Før kampen: Manchester City – Chelsea FC

West-Brom-v-Manchester-CityDet er klart for storkamp allerede i sesongens første hjemmekamp på Eastlands. Etter en formidabel serieåpning mot West Brom åpner Manchester City de nyoppussede portene for fjorårets seriemester Chelsea.

Det er ofte snakk om at i sesongens innledende fase så er det poengene som gjelder. Spillet skal komme etter hvert. Den tilnærmingen la Manchester City død på The Hawthorns mandag kveld. Fra første spark på ballen hadde de lyseblå fullstendig kontroll på oppgjøret. Anført av en ustoppelig Yaya Touré og en mildt sagt imponerende David Silva satte City muligens standarden for hva vi kan forvente av årets sesong. Før ti minutter var spilt fikk Touré skutt mot Myhill i West Brom-målet. Målet som til slutt ble kreditert David Silva etter flipperspill i boksen ga fjorårets serietoer en best mulig åpning på Premier League. Etter 24 minutter var Yaya Touré frempå igjen. Før sommerens overgangsvindu åpnet verserte det heftige rykter om at ivorianeren hadde spilt sin siste kamp for City, og for en stakket stund virket det som om spørsmålet dreiet seg om Touré skulle ende opp hos Roberto Mancini i Inter eller hos den franske toppklubben Paris Saint Germain. Til slutt ble det ingen av delene, og når 32-åringen på sedvanlig vis banket ballen i krysset og sendte de lyseblå opp i en tomålsledelse mot The Baggies, var det som om alt var glemt. Andreomgang var like imponerende som den første, og Citys totale dominans med ballen i laget fikk et frustrert Baggies til å pådra seg flere gule kort. Da Vincent Kompany stanget ballen i krysset på en corner, og feiret sammen med de tilreisende fra Manchester, var det ingen vei tilbake. Sesongen hadde uten tvil begynt.

Denne helgen er motstanden en helt annen. Fjorårets seriemester imponerte ingen da de spilte uavgjort mot Swansea hjemme på Stamford Bridge forrige helg, og reiser til nå til Manchester med flere spørsmål enn svar. På Eastlands venter et selvsikkert City-lag som i tillegg forhåpentligvis får massiv supporterstøtte på nyoppussede Etihad som huser 7000 flere tilskuere enn tidligere. Én som får sin hjemmedebut er Raheem Sterling. Engelskmannen hadde en kjempesjanse mot West Brom, men en god redning av Myhill fratok den lynhurtige angrepsspilleren en scoring i debuten. Likevel så viste det angrepet noe av hva som gjør at Sterling bringer en ny dimensjon til Citys offensive fotball. Med 20-åringen på banen får de lyseblå en mulighet til å spille direkte i bakrom noe som gjør at motstanderens forsvar ofte må falle dypt, det igjen skaper plass i mellomrommet for spillere som David Silva og Sergio Agüero.

Selv om både Stevan Jovetic (Inter) og Edin Dzeko (Roma) har forlatt Premier League til fordel for Serie A så mener Citys manager Manuel Pellegrini at laget er godt nok rustet fremover med signeringen av Raheem Sterling fra Liverpool. «Jeg tror han vil bli en veldig farlig spiller for oss», forklarte 61-åringen på pressekonferansen før kampen. «Vi ble kritisert for beløpet vi ga for ham, men jeg er overbevist om at han i løpet av sesongen, spesielt i de store kampene, vil vise hvorfor han kostet så mye». Samtidig understreket Pellegrini at hans nåværende angrepsspillere komplementerer hverandre på en god måte. «For øyeblikket så har vi Sterling, Bony og Agüero i tillegg til Kelechi. Den fjerde spilleren bør være en unggutt og Kelechi fortjener å forsøke seg i Premier League.»

Mot West Brom var det Wilfried Bony som startet på topp for Manchester City og Ivorianeren fortalte i et intervju med Citys offisielle nettside forrige uke at han ønsket å score over tyve mål denne sesongen. Det ble ikke nettsus mot The Baggies for den råsterke angrepsspilleren, men Bony noterte seg for en vakker målgivende da han la til rette for Yaya Touré før sistnevnte banket ballen opp i krysset. Mot Chelsea er det mulig at Bony må innfinne seg med en plass på benken hvis Sergio Agüero er sprek nok til å starte.

Chelsea begynte sesongen med å spille uavgjort hjemme mot Swansea. I tillegg til det ble målvakten Thibaut Courtios utvist i kampen som endte 2-2 på Stamford Bridge. Det betyr at nysigneringen fra Stoke, Asmir Begovic, vokter buret mot Manchester City. Likevel så er det en helt annen situasjon som har preget Chelseas uke etter den skuffende serieåpningen. José Mourinho gikk til verbalt angrep på to av lagets leger etter at de på overtid mot Swansea gikk inn på banen for å behandle lagets ving, Eden Hazard, for en skade. Når en spiller behandles for skade må han ut av banen til dommeren vinker ham tilbake i spill, noe som førte til at Chelsea spilte med kun åtte utespillere en periode. Den vurderingen karakteriserte Mourinho til å være så svak at han offentlig skjelte ut de to ansvarlige legene og har i ettertid fratatt dem ansvaret på kampdag. Reaksjonen tok litt av brodden ut av lagets dårlige serieåpning, og til morgendagens kamp mot Manchester City så er Chelsealaget nærmest fulltallig med unntak av målvakten Courtois som er suspendert.

Chelsea har et ganske godt tak på Manchester City, og vi må tilbake til februar 2013 for å finne sist City-seier i Premier League mot London-klubben. Den gangen vant de lyseblå 2-0 etter scoringer av Yaya Touré og Carlos Tevez. I tillegg har José Mourinho overtaket på Manuel Pellegrini og portugiseren har vunnet oppgjøret mellom de to syv av de 12 gangene de har møttes. Tilsvarende oppgjør i fjor endte med 1-1 etter scoringer av Andre Schürrle og Frank Lampard.

Midtbanespillerne Fabian Delph og Fernando er ute med skade for Manchester City i tillegg til at Gaël Clichy fortsatt ikke er helt kampklar etter sin skade. Det er fortsatt spørsmål knyttet til lagets argentinere som Pellegrini har sagt skal få lenger hvile etter en omfattende Copa America-turnering denne sommeren. Til tross for sjefens lovnader så fikk både Martin Demichelis og Sergio Agüero spilletid mot West Brom på mandagen. Sistnevnte kan muligens starte mot Chelsea i morgen på bekostning av Wilfried Bony. Ellers kan laget bli tilnærmet likt det som startet mot The Baggies, med Eliaquim Mangala, som imponerte i tilsvarende oppgjør i fjor og tok Chelsea stjernespiss Diego Costa helt ut av kampen. Vi tipper følgende lagoppstilling: Hart – Sagna, Kompany, Mangala, Kolarov – Fernandinho, Yaya Touré – Navas, Silva, Sterling – Agüero.

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark 17:00.

Dommer er Martin Atkinson.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.