Jovetic til Inter

during the Barclays Premier League match at the Etihad Stadium, Manchester. PRESS ASSOCIATION Photo. Picture date: Monday August 25, 2014. See PA story SOCCER Man City. Photo credit should read: Martin Rickett/PA Wire. RESTRICTIONS: Editorial use only. Maximum 45 images during a match. No video emulation or promotion as 'live'. No use in games, competitions, merchandise, betting or single club/player services. No use with unofficial audio, video, data, fixtures or club/league logos.Manchester City bekrefter i dag at Stevan Jovetic har signert for Inter Milan på en utlånsavtale som binder ham til den italienske klubben i et og et halvt år. Inter skal være forpliktet til å kjøpe montegrineren etter at låneoppholdet er over.

Det har allerede vært klart i noen dager, men først i dag bekreftet både City og Inter at Stevan Jovetic blir å se i mørkeblå og svartstripet Inter-drakt den kommende sesongen. Tidligere i uken skrev Jovetic selv på Twitter at han var på vei til Italia for å bli enig med Inter om en personlig kontrakt, og deretter gjennomføre den medisinske testen. Etter at det har vært stille rundt overgangen i noen dager, kunne i dag både Inter og City bekrefte at alle papirer er i orden og at Jovetic lånes ut fra City til Inter i et og et halv år, altså fram til januar 2017. City skriver selv på sin offisielle nettside at låneoppholdet er «with a view to a permanent stay» og det meldes fra ulike kilder, for eksempel Goal.com, at Inter i første omgang betaler City £2,1 millioner for å få låne Jovetic de neste 18 månedene, og deretter er nødt til å kjøpe montegrineren for £8,5 millioner. Siden det allerede er avtalt at Inter skal kjøpe Jovetic er han dermed i praksis allerede solgt, for til sammen £10,6 millioner, en sum som kan stige med ytterligere £2 millioner dersom Roberto Mancinis lag kvalifiserer seg for Champions League.

En lignende avtale ble gjort mellom City og Valencia 1. september i fjor da Alvaro Negredo først gikk på utlån til den spanske klubben i én sesong, og deretter som en del av avtalen ble kjøpt nå i sommer for en sum antatt å ligge rundt 27 millioner euro. Det er altså ikke fullt så godt City nå får betalt for Jovetic, og om City til slutt skulle få nærmere £13 millioner er det likevel langt mindre enn det City betalte Fiorentina sommeren 2013, da han signerte for City. Den gangen ble det rapportert at City hadde betalt Fiorentina £23 millioner. Spissen fra Montenegro ble faktisk hentet inn samme dag som Alvaro Negredo, og begge er nå altså borte fra City etter lignende utlånsavtaler.

Mens Negredo ble en kjempesuksess det første halve året i City og deretter sloknet, har Jovetic’ to år i City vært preget av mange skader. Den første sesongen fikk han kun starte fem kamper i alle turneringer på grunn av de mange skadene, men rakk likevel å notere seg for noen scoringer. De første to kom i en ligacupkamp mot Wigan der City vant 5-0, mens den første Premier League-scoringen kom på White Hart Lane i en kamp der City slo Tottenham 5-1.

Forrige sesong så ut til å bli bedre for Jovetic, spesielt da han innledet med å score to mål hjemme mot Liverpool i en kamp City vant 3-1. Dessverre skulle også denne sesongen vise seg å bli preget av mange skader, og da Jovetic til slutt i februar ble vraket fra Champions League-troppen på bekostning av nyinnkjøpte Wilfried Bony, virket det ganske sannsynlig at montegrineren ikke lenger hadde noen framtid i City. Jovetic skal ha blitt rystet av å ha blitt vraket av Pellegrini til Champions League-troppen, og uttalte at manageren hadde «drept» ham. Etter dette ble det bare et par korte innhopp på Jovetic, og siste gang han kom til å spille en obligatorisk kamp for City ble som innbytter de siste 25 minuttene i seieren over West Bromwich i mars.

Skal en tro Jovetic aktivitet på sosiale media, er det likevel ikke en bitter 25-åring som nå forlater City. «I would like to thank my teammates,stuff and people from the club for this 2 years…Was a great pleasure be a part of this team!I wish you to win all 4 trophies this year !!!» skrev Jovetic på Instagram, sammen med et bilde av seg selv i City-drakt og teksten «Thank you and farewell».

Manuel Pellegrini kunne på sin side uttale til Citys offisielle nettside etter seieren over Vietnam at det var beklagelig at Jovetic måtte gå. «Han er en veldig god spiller, en av de beste spillerne jeg har sett, men han var for mye skadet og det er årsaken til at han aldri fikk spille to kamper på rad. Jeg ønsker ham lykke til videre og er sikker på at han vil bli en veldig viktig spiller for Inter.»

4 svar

  1. Kunne vært en viktig del av city, men skade statistikken var en stor bekymring.

  2. For skjør for engelsk fotball,har vel ikke bevist noen ting spør,du meg😳

  3. Halv Pris på spillere med himmelske lønninger, vil nok neppe se en spillere blir solgt med fortjeneste de neste årene…

  4. Trist.. hadde stor tro på ham.. som sagt.. skader.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.