UEFA: – City kan handle fritt igjen

imgresFredag kom bekreftelsen City har ventet på fra UEFA – alle restriksjoner oppheves og City kan igjen handle fritt.

UEFA mente forrige sesong at City hadde brutt deres Financial Fair Play-regler, og ila klubben en straff som blant annet fratok de lyseblå 20 millioner euro i Champions League-penger, i tillegg til at det ble innført strenge regler på hvor mye City kunne bruke på å kjøpe spillere og hvor høye lønnsutgiftene kunne være. I tillegg ble Champions League-troppen innskrenket. City gjorde det tydelig at de mente at de hadde fulgt alle FFP-regler til å punkt og prikke, men valgte likevel å godta UEFAs straff i frykt for ikke å få spille Champions League-fotball.

Siden den gang har fans av City og Paris St. Germain, som også ble straffet av UEFA, på eget initiativ hyret inn advokat og gått rettens vei for å få UEFAs FFP-regler gjort ugyldige, da de bryter med EUs lover. Nylig ble første slag vunnet i den kampen, og UEFA har selv gått ut med at de vil lempe på reglene.

I dag har de også bekreftet at de restriksjonene som City var underlagt sesongen som var, ikke vil gjelde for neste sesong. Det betyr at City igjen kan handle for så mye de selv vil, gi de lønningene de selv vil, og i tillegg ha en Champions League-tropp på normal størrelse. UEFA skriver i sin pressemelding at de likevel vil følge nøye med på Citys pengebruk, og dersom City skulle bruke for mye penger og bryter FFP-reglene, vil det igjen bli aktuelt å innføre restriksjoner og straff.

Relaterte saker

2 svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *