Micah Richards signerte for Villa

MicahRichardsEnglandEtter å ha vært på utlån det siste året av kontrakten sin med City, forlater nå Micah Richards de lyseblå for å spille for Aston Villa.

Tidligere i uka ble det klart at Micah Richards neste arbeidsgiver blir Aston Villa. 26-åringen, som har vært i City siden han var 14 år gammel, var ikke inkludert i Manuel Pellegrinis framtidsplaner, og nå som kontrakten hans med City er gått ut, var det altså fritt fram for engelskmannen å skrive under for andre andre klubber. Valget falt på Aston Villa.

«Jeg har lyst å takke City-fansen for den utrolige støtten de har gitt meg gjennom årenes løp», kunne Richards fortelle etter å ha signert for Villa. «Jeg kom til City da jeg var 14, og jeg har vært en del av en fantastisk periode i klubbens historie – første seriemesterskap på 44 år, vinner av FA-cupen, og jeg har fått lov å spille i Champions League. Klubben, manageren, staben, spillerne, og ikke minst fansen – alle sammen – vil for alltid ha et spesielt sted i hjertet mitt. City har vært familien min, og jeg ønsker alle sammen lykke til i neste sesong og de videre årene.»

Selv om det altså er med tungt hjerte at Richards forlater City, har det vært klart en god stund allerede at framtida hans befinner seg andre steder enn i Manchester. Den Birmingham-fødte spilleren, som nå altså vender tilbake til fødebyen, har den siste sesongen vært på utlån fra City til Fiorentina, og fikk der totalt 19 kamper, blant annet sammen med tidligere City-spiller Stefan Savic.

Etter et år i Italia flytter nå altså Richards hjem igjen til England, og kan dermed komme til å møte City i neste sesongs Premier League. Et lite apropos i den sammenheng er at hans første scoring for City kom nettopp mot Aston Villa, da han i februar 2006 på overtid i en FA-cup-kamp mot Aston Villa borte på Villa Park headet inn utligningen på en corner og dermed sikret omkamp. Debuten for Citys A-lag kom tidligere den sesongen, da han 22. oktober 2005, altså i en alder av 17 år, kom inn som innbytter for Danny Mills fem minutter før slutt mot Arsenal borte på Highbury.

Siden den gangen har det gått slag i slag for Richards, som lenge var regnet som et enormt talent. Allerede etter den første sesongen i City-drakt kom det inn bud på engelskmannen, men City avslo og manager Stuart Pearce uttalte at: «Jeg ønsker ikke å selge Micah, fordi han har en stor framtid her. Det må komme et latterlig høyt bud for at han skal forsvinne fra denne fotballklubben. Jeg ville ha elsket å se Micah fortsette her, være kaptein for klubben, være her de neste ti årene og bære klubben på ryggen hvis han kan. Han er god nok til å klare det. Jeg har aldri jobbet med noen som er så god i hans alder.»

Og apropos Aston Villa, som Richards nå altså går til, fikk faktisk unge Richards være kaptein for City da Richard Dunne var ute, i september 2007. Dermed ble han tidenes yngste City-kaptein. Richards spilte opprinnelig midtstopper i City-forsvaret, men ble etter hvert flyttet ut på høyreback. Da City vant Premier League i 2013-14-sesongen hadde Richards mistet plassen på laget til Pablo Zabaleta, i tillegg til at lange skadeopphold hadde holdt ham ute av laget.

Nå blir det altså ikke mer spill i City-drakt for mannen som har 13 landskamper for Englands A-landslag. Kontrakten Richards har skrevet under på med Aston Villa varer de neste fire årene og manager Tim Sherwood uttalte etter at signaturen var på plass at Villa hadde gjort en strålende signering. For City-fansens del er det nok skuffende å se at en spiller som har vært i klubben så lenge og som var regnet som et enormt talent, nå altså er borte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *