Oppdatering ManchesterCity.no

manchestercityno18aug2015Den nye sesongen er allerede godt i gang, og i den forbindelse har også ManchesterCity.no blitt pusset opp og fått en rekke nye funksjoner. Redaktør Tommy Kvarsvik blogger om de siste endringene.

Faste brukere av ManchesterCity.no har nok oppdaget at sidene ser en smule annerledes ut enn de gjorde for noen få dager siden. Planen var egentlig å være klar til seriestart med en ny og forbedret versjon av supporterklubbens norske nettside, men den tidlige seriestarten i år gjorde at dette kom for brått på. Men nå er altså «nye» ManchesterCity.no på plass. Jeg skriver «ny» i hermetegn, for sidene er egentlig ikke nye, det er bare designet og innpakningen som er litt ny. Systemet som ligger bak (sidene bruker WordPress) er stort sett det samme som før, selv om det også her har skjedd endringer og nye funksjoner er blitt lagt til.

For det første har et helt nytt kamp/spiller-databasesystem med navnet SportsPress Pro erstattet det tidligere brukte LeagueEngine, som ikke lenger ble oppdatert. Overgangen gjør det mulig med en rekke nye funksjoner på nettsiden som ikke var der tidligere, i tillegg til mye som var der før også, men som jeg har hatt mye arbeid med å legge inn på nytt på grunn av overgangen til nytt system. De nye spillersidene er foreløpig oppdatert med alle A-lagsspillerne, der en rekke fakta om spillerne er lagt inn, i tillegg til at statistikk om dem hentes ut fra kampene som legges inn i kampsystemet. Foreløpig vises kun statistikk for denne sesongen, men etter hvert tenker jeg å legge inn City-kamper fra tidligere sesonger i databasen også, og dermed kunne få fullstendige statistiske oversikter for både City som klubb og for enkeltspillere. Siden det nye databasesystemet ikke er kompatibelt med det tidligere brukte LeagueEngine (2013/14 og 2014/15) eller JoomLeague (2012/13) vil det ta litt tid å få dette på plass, men dette er noe som kommer. I tillegg vil EDS-kamper og U18-kamper også snart returnere, sammen med spillerprofiler til alle spillere som er involvert her. Tanken er å bygge opp et stort City-bibliotek der en kan bla tilbake i arkivet og lese om spillere fra tidligere tider, se statistikk, lese om kamper, se bilder, video osv. Noe som etter hvert også vil komme er spillerbiografier med en artikkel om hvert enkelt City-spiller, både de som er i klubben, men også de som har vært der før. Til slutt er en annen litt artig funksjon inne på spillerprofilene er at disse nå er knyttet opp mot spillernes Twitter-profiler, og at de siste tweetene spillerne har skrevet automatisk lastes inn der.

Den mest synlige endringen er selvsagt det nye temaet ManchesterCity.no nå bruker (spesialtilpasset SportsPress Pro), i tillegg til nytt banner og ny bakgrunn. Her har jeg en tanke om legge inn flere ulike bannere og bakgrunner, slik at disse rulerer. Jeg har også mange andre planer og tanker om hva jeg vil gjøre videre med siden framover, så følg med videre …

… og følg også med på Sveas City-blogg! Svea er etter et par års pause nå tilbake med betraktninger og meninger om City – både dagens City og tidligere tiders City. Det er noe som er med på å heve kvaliteten på siden!

I tillegg til Svea har jeg i tillegg også meget god hjelp fra Simon Stjern som også denne sesongen skriver alle forhåndsomtalene før kampene, men om det er andre som er interessert i å bidra til å gjøre ManchesterCity.no bedre, enten du ønsker å bidra med innhold (for eksempel blogginnlegg med meninger om City) eller om du bare har tips eller innspill til hva som kan bli bedre, ikke nøl med å ta kontakt enten via kommentarfeltet her, eller ved å sende en e-post.

Husk også å følge supporterklubben på Facebook og Twitter. Som tidligere er det her alle rykter og spekulasjoner legges ut, mens mer «offisielle» nyheter får egen nyhetsartikkel her på ManchesterCity.no. De siste ryktene og spekulasjonene kan likevel leses i kolonnen til høyre her på nettsiden, da de også lastes inn der.

God sesong videre!

3 svar

  1. Ole J. Fuglestad sier:

    Veldig bra Tommy!

  2. Svein Ottar Myrvågnes sier:

    Enig med Ole. Dette er veldig bra!

  3. Arne Persson sier:

    Imponerende!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *