Delph ombestemte seg – signerte for City!

JS48123425Først var Fabian Delph nær å skrive under for City før han plutselig gjorde helomvending og bestemte seg for å bli i Villa. Nå har han nok en gang ombestemt seg – og likevel skrevet under for City!

På tirsdag signerte Raheem Sterling for City, og i dag kunne de lyseblå presentere nok en ny midtbanespiller – Fabian Delph, som går fra Aston Villa for £8 millioner. I likhet med Sterling har han skrevet under på en femårskontrakt, noe som binder ham til klubben fram til 2020.

25 år gamle Delph ble rapportert å være klar for City allerede for en uke siden, og det skulle den gangen bare være formaliteter som gjensto før overgangen var i boks. På grunn av en klausul i kontrakten til Delph, undertegnet så sent som i januar, var Aston Villa nødt til å selge den engelske landslagsspilleren for så lite som £8 millioner og City ville dermed ha sikret seg en meget god spiller på billigsalg. Delph møtte imidlertid aldri opp til den planlagte legesjekken, og valgte i stedet å kunngjøre i en pressemelding at han var en lojal person og hadde ingen intensjoner om å forlate Aston Villa og at han gledet seg til å lede Villa i den kommende sesongen som kaptein. Villa-manager Tim Sherwood gikk ut og roste Delphs lojalitet til Birmingham-klubben, og Villa-fansen var såre fornøyd med at Delph hadde ombestemt seg og til slutt takket nei til City.

Nå har altså sagaen fått en ny vending, og det spørs om Delph blir så populær når City skal møte Aston Villa på Villa Park den kommende sesongen. Delph har nemlig nå gjort en ny helomvending og likevel bestemt seg for å signere for City.

Delph kunne etter å ha bestått legesjekken og skrevet under for City fortelle Skysports at beslutningen om å forlate Aston Villa var den vanskeligste han noensinne har tatt. «Jeg har hatt mange fantastiske øyeblikk der og fått mange gode venner i klubben. Jeg vil for alltid være takknemlig for at de ga meg muligheten til å spille i Premier League.»

«Som det har blitt rapportert sa jeg i utgangspunktet nei til å signere for Manchester City. Den beslutningen var utelukkende basert på kjærligheten jeg har for Aston Villa og de strålende supporterne deres. Da jeg ble gjort til kaptein for Villa var det en stor ære for meg og jeg tok oppgaven enormt seriøst. Jeg signerte en ny kontrakt forrige sesong og hadde alle intensjoner om å bli ut kontraktsperioden i klubben, og absolutt ingen intensjoner om at jeg skulle dra et halvt år etterpå. Beslutningen om å bli var kun basert på følelser jeg har for klubben og folkene der, i stedet for fotballmuligheten som var blitt gitt meg.»

«Jeg har vært enormt stolt over å få være kaptein for å en så flott klubb, og jeg vil takke alle i Aston Villa – og ikke minst fansen og den utrolige støtten de har gitt meg. Nå er jeg spent på framtiden i Manchester City og jeg ønsker å hjelpe klubben til å lykkes i den kommende sesongen og i årene etter det.»

Også Manuel Pellegrini er glad for at Delph til slutt valgte å signere for City. «Fabian Delph er en strålende spiller og jeg ser fram til å jobbe med ham. Han har hatt stor påvirkning i de siste sesongene for Aston Villa og en av de beste unge midtbanespillerne i Premier League. Fabian har egenskapene som trengs og masse energi, og at han er blitt en fast del av det engelske landslaget beviser bare hvor stor framgang han har hatt de siste sesongene. I en alder av bare 25 år har han de beste årene av karrieren foran seg.»

Fabian Delph, som har fått drakt nummer 18 i City og dermed overtar nummeret Frank Lampard hadde forrige sesong, har i tillegg til å ha spilt i Aston Villa også spilt i Leeds, der han startet sin profesjonelle karriere. Hans første kamp på A-lagsnivå kom i siste serierunde i 2006/07-sesongen og han imponerte etter hvert såpass mye for Leeds at en rekke Premier League-klubber ønsket å sikre seg midtbanespilleren. I november 2008 debuterte han for det engelske U21-landslaget, og i januarvinduet i 2009 ble Leeds nødt til å si nei til flere bud på Delph. Leeds spilte på denne tida i League One, og unge Delph ble kåret til årets unge spiller i divisjonen.

Da Leeds ikke rykket opp ble det etter hvert klart at Delph ikke kom til å bli i klubben, og han signerte i august 2009 for Aston Villa. I løpet av perioden i Villa er det verdt å merke seg at han var ute av spill mellom april 2010 og februar 2011, altså i ti måneder, på grunn av en alvorlig kneskade som han pådro seg på trening. I januar 2012 re-signerte han for Leeds på en lånekontrakt, men returnerte til Villa etter å ha pådratt seg en ankelskade.

Først i 2012/13-sesongen klarte Delph å etablere seg fast i Aston Villas førsteellever, og i sesongen etter, 2013/14, slo han for alvor gjennom med en rekke strålende opptredener. Han ble av fansen kåret til Aston Villas beste spiller både i august, september og oktober, og til slutt årets beste Villa-spiller.

I september i fjor debuterte han for det engelske landslaget da han kom inn som innbytter da England slo Norge 1-0 på Wembley, og siden har han vært en fast del av laget til Roy Hodgson. I januar i år signerte han på en ny fire-og-et-halvtårskontrakt med Villa, og i mai ledet han Villa ut på Wembley da laget spilte FA-cupfinale mot Arsenal (som de tapte 0-4).

Et halvt år etter å ha signert ny kontrakt for Villa er nå altså Delph klar for spill i lyseblå drakt den kommende sesongen.

2 svar

  1. Jan Henning Andersen sier:

    Dette var en gladnyhet selv om Delph har oppført seg som «vinglepetter» siste uken. Blir spennende å se om han har nivået inne til å utfordre Fernando/Fernandinho. Og ikke minst at vi har fylt opp «homegrownkvoten» med to landslagsspillere.

  2. Per Arve Stenødegård sier:

    Eg tror dette lett kan vise seg å være en mer rett puslespillbit for laget enn mer høyprofilerte spillere som eventuelt kommer inn og har kommet inn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.