Før kampen: West Bromwich Albion – Manchester City

Manchester City v West Bromwich AlbionPremier League sparker endelig i gang igjen for Manchester City som reiser til The Hawthorns for å møte West Bromwich Albion til sesongens første dyst.

Etter å ha tilbragt sommeren i både Amerika og Australia er Manuel Pellegrinis mannskap nå tilbake i Storbritannia for å sparke i gang den nye sesongen med et oppgjør mot The Baggies. Før sommerens overgangsvindu åpnet var det mye snakk om at Manchester City manglet engelske spillere i troppen, og da det ble offisielt at James Milner valgte å skrive under for Liverpool ble situasjonen enda mer prekær for de lyseblå. Fjorårets serietoer ga svar på tiltale og har i sommer vist muskler ved å hente både Raheem Sterling fra Liverpool og den energiske midtbanespilleren Fabian Delph fra Aston Villa i tillegg til driblefanten Patrick Roberts fra Fulham. Tre unge engelske spillere som alle kan bidra til å gjøre de lyseblå til en større klubb både umiddelbart og på lang sikt.

Manchester Citys nye nummer 10 ble toppscorer i fjorårets Premier League-sesong, og klubbens lynraske argentiner må levere nok en god sesong hvis Manuel Pellegrini skal kunne titulere seg som seriemester for andre gang på tre år. Sergio Agüero er på sin side krystallklar på at han når som helst bytter toppscorertitler med de titlene som virkelig betyr noe. «Jeg setter selvfølgelig lagets fremganger over egne, og det viktigste er at de målene jeg scorer blir utslagsgivende i form av troféer». Utsagnet til tross så levner det ingen tvil om at Manchester City er avhengige av at Agüero kan holde seg skadefri store deler av sesongen. Til tross for en del plager forrige sesong så scoret 27-åringen nærmest på bestilling da han først spilte. Akkurat dét er det ikke sikkert at Agüero gjør i seriepremieren mot West Bromwich mandag kveld. I likhet med Martin Demichelis og Pablo Zabaleta har Agüero akkurat kommet tilbake til Manchester etter en lang sommer hvor de tre ble tapende finalist mot Chile i Copa América.

Det er uten tvil et revansjesugent Manchester City som står på startstreken utenfor Birmingham i morgen, og selv om Agüero muligens ikke spiller så er han tydelig på hvor han setter lista for seg selv og sine lagkamerater denne sesongen. «At noen tror at vi skal gjøre det dårligere enn forrige sesong kan jeg ikke begripe. Vi har skyhøye ambisjoner og Manchester City må alltid ha som mål å vinne alle titler de kan».

Tony Pulis tok over West Bromwich Albion da 2014 akkurat hadde blitt til 2015 og manageren hadde en veldig god vårsesong med sin nye klubb. I februar ble waliseren kåret til månedens manager, og det er knyttet en del spenning til hva Pulis kan få til med The Baggies denne sesongen når han får være sjef fra sesongens første spark på ballen. Laget fra West Midlands har vært aktive under sommerens overgangsvindu og har i tillegg til vingene James McClean og Callum McManaman fra Wigan Athletic hentet Rickie Lambert fra Liverpool, Darren Fletcher fra Manchester United og James Chester fra Hull. De siste ryktene sier også at angrepsspilleren Salomon Rondon er på vei fra Zenit St. Petersburg for £15 millioner. Til mandagens kveldsoppgjør er målvakten Ben Foster ute med skade, noe som åpner for at Boaz Myhill vokter buret for The Baggies.

Den innbyrdes statistikken mellom de to klubbene tipper uten tvil i favør fjorårets serietoer. Manchester City har et veldig godt tak på West Bromwich Albion og har vunnet de siste syv kampene mot de blå- og hvitstripede. Fire av de siste fem kampene på The Hawthorns i Premier League har også endt med borteseier når disse lagene har møttes. Som om ikke det var nok så har de lyseblå også vunnet fem av sine seks siste seriepremierer. Tilsvarende oppgjør forrige sesong ble spilt på boxing day i et snøkaos uten like. Den gangen ble det 3-1 til Manchester City etter at Fernando, Yaya Touré og David Silva sto for scoringene. Brown Ideye scoret hjemmelagets mål.

Manuel Pellegrini har forlenget sin kontrakt med Manchester City og klubben har dermed satt en effektiv stopper for ryktene som sa at Pep Guardiola sto klar til å overta etter årets sesong. På pressekonferansen før seriepremieren mot West Bromwich Albion forklarte 61-åringen at bare nysigneringen Fabian Delph og venstrebacken Gaël Clichy er ute med skade. Tidligere har han uttalt at han vil gi sine argentinske spillere litt lenger hvile etter en hektisk sommer, og vi antar at det fortsatt gjelder. Andre spørsmål knyttet til morgendagens lagoppstilling er midtstopperplassen. Jason Denayer er tilbake etter en knallsesong hos Ronny Deilas Celtic hvor han ble kåret til årets unge spiller. Belgieren har fått sin landslagsdebut og har i tillegg skrevet femårskontrakt med Manchester City og er virkelig klar for å utfordre Martin Demichelis og Eliaquim Mangala om midtstopperplassen ved siden av Vincent Kompany. I sommer har Pellegrini eksperimentert med en 4-3-3 formasjon, men kan være tilbake i en 4-2-3-1 formasjon i morgen. David Silva og Samir Nasri har vært syke denne uken, og Wilfried Bony har hatt en trøblete førsesong og har kun spilt 45 minutter i tapet mot Stuttgart. Vi tipper følgende lag: Hart – Sagna, Kompany, Mangala, Kolarov – Fernandinho, Yaya Touré – Navas, Silva, Sterling – Bony.

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark 21:00

Dommer er Mike Dean.

2 svar

  1. Jan Havnen sier:

    Jeg er mest spent på hvordan Kompany og Yaya fremstår i denne kampen.

  2. Øyvind Larsen sier:

    Og, jeg tror at Joe Hart får mye og gjøre denne sesongen. De som er i rekka foran han på banen kunne, I mine øyne, Vært supplert. God City sesong ønskes dere alle!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.