Milner signerte for Liverpool

JS63788163Så er det bekreftet – James Milner har forlatt Manchester City og skal spille for Liverpool neste sesong.

29-åringen var inne i sitt siste år av kontrakten med City denne sesongen, og har tidligere gjort det klart at han ønsker mer spilletid enn det han har fått i den lyseblå drakta de siste sesongene. Det har han denne sesongen fått, og Manuel Pellegrini og City har ved flere anledninger gitt tydelig beskjed om at Milner er ønsket videre. Likevel har altså engelskmannan takket nei til alle de kontraktforslagene han har fått, og har nå skrevet under for Liverpool.

City skal helt til det siste ha arbeidet for å Milner på andre tanker, men nå er det altså for sent – Milner vil bli seende i rød drakt på Anfield neste sesong. I og med at kontrakten hans med City var gått ut går Milner gratis til Liverpool.

Det var for fem år siden at midtbanespilleren forlot Aston Villa og ble enig med City om en kontrakt på fem år. Debuten hans for City kom mot klubben han nå er gått til, Liverpool, 23. august 2010 (City vant 3-0). Første scoring for City kom i FA-cupen mot Leicester, og første Premier League-mål kom ikke før etter et år i City – mot Everton i september 2011. Totalt ble det 203 opptredener for Milner i City-drakt og til sammen 18 scoringer – i tillegg til FA-cupgull, ligacupgull og to seriemesterskap.

Milner har blitt en svært verdsatt spiller av City-fansen, spesielt for sin arbeidsinnsats, og også Manuel Pellegrini kunne i et intervju tidligere denne sesongen med The Guardian fortelle at han var en stor fan av Milner: «Jeg er Milners største fan. Det finnes ingen mer komplett engelsk spiller. Det finnes spillere som er teknisk mer begavet, det finnes spillere som er raskere, spillere som er bedre på hodet, men vis meg den spilleren som kan gjøre alle disse tingene like godt som Milner. Den spilleren finnes ikke.»

«Det er vanskelig å sette ham ut av laget. Jeg gir ham 10 av 10 på områdene respekt, oppofrelse og prestasjonsnivå. Han er fantastisk. Han kan brukes i en rekke posisjoner: Sideback, som er den eneste posisjonen han ikke liker, offensiv midtbane, ving. Jeg benyttet ham som spiss, og laget gjorde tre mål per kamp i snitt. Han gir alt. Du setter ham på benken, og han blir rasende, men se på ham under kampen, han oppmuntrer sine lagkamerater, roper og støtter dem fra sidelinjen. På trening tar han nesten livet av seg selv.»

Nå blir det altså Liverpool som neste sesong skal få nyte godt av James Milners tjenester.

17 svar

 1. Trist dag, rett og slett.. Meget god, som ga alt hver eneste gang!

 2. Huff, og for den møkkaklubben (begynt å mislike dem nesten like mye som manure)

 3. Men for dere som leste citys rykter idag kan vi kanskje sikre oss Song på låneavtale og ettersom han regnes som Homegrown blir det ikke et så stort tap.

 4. Yngve Deila sier:

  Jo, det blir et stort tap.

 5. Takk for dine bidrag til to cup-titler og to Premier Leaguepokaler på fire år, James Milner!

 6. Håper for Milner sin del at han får spille sentral midtbane hos ‘pool.. på vingen hadde han en lei tendens til å miste ballen over sidelinja..

 7. Trist at han forlater City, men jeg forstår valget hans godt. En altfor god spiller til å få så lite spilletid, samt at han svært sjeldent ble brukt I posisjonen han trives best.
  Ønsker han lykke til.

 8. Jan Henning Andersen sier:

  Vi kommer til å merke fraværet av Milner neste sesong, med sin oppofrende innsats sporet han lagkameratene til å følge opp. En ærlig spiller som viser at penger ikke betyr alt……

 9. kippax sier:

  Den gutten mangler ambisjoner videre i karriera når han velger en klubb uten sjans tll å vinne hverken liga eller komme til kval til CL på mange år 🙂

 10. Få inn noen Engelske spillere.Mange bra spillere der ute

 11. Stig Yngve Helgesen sier:

  Tristamento. Til Liverpool – enda mer tristamento

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.