Agüero ble årets City-spiller

sergio aguero cele rightSergio Agüero ble kåret til fjorårets beste City-spiller under arrangementet City Live i kveld, stemt fram av City-fansen.

City Live har blitt arrangert de tre siste sesongene før seriestart, og et av høydepunktene under arrangementet, som i år ble arrangert i Manchester Central, er offentliggjøringen av hvem som ble fjorårets beste City-spiller, på fint kalt Etihad Player of the Season. Dette er den tradisjonsrike tittelen som har blitt tildelt Citys beste spiller hver sesong siden 1966/67-sesongen, da Tony Book vant den for første gang. Noe som gjør prisen ekstra spesiell er at det er fansen som stemmer fram vinneren, og i år var det altså Sergio Agüero som kunne motta fansens hyllest etter å ha stukket av med tittelen.

Det er andre gang at Agüero vinner prisen, etter først å ha vunnet den i 2011/12-sesongen. Etter å ha scoret 30 mål for City forrige sesong er det nok ikke så mange som vil hevde at prisen er feil tildelt, selv om de to konkurrentene i den avgjørende avstemningen, David Silva og Joe Hart, også var gode kandidater. Agüero har likevel et godt stykke opp til Richard Dunne på listen over hvem som har vunnet prisen flest ganger. Dunne vant prisen fire sesonger på rad, fra 2005 til 2009.

José Angel Tasende, bedre kjent som bare Angelino, vant prisen for årets unge City-spiller. 18-åringen er for tida på utlån til New York City og kunne dermed ikke motta prisen personlig, men uttalte likevel til Citys offisielle nettside at han var svært glad for å motta prisen. «Hardt arbeid lønner seg. Staben her har hjulpet meg å forbedre meg defensivt denne sesongen. Jeg har selvsagt en lang vei å gå, men jeg var veldig fornøyd med sesongen. Jeg vil takke fansen som stemte, familien min som har støttet og hjulpet meg, og alle i klubben». Angelino ble tatt opp i EDS-stallen først sommeren 2014, men ble en viktig spiller både i UEFA Youth League forrige sesong, samt laget som endte opp med å vinne Premier League International Cup.

Årets flotteste mål ble Toni Duggans drømmevolley mot Chelsea for Citys damelag i oktober forrige sesong. En god nummer to ble Samir Nasris vakre treff mot Roma på bortebane i Champions League.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.