Sommerens første signering i boks

CJPpOx0WwAAJL51City har gjort sitt første spillerkjøp denne sommeren. Tyrkiske Enes Ünal går fra Bursaspor til City etter å ha smadret målrekorder på ungdomsnivå.

18 år gamle Enes Ünal blir regnet som et av de største fotballtalentene i Europa, og i dag kunne City endelig bekrefte at tyrkeren har signert for de lyseblå. Selv om overgangssummer ikke offentliggjøres, kan Manchester Evening News melde at City har betalt Bursaspor rundt £2 millioner.

Ünal ankom Manchester på fredag for å diskutere personlige betingelser og gjennomgå den medisinske testen, og nå som dette er unnagjort, kunne altså unggutten i dag skrive under på kontrakten med City.

Ünal er født i Osmangazi i Bursa-provinsen i Tyrkia, og Bursaspor ble dermed det naturlige valget da han begynte å spille fotball i ung alder. Ünal gjorde seg raskt bemerket som en notorisk måltyv, og etter å ha scoret 25 mål på 24 kamper for det tyrkiske U16-landslaget ble han flyttet opp til U17-landslaget i 2012. Samtidig scoret han smått vanvittige 170 mål på 102 kamper i Coca-Cola Academy League, altså for juniorlaget til Bursaspor i den hjemlige serien, noe som gjorde at han før 2013/14-sesongen ble flyttet opp på A-laget til Bursaspor. I debuten, 25. august 2013 hjemme mot Galatasaray, utlignet han et kvarter før slutt slik at sluttresultatet ble 1-1, og ble dermed tidenes yngste målscorer i den tyrkiske Super Lig, i en alder av 16 år. Som en følge av dette ble han tatt ut på det tyrkiske U21-landslaget, og også her scoret han i debutkampen sin. I mars i år, i en alder av 17, fikk han også sin debut på Tyrkias A-landslag.

I løpet av de to årene Ünal har spilt for A-laget til Bursaspor har det ikke blitt like mange scoringer som det ble på ungdomsnivå, og totalt i alle turneringer står unge Ünal med 7 scoringer på 54 opptredener. Her skal det riktignok legges til at hele 46 av disse 54 kampene er som innbytter, og i mange tilfeller har det bare blitt noen få minutter på slutten med spilletid. Denne sesongen var for eksempel samtlige 19 opptredener i ligaen som innbytter. Dermed er altså ikke scoringsstatistikken på Bursaspors A-lag så ille likevel, og med tanke på Ünal såvidt er fylt 18 år, er det liten tvil om at angriperen har en lysende framtid foran seg.

2 svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.