Boyata til Celtic

boyata_dublinEtter åtte år i City forlater Dedryck Boyata klubben for å spille for Celtic i Skottland.

Ronny Deila og Celtic har sikret seg belgiske Boyata, som kom til City i 2006 som 15-åring fra FC Brussels. Siden den gangen har han gått gradene i City og var en del av laget som i 2008 vant FA Youth Cup. I sesongen 2009/10 ble han kåret til årets unge City-spiller og fikk sin debut for A-laget i mot Middlesbrough i FA-cupen i januar 2010. Få dager senere fikk han sin Premier League-debut, og fikk samme måned blant annet spille begge oppgjørene mot Manchester United i ligacupens semifinale.

Sesongen etter fikk han hele 17 opptredener totalt, og var ubenyttet reserve da City vant FA-cupen etter å ha slått Stoke 1-0 i finalen. Etter sommerpausen i 2011 ble han imidlertid lånt ut til Bolton, der han var på lån hele sesongen og fikk 14 opptredener og også scoret sitt første mål på A-lagsnivå i England i en kamp mot Chelsea.

Sesongen etter spilte Boyata de første seks månedene på lån for Twente, før han returnerte til City i januar 2013. Siden har han vært i City, men har fått begrenset med spilletid under Manuel Pellegrinis ledelse. Totalt ble det 35 opptredener på Boyata for Citys A-lag, og han fikk også notert seg for en scoring – hjemme mot rumenske Timisoara i Europa League i august 2010 i en kamp City vant 2-0.

Da han kom inn som innbytter mot Tottenham forrige måned like før slutt ble det hans siste opptreden i City-drakt. Nå flytter altså 24-åringen nordover til Skottland, der Celtic blir hans nye arbeidsgiver. «Manageren (Ronny Deila, anm.) kom for å se meg i Manchester og jeg snakket med ham om alle ideene han hadde og muligheten for å få spille. Jeg var veldig fornøyd med planene hans, og etter det tenkte jeg at det ville være en god idé å skifte klubb til Celtic, sånn at vi gjorde alt for å få det til å skje.»

6 svar

 1. Da har de kjøpt seg en løs kanon!!!!

  • Per Arve Stenødegård sier:

   Eg mener nå att vi har vunnet serien med løsere kanoner , men det er nok bare meg.

 2. Godt kjøp av Celtic vil eg sei. Absolutt ingen dårleg spelar.

 3. Yngve Deila sier:

  Tror han kan bli god i Celtic.Bra Ronny.

 4. Tror han kommer til å gjøre det veldig bra i Celtic når han får mye spilletid .

 5. Tor Sønsteby sier:

  Ønsker han lykke til, Han trenger spilletid og selvtillit så blir han god om 2 – 3 år så kan vi kjøpe han hjem for 50 mill igjen ? Nei, spøk tilside, godt valg av Ronny D som kjenner City og spillere våre etter samarbeidet med Strømsgodset.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.