Karim Rekik solgt til Marseille

JS41566834Karim Rekik er solgt til franske Marseille, men City har sikret seg retten til å kjøpe ham tilbake.

Marseille vant kampen om Citys lovende nederlandske back Karim Rekik, i kamp mot blant andre Atletico Madrid og PSV Eindhoven. Rekik har i de to siste sesongene vært på utlån til sistnevnte klubb, og hadde en meget god sesong i den nederlandske Eresdivisie denne sesongen, der han var med og hjalp PSV til å ta gullet. Etter to gode år med det nederlandske mesterlaget var det ikke overraskende at de tidlig i sommer prøvde å sikre seg Rekiks signatur på permanent basis, men franske Marseille kom altså nederlenderne i forkjøpet. Summen de har betalt City skal ligge på rundt £3,5 millioner. City skal imidlertid ha sikret seg en klausul som gjør det mulig å kjøpe tilbake Rekik, og skal også ha krav på en viss prosent av en eventuell overgangssum fra Marseille til en annen klubb.

«Fotball er alt for Marseille», kunne 20 år gamle Rekik fortelle etter å ha undertegnet for den franske klubben. «Jeg vil sørge for å gi dem det ved å spille gode kamper og forhåpentlig gi dem troféer. Jeg ville ta det neste steget og PSV var ikke et alternativ i år. Jeg hadde valget mellom Atletico Madrid og Marseille, som konktaktet meg først og fortalte at jeg var sterkt ønsket der.»

Selv om det er i PSV Eindhoven Rekik har spilt fotball de to siste sesongene, tilhørte han altså City, der han kom sommeren 2011, etter å ha spilt ungdomsfotball for Feyenoord i Nederland. Allerede i september 2011, i en alder av bare 16 år, debuterte han for Citys A-lag, da han kom inn som innbytter for Wayne Bridge 12 minutter før slutt i 3. runde i ligacupen mot Birmingham. Også i 4. runde mot Wolverhampton i samme turnering kom han inn som innbytter.

I mars 2012 ble Rekik lånt ut til Portsmouth, det første av flere utlån i sin City-karriere. Etter å ha endt låneoppholdet i Pompey og sett dem rykke ned, returnerte Rekik til City, der han påfølgende sesong også fikk sin debut i Premier League. 22. desember 2012 i en kamp mot Reading fikk han starte på venstreback, i det som ble hans eneste Premier League-oppgjør for City (forutsatt at City ikkje kjøper ham tilbake i framtida). I februar samme sesong ble Rekik lånt ut til Blackburn, der han ble fram til sommeren. Deretter fulgte altså de to hele sesongene i PSV Eindhoven.

Det er dermed ikke altfor mye tid Rekik har tilbrakt i City, selv om det altså er fire år siden han ankom. Rekik er imidlertid spådd en lysende fremtid av mange, men nå ser det altså ut til at den blir andre steder enn i City – i første omgang i Marseille. Sjansen er likevel tilstede for at City kan kjøpe ham tilbake.

1 svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.