Liverpool har takket ja

City har fått godtatt et bud på til sammen £49 millioner for Raheem Sterling.

Sommerens kanskje største overgangsdrama ser ut til å gå mot en slutt. City har tidligere fått to bud på Liverpools Raheem Sterling avslått, det første på totalt £35 millioner og det andre på totalt £40 millioner. Samtidig har Sterling gjort seg svært upopulær blant Liverpool-fansen ved først å ikke ville signere ny kontrakt, deretter å melde at han ikke ville bli med resten av troppen på treningsleir i Australia, og til slutt ved ikke å dukke opp på trening. Motivet skal ha vært å presse fram en overgang til City.

Liverpool skal imidlertid ha ønsket seg £50 millioner for å la Sterling gå, noe City tidligere skal ha sagt at de ikke var villige til å gi. De to klubbene skal ha sittet i forhandlinger denne helga, og Liverpool ser nå ut til nesten å få den prisen de ønsket seg. Da City tilbød Merseyside-klubben £44 millioner, pluss £5 millioner i framtidige bonuser, takket Liverpool ja.

Det som dermed gjenstår før City sannsynligvis i morgen, eller i løpet av de neste dagene, kan presentere Sterling som ny City-spiller, er å diskutere personlig kontrakt og gjennomføre en medisinsk test. Diverse medier melder at Sterling kommer til å tjene rundt £200 000 i uka i City, noe som er nesten seks ganger mer enn det han tjente på Anfield.

Overgangen vil være den dyreste for en engelsk spiller som er gjort mellom to Premier League-klubber, og samtidig vil Sterling bli den tolvte dyreste fotballspilleren gjennom tidene. City knuser også sin egen overgangsrekord. Tidligere var Sergio Agüero den spilleren City hadde betalt mest for – £38 millioner i 2011 til Atletico Madrid.

Vi kommer tilbake med mer etter at Sterling er presentert som ny City-spiller.

28 svar

 1. Da gjenstår det bare å se om han leverer! Vanvittig dyrt…

 2. Jakob Berge sier:

  Dette blir enten – eller

 3. Arne Solheim sier:

  Galskap
  Rett og slett idiotisk pris på oppskrytt spiller.
  Typisk City

 4. Alex Solberg sier:

  Ha ha! Jr på 4 år skyter hardere

 5. Ha ha! Jr på 4 år skyter hardere

 6. Dette er gode nyheter.. for alle Liverpool-fans.

 7. Dette er gode nyheter.. for alle Liverpool-fans.

 8. John Akse sier:

  Selvsagt er det altfor dyrt for en spiller som i utgangspunktet ikke går rett inn og forsterker førsteelleveren men samtidig strengt tatt nødvendig i forhold til alder og regler for «home ground» spillere sånn er merkelig nok reglene når spillere skal «meldes» inn for spill i CL og dette er selvsagt Liverpool klar over

  • Ove K. Kjølstad sier:

   Si ikke det. I øyeblikket vurderer jeg Sterling foran Nasri, men slikt kan jo komme til å snu.

 9. Ove K. Kjølstad sier:

  Stort talent + svært ung spiller +etterlengtet homeground = større priser enn oss gamlingene liker. Tror nok likevel at det er et godt kjøp. Blir spennende å se hvor mye av prisen som er «ad on’s».
  Det som sjokkerer mest med saken er allikevel ikke prisen, men å se hvor mye hat det er i Liverpool, både fra klubben sin side, fra fansen og fra gamle spillere. Jeg er stolt av at vi legger på et slikt lavmål. Det står faktiske mye respekt av oss. Det kan man ikke si om Liverpool.

  • Ove K. Kjølstad sier:

   Her falt ordene IKKE og OSS ut: «Jeg er stolt over at vi IKKE legger OSS på et slikt lavmål.»

  • MoneyNoObject sier:

   I store klubber med mye fans vil det dessverre alltid dukke opp noen råtne egg som kommer med latterlig oppførsel som f.e dødstrusler og annet fjas.
   Det tar jeg selvsagt avstand fra, men at du kan si klubben viser hat? Rar påstand. Klubben har vel bare sagt at han blir om ikke det kommer 50 millioner Sterling på bordet. Fair enough det? Helt greit at han vil gå, det mange reagerer på er måten han gjør det i media.
   Lykke til, håper han tar seg sammen igjen, Citeh «får» en spennende spiller

 10. Tor Sønsteby sier:

  Sterling er ikke engang et Liverpool produkt, 20 % av pengene går til QPR som er Sterlings klubb før dette, prøv å nevne dette i en diskusjon. – Dette har Liverpool supporterne glemt. – Tenk forskjellen da Milner gikk til Liverpool nylig var det også trist, men glad våre fans ikke er slik. Dagens fotball er tuftet på penger og suksess, derfor er det om man liker det eller ei slik at de beste spillerne kommer til klubbene med størst lommebok og mest suksess, før var dette united og Chelsea i England, men nå er City også blant disse 3 største. Det er selvsagt bittert for Liverpool, men realiteten er at de blir akterutseilt sesong for sesong.

 11. Jan Henning Andersen sier:

  Godt skrevet som vanlig tor. Det er vanvittige summer det handles for, og som vanlig er engelske spillere overpriaet. Men vi får en ung engelsk landslagsspiller som vi gi city en ekstra dimensjon i offensivt. Vi vil få oppleve i november på ethihad at city supportere vil hylle milner og kolo mens sterling vil bli hetset av scouserme. Jeg gleder meg allerede

 12. Haha, bare å ta de 50m å springe langt nå.

 13. Haha, bare å ta de 50m å springe langt nå.

 14. Pool sitter vel igjen med nok til å hente Benteke etter QPR har fått sitt. Jeg mener dette er et godt kjøp og at det er folk på dette nivået vi trenger. Spurt brukte Bale pengene på flere spillere,men få av de har slått til. Heller blåse mye på kvalitet og fylle resten av plassene med unggutter.

 15. Pool sitter vel igjen med nok til å hente Benteke etter QPR har fått sitt. Jeg mener dette er et godt kjøp og at det er folk på dette nivået vi trenger. Spurt brukte Bale pengene på flere spillere,men få av de har slått til. Heller blåse mye på kvalitet og fylle resten av plassene med unggutter.

 16. Klubben som sådan gjør vel lite feil. Dumt dog av Rodgers å gå ut med at han bør skrive under den «incredible» avtalen han tilbys. Gamle Liverpool spillere står I kø for å sverte Sterling og dermed er det fritt frem for idioter å si hva de vil. Carragher mente sågar at bråket var iscenesatt av City for å presse ned prisen. Slike overganger med trassige spillere skjer hele tiden men I Liverpool blir det heksejakt og lynsjestemning. Synd!

 17. Klubben som sådan gjør vel lite feil. Dumt dog av Rodgers å gå ut med at han bør skrive under den «incredible» avtalen han tilbys. Gamle Liverpool spillere står I kø for å sverte Sterling og dermed er det fritt frem for idioter å si hva de vil. Carragher mente sågar at bråket var iscenesatt av City for å presse ned prisen. Slike overganger med trassige spillere skjer hele tiden men I Liverpool blir det heksejakt og lynsjestemning. Synd!

 18. MoneyNoObject sier:

  Hvordan vil du da definere produkt? Lyseblå linser er vel og bra, men han gikk til Liverpool i stedet for City og Utd for fire år siden, da for 98 ganger mindre. Jeg tror kanskje andre vil definere ham som et rødt produkt uten at det betyr at QPR ikke hadde noen betydning.
  Å sammenligne Milner og Kolo med Sterling som Jan Henning gjør er kun mindre lurt. Spillere uten kontrakt som går videre for å få spilletid blir ikke helt det samme som å oppføre seg som Sterling? De røde er velkjent for å gi kred til både egne tidligere spillere, samt andre lags spillere som har hatt en tøff tid eller overprestert i kamper mot de røde.
  Større sjanse for å vinne titler i City, men tror kanskje en seks dobling av lønna betydde noe også?

  • Ove K. Kjølstad sier:

   Siden du er en så engasjert Liverpool fan at du må blande deg inn her: Synes du at Daniel Sturridge er så mye annerledes enn Sterling da han forlot City?
   Er det forresten du som har hacket deg inn på min konto og skriver tull i mitt navn?

  • Tommy Kvarsvik sier:

   Ove: Du er ikke blitt hacket. Det er mulig å skrive kommentarer uten å være innlogget (for å gjøre det enklere å kommentere), og en Liverpool-supporter har tydeligvis skrevet ditt navn som avsender når han har kommentert. Jeg fjerner nå innlegget og vil også vurdere å stenge muligheten for å skrive kommentarer uten å være innlogget. Hver gang det er sak som omhandler Liverpool (for eksempel etter at City har spilt mot Liverpool) kommer det alltid en haug med Liverpool-supportere her som skriver mer eller mindre useriøse innlegg.

   Edit: Jeg endret det slik at en fra nå av må være innlogget for å kunne kommentere.

  • Per Arve Stenødegård sier:

   Der kom eg meg inn igjen ja .-)
   Er spent på denne signeringa men litt tilbakeholden pga att dette er en spiller som spiller med minst like stor risko som Yaya forekommer det meg , men nok mye bedre til å «reparere» sine egne feil da han nok er en av de bedre i kontradekninga.

  • Per Arve Stenødegård sier:

   Forøvrig tror eg att Bony passer er sånn spiller glimrende å holde ballen oppe å slippe den når Sterling kommer susende. Aguero også forresten.

 19. Han ville uansett fått høyere lønn I pool også . Milner og kolo gikk stille. Var vel værre med Lovren og Lallana

 20. Han ville uansett fått høyere lønn I pool også . Milner og kolo gikk stille. Var vel værre med Lovren og Lallana

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.