Slo Roma på straffekonk

Line up v RomaEtter å ha spilt 2-2 mot Roma ble Joe Hart den store helten da han reddet to straffer på rappen og selv satte en straffe sikkert i vinkelen på straffesparkkonkurransen. I tillegg markerte Raheem Sterling seg ved å score før det var gått tre minutter i debuten sin for City.

Raheem Sterling debuterte for City mot Roma i International Champions Cup i Melbourne i dag, i det som de fleste regner som bare en litt finere betegnelse på en vanlig treningskamp. Det var med andre ord ikke all verdens som sto spill da de to gruppemotstanderne fra fjorårets Champions League barket sammen på Melbourne Cricket Ground, der i overkant av 40 000 mennesker hadde samlet seg.

Kampen var Citys tredje treningskamp denne sommeren, og Manuel Pellegrini lot flest mulig spillere få prøve seg. Det førte til at City spilte med to nesten ulike ellevere i de to omgangene. Verdt å merke seg i elleveren som startet førsteomgangen var det at Raheem Sterling startet, og dermed fikk sine første minutter i City-drakt … og for en debut det skulle bli! Det var bare gått litt over to minutter da han tegnet seg på scoringslisten og dermed kunne juble for sin aller første City-scoring. Unge og lovende Kelechi Iheanacho fikk starte på topp, og det var nigerianeren som skulle spille Sterling gjennom da en Roma-forsvarer sov og opphevet offsiden. Alene med keeper gjorde Sterling ingen feil – han sendte ballen til side for keeper og dermed var City i føringen.

Det skulle imidlertid bare gå noen få minutter før lagene var like langt. Miralem Pjanic skudd var knallhardt og godt plassert oppe i hjørnet, men likevel ikke helt umulig for Willy Caballero å ta. Dermed 1-1.

Raheem Sterling markerte seg med mange flotte involveringer, og burde fått et soleklart straffespark senere i omgangen da han helt klart ble felt på vei gjennom. Den australske dommeren vinket imidlertid spillet videre.

Få minutter ut i den andre omgangen skulle imidlertid City igjen gå opp i tet. Iheanacho var en av få spillere som var igjen i City-laget fra den første omgangen, og da Romas Ashley Cole på håpløst vis sendte ballen tilbake mot egen keeper, og dermed spilte Iheanacho igjennom, var nigerianeren iskald og sendte ballen til side for keeper og i nettet. 2-1 til City.

City så lenge ut til å hale seieren i land, men få minutter før slutt lagde Yaya Touré frispark utenfor egen 16-meter. Romas Ljajic sendte ballen nydelig over muren og til side for Joe Hart og dermed var lagene igjen like langt.

Reglene i turneringen tilsier at uavgjorte kamper skal avgjøres på straffesparkkonkurranse, og da Aleksandar Kolarov sendte sin straffe himmelhøyt over mål, var det Roma som lå an til å stikke av med seieren. Hadde Romas Doumbia scoret på sin femte straffe, ville italienerne stukket av med seieren, med den tidligere CSKA-spissens chip ble for løs og enkel å lese og Joe Hart fikk opp en hånd og slått ballen vekk, til tross for at han allerede hadde slengt seg. Joe Hart tok forøvrig Citys femte straffe, og sendte den knallhardt oppe i vinkelen. Da James Horsefield var sikkerheten selv på Citys sjette straffe hadde Hart muligheten til å sikre City seieren ved å stoppe Romas Keita på deres sjette straffe, noe han også gjorde. Dermed vant City 5-4 på straffesparkkonkurransen, og får dermed to poeng i turneringen, mens Roma får ett.

Citys lag: Caballero (Hart 46), Sagna (Horsfield 46), Kompany (C) (Evans 82), Mangala (Denayer 46), Clichy (Kolarov 46), Fernando (Toure 46), Zuculini (Nasri 46), Garcia (Navas 46), Silva (Lopes 46), Sterling (Barker 46), Iheanacho (Unal 51).

2 svar

  1. Yngve Deila sier:

    Joe Hart var helten i dag.Håper han blir i City for ever.Vi tar nok Real Madrid til fredag.Følg med Cityfans.GO CITY GO.Kampen går på Max kl 12.00.

  2. Per Arve Stenødegård sier:

    Kommer Hart stabilt tilbake på sitt aller beste noe han selvsagt ikke var langt unna sist sesong heller , but still , så går det hele veien tror eg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *