Oppladningen er i gang

out on the pitch warm up runMens mange andre nettopp er i gang med sommerferien, er City-spillerne tilbake på treningsfeltet og hadde sin første trening i dag. Nå venter pre-season-tour til Australia og Vietnam.

De fleste City-spillerne har nå hatt en god sommerferie, og i dag var det tilbake til hverdagen med første trening på over en måned. Se bilder her. Det var imidlertid enkelte spillere som manglet. Sergio Agüero, Pablo Zabaleta og Martin Demichelis har for eksempel vært travelt opptatt med landslagspill for Argentina i Copa America, der de tapte på straffesparkkonkurranse mot Chile i finalen for to dager siden. Disse tre spillerne begynner dermed på sin ferie nå, og vil ikke være klar for spill på en god stund.

Sommerens store pre-season-tour legges i år til Australia, der City både skal spille ordinære treningskamper og også delta i Audi International Champions Cup. Programmet er at City først skal møte Adelaide United 15. juli, altså onsdag i neste uke. Denne kampen spilles bak lukkede dører på Cbus Super Stadium i Gold Coast, litt sør for Brisbane. At kampen spilles bak lukkede dører vil dermed si at den vil være uten publikum. Den første mer «offisielle» treningskampen blir mot Citys australske søsterklubb, Melbourne City, lørdag 18. juli. Denne kampen spilles på samme arena som den lukkede kampen mot Adelaide United, og blir altså en del av Citys treningsopphold i Gold Coast.

Etter dette vil City fly videre til Melbourne for å delta i Audi International Champions Cup. Dette er samme pre-season-turnering som City deltok i i fjor sommer i Canada og USA, der til slutt Manchester United slo Liverpool i finalen. Årets versjon av turneringen har endret seg ved at turneringen er gjort mer global, og foregår på tre ulike steder – USA, Australia og Kina. City er altså et av lagene som spiller i Australia, sammen med Real Madrid og Roma. Tirsdag 21. juli, om to uker, skal City møte Roma, mens det tre dager senere, 24. juli, blir kamp mot Real Madrid, også den på det som opprinnelig er en cricketbane i Melbourne.

I Norge har MAX sikret seg rettighetene til International Champions Cup, og vil vise alle kampene fra både USA, Australia og Kina – og dermed også Citys kamper mot Roma og Real Madrid. Se komplett sendeskjema her. Det er også mulig å se kampene på Dplay, om en abonnerer på dette.

Dagen etter kampen mot Real Madrid vil City fly videre til Vietnam, der det er planlagt en treningskamp mot landslaget til Vietnam i Hanoi 27. juli. Det er knyttet stor interesse til denne kampen i Vietnam, og de dyreste billettene setter også ny prisrekord i landet for fotballbilletter – 55 pund. De dyreste billettene til en fotballkamp i Vietnam var før dette 44 pund, fra da Arsenal møtte Vietnams landslag for to år siden og vant 7-1. Interessen til denne kampen var også enorm, og folk betalte villig fem ganger så mye som billettene egentlig kostet på svartebørsen for å få med seg kampen. Kampen vises også direkte på tv i Vietnam, men det er foreløpig uvisst om det vil være mulig for norske City-fans å få sett kampen (om en selvsagt ikke tar seg en ferietur til Vietnam).

Kampen i Vietnam avslutter Citys pre-season-tour, og det er ventet at City-spillerne returnerer i Manchester 28. juli. Deretter venter som kjent serieåpning mot West Bromwich mandag 10. august.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.