Guidetti til Celta Vigo

CJomooQWgAEdm1mSvenske John Guidetti fikk ikke ny kontrakt med City, og har nå i stedet signert for spanske Celta Vigo.

23 år gamle Guidetti var regnet som et kjempetalent da han for sju år siden ble hentet til City av sin landsmann Sven-Göran Eriksson, som var City-manager på den tida. Guidetti gjorde det også godt i sin første sesong i City, og scoret 13 mål på 13 kamper for U18-laget. Han fikk også sin debut på reservelaget i samme sesong, og markerte seg da ved å score hattrick.

Deretter fugte et låneopphold i Sverige, der han i 2010 spilte for Brommapojkarna, før han sommeren 2010 returnerte til City og ble med A-laget på pre-season-tur i USA. I september samme år tok manager Roberto Mancini han ut til førstelagets ligacupkamp mot West Bromwich, der han markerte seg med en målgivende pasning. Denne kampen skulle bli hans eneste obligatoriske A-lagskamp for City, og han fikk til tross for å ha vært City-spiller i sju år, aldri prøve seg i Premier League.

I stedet har han vært mye på utlån, og ble i november 2010 lånt ut til Burnley, men bare fram til nyttår det året. Sommeren 2011 gikk kontrakten hans med City ut, og det så ut til at han skulle gå til nederlandske Twente, noe som også var avtalt mellom klubben og Guidettiis far, som fungerte som hans representant. Guidettis agent Per Jonsson hevdet imidlertid at ingenting var avtalt, og det oppsto dermed et spørsmål om hvem som egentlig representerte John Guidetti, og om kontrakten som var avtalt med Twente var gyldig eller ikke. Enden på visa ble at Manchester City heller tilbydde Guidetti en ny kontrakt, og at han ble værende der.

Guidetti skulle likevel ende opp i Nederland, men i stedet for Twente ble det spill i Feyenoord, der han endte på utlån for hele sesongen 2011/12. Guidetti puttet mål i bøtter og spann i den nederlandske Eresdivisie og endte til slutt opp på 20 (på 23 kamper), noe som også inkluderte tre hattrick. Dessverre ble sesongen avsluttet i april for Guidettis del ved at han pådro seg et mystisk virus som gjorde ham lam i høyrebeinet.

Guidetti returnerte til City på starten av 2012/13-sesongen, men slet med å komme seg i form igjen etter at det mystiske viruset hadde sluppet taket. Til tross for dette skrev svensken under på en ny treårskontrakt i oktober 2012, noe som bandt ham til klubben fram til sommeren 2015. Han returnerte til slutt til fotballbanen i januar 2013, og fikk spille noen kamper for City EDS, før han pådro seg en kneskade som nok en gang satte ham ut av spill. Denne krevde til slutt en operasjon i kneet.

I januar 2014 ble Guidetti lånt ut til Stoke for resten av sesongen 2013/14. Oppholdet under Mark Hughes ble imidlertid ingen suksess, og Guidetti fikk bare seks opptredener (alle som innbytter).

Sesongen 2014/15 skulle også foregå andre steder enn i Manchester, selv om Guidetti nå var City-spiller på syvende året. Glasgow og Celtic ble destinasjon denne gangen, der Ronny Deila var manager. Mens Stoke-oppholdet ble en fiasko, ble oppholdet i Celtic en desto større suksess. Her endte han opp med å vinne både den skotske serien og ligacupen, og scoret totalt 15 mål på 35 kamper. Likevel annonserte City at de ikke kom til å fornye kontrakten hans, og dermed var det sju år lange forholdet slutt.

Nå er det klart at spanske Celta Vigo blir ny arbeidsgiver for svensken, som dermed går gratis som Bosman-spiller.

1 svar

  1. Fantastisk fyr! Lykke til i Celta Vigo! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.