Engelsk kjempetalent til City

www.cdn.tv2City har sikret seg underskriften til Patrick Roberts. 18-åringen regnes som et av Englands største talenter.

Roberts blir Citys femte sommerkjøp, og den tredje engelske spilleren City har hentet inn på én og samme uke. Det viser med all tydelighet Citys ønske om å satse engelsk, samtidig som dette også er et krav med tanke på både Premier League-tropp og Champions League-tropp.

Om unge Roberts går rett inn på førstelaget er derimot usikkert. Etter å ha blitt hentet fra AFC Wimbledon til Fulham som 13-åring, signerte Roberts sin første profesjonelle kontrakt kort tid etter 17-årsdagen i februar 2014. Måneden etter fikk han også sin debut i Premier League da han kom inn som innbytter mot nettopp Manchester City på Etihad (City vant kampen 5-0). I mai samme år spilte han også finale i FA Youth Cup for Fulham, som endte med tap for Chelsea. Fulham rykket også ned fra Premier League, og dermed har det blitt spill i Championship på unge Roberts denne sesongen, i tillegg til spill for engelske aldersbestemte landslag.

Totalt står Roberts med 22 kamper for Fulham, tre av dem fra start. Det er med andre ord en spiller uten altfor mye erfaring og med framtida foran seg City nå har kjøpt, for en ukjent sum. Enkelte medier hevder imidlertid å vite at City har betalt Fulham £8 millioner, en sum som kan stige til £11 millioner. Roberts trives best på høyre midtbane, eventuelt bak spissene, men har så langt ikke scoret på A-lagsnivå. For de engelske aldersbestemte landslagene har det imidlertid blitt en rekke scoringer, som vist i denne videoen, der han blir kalt for Englands Messi.

Fulham-manager Kit Symons (tidligere City-spiller) fortalte lørdag at han hadde jobbet hardt for å beholde Roberts i Fulham, men at det ikke lot seg å gjøre å overtale Roberts til å bli. «Det er veldig vanskelig. Han har levert inn en overgangssøknad nå og han har bare ett år igjen av kontrakten. Vi ønsker å beholde de beste spillerne våre og bygge for framtiden, men det kommer til et punkt der det blir veldig vanskelig og du er nødt til å gjøre det som er best for klubben (…) Det er synd at vi mister et av de unge og lovende talentene våre, men jeg trenger å ha spillere som er dedikert og ønsker å spille for klubben. Jeg satt meg ned med Patrick og foreldrene hans og fortalte hvor mye vi verdsatte ham og ønsket at han skulle bli, men de hadde allerede bestemt seg og da blir det veldig vanskelig.»

Nå som Roberts har skrevet under for City, blir spørsmålet hvor han kommer til å spille til høsten. Han vil sannsynligvis ikke gå inn på A-laget, men kan få prøve seg i cupkamper. I tillegg vil da spill for City EDS bli det mest sannsynlige scenaroiet. Et utlån til en annen klubb for å gi ham erfaring på et høyere nivå enn det en finner i U21 Premier League er også et alternativ.

Relaterte saker

7 svar

 1. Får håpe City snart får opp spillere fra eget akademi som får spilletid på A-laget. Har vært svært tørt derfra i mange år nå. Og all den tid utenlandskvota går ned i årene fremover, så må egne talenter dyrkes frem og opp på en langt bedre måte. De siste årene har vel stort sett det meste blitt frigitt eller solgt for småpenger til klubber nedover i divisjonssystemet. Investeringene som gjøres på akademiet må gi langt bedre avkastning i årene fremover.

 2. 150 millioner er drøyt mye. Får håpe han slår til.

 3. Kent !! Han koster 2-3 mill pund som stiger til 90 mill om alt han gjør I City gir suksess.

 4. Tor Sønsteby sier:

  Helt riktig Vlad, legg også merke til at norsk media har som vanlig en agenda med City ved alltid å nevne ytterste konsekevens, legg også merke til at i disse dager med så høy pund kurs så er det mange som gjør et poeng av å nevne pisen i norske kroner omregnet med kurs 13 for å få det til å høre enda værre ut- Men i England er 1 pund fortsatt ca like mye verdt som 1 pund var for 4-5 år siden…

 5. Husker ikke helt hvor jeg leste 150 millioner men 2-3 millioner pund høres ut som en mer fornuftig pris. Flott at City kjøper unge britiske spillere.

 6. Jepp Tor. Artig at enkelte aviser også la inn antatt ukelønn på 200 000 pund og opererte med at Sterling koster 1.2 miliarder. Kun når City kjøper. Da skal alle sjokkeres.

 7. Yngve Deila sier:

  Helt riktig Tor, jo mer media kan rakke ned på City er det greit, men når det gjelder Unidritt er det greit.CTID.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *