Otamendi signerte femårskontrakt

2B842B7200000578-3204630-Manchester_City_announced_the_arrival_of_Nicolas_Otamendi_from_V-a-45_1440069314599City har sikret seg den argentinske midtstopperen Nicolas Otamendi fra Valencia. 27-åringen har signert på en femårskontrakt og koster City £32 millioner.

Det var i slutten av forrige uke at ryktene begynte å svirre for alvor rundt den tidligere Valencia-spilleren, som også har flere sesonger i Porto bak seg. Først var det snakk om at Eliaquim Mangala skulle på lån motsatt vei som en del av avtalen, men dette var ikke noe verken City eller Mangala selv ønsket. Avtalen rundt kjøpet av Otamendi ble likevel ikke lagt død, og nå har altså argentineren med 25 landskamper for det argentinske landslaget skrevet under for City. Kontrakten varer i fem år, altså fram til sommeren 2020.

Summen City betaler ligger på rundt £30 millioner, og de fleste medier rapporterer at City betaler £32 millioner (£28,5 millioner i første omgang, en sum som altså kan stige med ytterligere £3,5 millioner) for 27-åringen, som i sommer under Copa America var lagkamerat med både Pablo Zabaleta, Martin Demichelis og Sergio Agüero da Argentina spilte seg til finale i Copa America. Otamendi blir dermed Citys sjette spiller fra Argentina i A-lagstroppen (i tillegg til de tidligere tre nevnte befinner også Willy Caballero og Bruno Zuculini seg der).

Otamendi ble født i Buenos Aires i Argentina 12. februar 1988, og debuterte i den argentinske Primera Division for Club Atlético Vélez Sarsfield i mai 2008, altså i en alder av 20 år. Til å begynne med var han bare femtevalg som midtstopper i klubben, men ble raskt foretrukket i startoppstillingen. I august 2010, for ganske nøyaktig fem år siden, signerte imidlertid spilleren som den gang var 22 år for portugisiske Porto i en overgang verdt 4 millioner euro. Club Atlético Vélez Sarsfield beholdt imidlertid 50 % av eierrettighetene til spilleren, men Porto kjøpte disse ut sesongen etter for ytterligere 4 millioner euro. I løpet av de fire sesongene Otamendi var i Porto spilte han totalt 124 kamper og scoret 10 mål. I tillegg vant han både hjemlig serie og cup flere ganger og fikk verdifull erfaring ved å spille Champions League-fotball over flere sesonger. På laget spilte også Fernando og Eliaquim Mangala, så når Otamendi nå blir lagkamerat med disse, er det altså gamle kjente han treffer på igjen.

I februar 2014 gikk turen videre til Valencia, der han signerte på en femårskontrakt. Valencia betalte Porto 12 millioner euro, men siden dette var utenfor overgangsvinduet ble Otamendi lånt ut til brasilianske Clube Atlético Mineiro de første månedene. Han var imidlertid tilbake i Spania til sesongen 2014/15, altså forrige sesong, og fikk der med seg totalt 38 kamper. I løpet av disse kampene scoret han 6 mål, alle i serien. Et av disse var seiersmålet mot Real Madrid i januar, da Valencia stanset Real Madrids lange seiersrekke på 22 kamper. Etter å ha hjulpet Valencia til å kvalifisere seg til Champions League for første gang på fire år, ble han som eneste Valencia-spiller med på årets lag i Spania.

Nå blir det altså ikke for Valencia Otamendi skal spille Champions League-fotball, men for Manchester City. At overgangen til City ikke var langt unna å bli gjennomført ble ganske tydelig da Otamendi ble utelatt fra Valencia-troppen som spilte Champions League-kvalifisering mot Monaco i går kveld og vant 3-1. I dag kunne nemlig City presentere Otamendi som ny City-spiller, og samtidig annonsere at argentineren får drakt nummer 30 i City. Otamendi skal dermed kjempe med spillere som Vincent Kompany, Eliaquim Mangala, Martin Demichelis og Jason Denayer om en av de to midtstopperplassene. Sistnevnte spiller ser det imidlertid ut kan forsvinne ut på utlån igjen, om en skal tro avisskriveriene.

Otamendi selv var strålende fornøyd etter å ha skrevet under på femårskontrakten med City. «Jeg er her for å gjøre mitt beste, for å kjempe kamp for kamp og for å gjøre City så gode som mulig så lenge som mulig, og jeg håper vi er i stand til å vinne mange troféer og titler. Det er det viktigste. Å være på innsiden av en klubb som fra utsiden virker så fantastisk er som en drøm.»

Også manager Manuel Pellegrini var strålende fornøyd med å ha sikret seg Otamendi, og kunne til Citys offisielle nettside legge til: «Nicolas Otamendi var uten tvil den beste forsvarsspilleren i La Liga forrige sesong, og jeg er naturlig veldig fornøyd med å ha sikret meg en spiller med hans kvaliteter. Han er godt etablert på et av de beste landslagene i verden, og jeg er ikke i tvil om at han har rett mentalitet for å kunne passe inn i en stall der han se mange kjente fjes, inkludert Eliaquim og Fernando som han spilte sammen med i Portugal. Som fotballspiller har Nicolas alle de kvalitetene som kreves for å lykkes i Premier League – han er sterk, han takler glimrende og han er veldig god teknisk. Jeg er sikker på at han vil bli nok en argentinsk spiller fansen vår vil sette pris på å se.»

1 svar

  1. Arild Kvalvåg sier:

    https://www.youtube.com/watch?v=w6WScpeCAik

    sjekk denne linken, stopper Ronaldo,Bale og Messi kontant.
    En spiller som blør for drakta i dueller, gleder meg virkelig og se han i aksjon!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.