første kamper, og forrige helg så slo de Southampton hele 3-0 på St. Marys etter to scoringer av Romelu Lukaku og én av Ross Barkley. Til morgendagens kamp på Goodison Park har Roberto Martinez skader på flere sentrale spillere. Både høyreback Tony Hibbert og midtbanespiller Steven Pienaar sliter med skader i tillegg til den instrumentale venstrebacken Leighton Baines. City har imidlertid bare vunnet én av de siste seks kampene i Liverpool mot The Toffees, og morgendagens oppgjør blir utvilsomt en intens affære.

 
Nicolas Otamendi må begynne oppgjøret på benken, og Manuel Pellegrini gjør nok ikke store endringer fra laget som valset over José Mourinhos Chelsea forrige helg. Det betyr at chileneren antageligvis fortsetter i en 4-2-3-1 formasjon med David Silva bak Sergio Agüero med Jesus Navas og Raheem Sterling på kantene. Samir Nasri kan være et alternativ hvis Pellegrini ønsker et mer ballsikkert lag. En tredje mulighet er at Fernando får spilletid for å demme opp for Ross Barkley som har åpnet sesongen godt for de mørkeblå fra Merseyside. Vi tipper følgende lag: Hart – Sagna, Kompany, Mangala, Kolarov – Fernandinho, Yaya Touré – Navas, Silva, Sterling – Agüero.

 
Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark 17:00.

 

Dommer er Anthony Taylor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.