Lampard takket for seg med scoring

JS64457519Frank Lampard spilte etter nesten 20 år i Premier League sin aller siste kamp i engelsk fotball, og takket for seg ved å score det første målet da City slo Southampton 2-0 hjemme i serieavslutningen. Det andre målet sørget Premier Leagues toppscorer Sergio Agüero for.

Det var knyttet stor spenning til om Manuel Pellegrini ville la noen EDS-spillere få prøve seg i sesongavslutningen mot Southampton, med tanke på at andreplassen allerede var sikret for City og at det eneste som betydde noe i kampen for de lyseblås del var å avslutte sesongen med stil. Pellegrini valgte imidlertid å kjøre trygt, og lot de samme som startet forrige helg også starte i dag. Heller ikke på benken befant det seg noen unge City-talenter. Uendret lag betydde at Vincent Kompany nok en gang befant seg på benken, mens Martin Demichelis og Eliaquim Mangala utgjorde midtstopperparet. På midtbanen befant både Frank Lampard og James Milner seg. Lampard spilte sin aller siste kamp for City, og også sin siste kamp i engelsk fotball etter nesten 20 år i Premier League. James Milner har ikke undertegnet ny kontrakt med City, og til tross for gjentatte forsøk på å få Milner til å bli, virker det meget sannsynlig at også han spilte sin siste kamp i den lyseblå City-drakta i dag.

Mens City ikke hadde så mye å spille for kjempet Southampton om å komme blant de seks beste på tabellen, noe som ville sikre Europa League-plass. Det var også gjestene fra sør som skulle få kampens første sjanse etter 20 minutter da Shane Long kom alene med Joe Hart fra skrå vinkel. Joe Hart pleier å ha god kontroll i slike situasjoner, og det hadde han også denne gangen. Han kom ut og reddet avslutningen fra Long, noe som gjorde at City i stedet kunne gå i angrep. Agüero ble spilt gjennom, men fra skrått hold skjøt argentineren ballen over.

En enda større sjanse til å score fikk Premier Leagues toppscorer tre minutter etter. Yaya Touré skjøt og en slepphendt keeper Davies i Southampton-buret ga retur rett ut i feltet, der Sergio Agüero ventet. I stedet for å sette ballen i mål skjøt imidlertid argentineren rett på Davies, som fikk kastet seg og avverget.

City skulle likevel ta ledelsen etter drøye halvtimen spilt, og hva var vel mer passende enn at det var Frank Lampard som i siste kamp i City-drakta og i engelsk fotball etter 20 år skulle takke for seg ved å sette inn et karakteristisk Lampard-mål etter at Milner slo inn fra kant. Bakfra kom på sedvanlig vis Lampard stormende til, og omtrent fra straffemerket bredsidet Lampard ballen opp i nettaket. Lampards familie på tribunen kunne juble, og det var tydelig at Frank Lampard selv, som fikk æren av å være kaptein i dagens kamp, satte stor pris på å få takke for seg på denne måten.

Bare minuttet etter kunne Sergio Agüero scoret igjen, men bommet også denne gangen da han kom alene med Kelvin Davies. Davies var også med på notene noen minutter senere da Yaya Touré kom på et sugende raid oppover Southamptons banehalvdel, og til slutt sendte ballen til Agüero. En Southampton-forsvarer som prøvde å klarere sendte bare ballen i foten til Agüero, men da ballen hadde retning mot krysset var keeper Davies på pletten og fikk avverget. Dermed 1-0 til pause.

Det ble langt færre sjanser i den andre omgangen enn i den første, og det mest nevneverdige som skjedde var da først Frank Lampard ble byttet ut et kvarter før slutt, og deretter James Milner. Begge fikk stående applaus, i det som for Lampard var hans siste kamp i City-drakta, og sannsynligvis også for James Milner.

Southampton la imidlertid en del trykk på City i løpet av andreomgangen, og kom også til en del halvsjanser da City-forsvaret ble for åpent og det ble for lett å spille seg gjennom. Som regel løp imidlertid bortelaget i offside, bak et City-forsvar som har en tydelig taktikk på å sette motstanderne i offside ved å stå på 16-meterstreken.

Et par minutter før full tid skulle også Premier Leagues toppscorer denne sesongen, Sergio Agüero, pynte på statistikken da han scoret sitt 26. ligamål for sesongen 2014/15. Målet var garantert også det enkleste av alle de 26, da han bare trengte å heade ballen i åpent mål fra fem centimeters hold etter et skudd fra Navas som ble blokkert og gikk opp i lufta. På bakerste stolpe var Eliaquim Mangala som headet ballen til en umarkert Agüero, som altså fikk en enkel jobb med å score.

Dermed 2-0 til City, som avsluttet sesongen med å vinne de seks siste Premier League-kampene og altså endte på andreplass.

3 svar

 1. Arild Kvalvåg på Facebook sier:

  Vell blåst Lamps!

 2. Jan Henning Andersen sier:

  Vel blåst med en til slutt godkjent sesong. Vi får satse på en CL sesong uten å møte Barca og Bayern i gruppespillet og første utslagsrunde. Regner med at Pellegrini får fortsette og gis grønt lys for å restrukturere spilletroppen. God sommer ønskes alle. CTID

 3. Svein Ottar Myrvågnes sier:

  Jeg har nettopp sett avsjedsvideoen til Lampard, jeg blir rørt stolt og glad, når jeg ser våre supportere hylle denne mannen.
  Manchester City har nå vært laget i mitt hjerte i 45 år nå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.