Byrne lånt ut, etter å ha signert ny kontrakt

GettyImages-473263044Først signerte Citys unge og lovende midtbanespiller Jack Byrne en ny treårskontrakt med City – deretter ble det klart at han i neste sesong skal spille for nederlandske SC Cambuur.

Byrne, som imponerte på midtbanen til City EDS forrige sesong, har debutert for Irlands U21-landslag, og har også trent mye sammen med Citys A-lag. Så sent som i april snakket Byrne med Manchester Evening News om mulighetene for å signere på en ny kontrakt og bli lånt ut, og nå er det altså akkurat dette som har skjedd.

«City låner ikke ut en spiller uten grunn,» sa han den gangen. «De vil bare gjøre det med en klubb der spilleren kan få utvikle seg, få kamper, og jobbe under en lik fotballfilosofi som City har: Jeg ville elsket å bli lånt ut, men det er selvsagt noe jeg må diskutere med klubben når tiden er inne.»

Nå er altså tydeligvis tiden inne, og 19 år gamle Byrne har havnet i en klubb City tydeligvis mener har lik fotballfilosofi som seg selv. Byrne er nemlig ikke første City-spiller som blir lånt ut til SC Cambuur for å spille i nederlandsk Eresdivisie. I løpet av det siste året har hele tre City-spillere gjort det samme, først Albert Rusnak før forrige sesong (Rusnak ble i desember solgt til Groningen), deretter Sinan Bytiqi i januar (men endte opp med å få en alvorlig kneskade i februar, noe som satte ham ut av spill i seks måneder), og nå altså Byrne.

At City har signert en ny treårskontrakt med Byrne tyder altså likevel på at klubben har en plan for ham, og at et års låneopphold der han får sjansen til å spille på det øverste nivået i Nederlands, er det klubben mener han trenger for å utvikle seg videre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.