Tap i siste treningskamp

web-mangala-header-A78Q0685Det endte med tap 2-4 for Stuttgart i siste oppkjøringskamp før sesongen starter mandag om litt over en uke for Citys del. Svakt forsvarsspill gir grunn til bekymring.

4-0 var stillingen til pause, etter at Stuttgart gang på gang hadde spilt seg gjennom Citys forsvar. Kun to sene mål i kampen av Kelechi Iheanacho og Edin Dzeko reddet litt av Citys ære, men tapet, og ikke minst spillet, mot det tyske laget som endte på 14. plass i forrige sesongs Bundesliga, gir grunn til bekymring. Det må likevel nevnes at spillerne som spilte i Copa America fortsatt ikke er på plass i Citys tropp, og med Sergio Agüero, Martin Demichelis, Pablo Zabaleta og Fernandinho tilbake i laget, vil City-troppen utvilsomt være styrket.

Wilfried Bony spilte sin første pre-season-kamp, etter å ha stått over turen til Australia og Vietnam på grunn av sykdom, men gjorde seg ikke særlig bemerket i den omgangen han spilte. Med Kelechi Iheanacho på banen i den andre omgangen ble det bedre offensivt for Citys del, og samspillet mellom nigerianeren og Raheem Sterling fungerte tidvis bra. Sterling noterte seg med målgivende på både Iheanachos mål, som kom på volley, og på målet til Edin Dzeko, som kom fra kort hold helt på tampen.

Med tap i sommerens siste treningskamp er City klare til å ta fatt på sesongen, som altså åpner borte mot West Bromwich mandag 10. august.

Citys lag: Hart, Sagna, Kompany (C) (Denayer, 46), Mangala, Kolarov, Evans (Lopes, 81, Garcia, 88)), Nasri (Zuculini, 46), Silva, Navas (Dzeko, 75), Bony (Iheanacho, 46), Sterling

7 svar

 1. Jan Havnen sier:

  Har Pellegrini fått med seg at vi ikke skal spille flere treningskamper før sesongstart ? Jeg skjønner ikke noe av laguttak eller taktikk.

  • En Kolarov som gang på gang er på bærtur, ikke tar ansvar og er feilplassert, Sagna som er over the top og virker ubeslutsom, Mangala som ikke forsvarer den prislappen han har i det hele tatt og virker veldig ustrukturert og en Kompany som virker som han tror han kan og skal væe Citys redningsmann over hele banen og dermed hele tiden blir lokket ut av posishon så blir det vanskelig å vinne fotballkamper. Når samtidig midbanen nesten er blottet for defensive fibrer så må det være lov å stille spørsmål om hva man vil med en treningskamp. Toppen av kransekaka er jo å sette inn en spiller som med 99% sikkerhet ikke blir å finne i klubben videre fremover. Men men, for en som har vært supporter siden 1970 så har man vel opplevd andre og verer ting 🙂

 2. Det blir å prøve spillere frem til nyttår.
  Snakker om midtbanespillere men att han ikke forstår att vi trenger nytt i Forsvaret er en gåte.
  Vi må få satt forsvarsspillet om vi skal kjempe om gull.

 3. Enig Steinar. Legg til at Milner og Dzeko forsvinner og vi har vel bare forsterket start 11 med Sterling. Bony virker utilpass og ned samme forsvaret some ifjor blir ikke dette gull. Kompany er en skygge av seg selv og Mangala virker bedre I lag med Denayer.

 4. Arne Persson sier:

  Det blir ekstra interessant – eller skremmende – avhengig av hvilket forhold man har til Pellegrini, at nevnte person sa etter forrige sesong at forsvarsarbeidet måtte forberedes for å kunne henge med i gullkampen. Etter å ha sett treningskampene, har jeg ikke sett noen tegn på at det er jobbet noe som helst med den defensive delen av spillet. Cornere blir fortsatt slått utover og skaper ofte problemer bakover – i stedet for å bli en målsjanse. Ingen trygge ankere på midtbanen, og ingen forsterkninger bakover bortsett fra hjemvendte Denayer. Våg å vrake Kompany, bruk Denayer og Mangala. Og her kommer vel kanskje også vi som supportere inn. Vi må kanskje la være å forlange gull hvert år. Presset gjør at svake managere ikke tør å fornye, la unge lovende spillere få prøve å spille seg inn på laget. Jeg er stygt redd for at sesongen kommer til å starte med «gamlerekka» til Mancini. Den rekka er fortsatt god for gull, men bare dersom Pellegrini våger å gi tillit til noen nye unge og sultne spillere som kan sette litt fart i laget. Sterling er spennende, men spillere som Lopez og Iheanacho må få mye spilletid i år. Jeg tror dessverre at Pellegrini ikke har baller nok…

 5. Vi må vente og se, men Pelle trøbler noe grassat med å få satt Forsvaret . Har sagt det før det er bedre organisert i en hønsegård enn bak i City.

 6. Per Arve Stenødegård sier:

  Spillerne er der til å ta gull , men strukturen i laget gjør det vanskelig å håpe på noe bedre enn fjerde , at best. Go figure .-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.