Før kampen: Manchester City- Southampton FC

hbAndreplassen er sikret, men Manchester City ønsker å avslutte sesongen på best mulig måte når Southampton gjester Manchester.

En knallsterk sesongavslutning med fem strake seiere har ført til at Manchester City har sikret andreplassen bak Chelsea i denne sesongens utgave av Premier League. I Wales, på 17. mai, viste Manuel Pellegrinis mannskap god lagmoral da de greide å trekke det lengste strået selv om Swansea kom tilbake fra å ligge under 2-0. At det til slutt endte med 4-2 til Manchester City kan Joe Hart definitivt takkes for. Den engelske landslagskeeperen gjorde flere kvalifiserte redninger, men spesielt huskes enhåndsredningen på headingen fra en Swansea-spiller i den andre omgangen. Selv om det har blitt en god del minneverdige redninger fra 28-åringen i løpet av karrieren, så er muligens redningen han måtte trekke frem forrige helg en av de aller, aller ypperste.

Sergio Agüero måtte gå målløs av banen for første gang siden 2-1-tapet mot Crystal Palace 6. april, og opprettholder dermed statistikken som viser at argentineren fortsatt ikke har scoret på Liberty Stadium. Mål scoret imidlertid Yaya Touré som sørget for to nettsus mot Garry Monks mannskap. De andre målene ble scoret av James Milner og Wilfried Bony.

Manchester Citys styreformann Khaldoon Al Mubarak er ventet til søndagens oppgjør fordi styrets vurdering av årets sesong skal gjøres i de kommende dagene. Ulike medier spekulerer i at Pellegrinis fremtid vil bli bestemt på det møtet, men chileneren selv har ikke noen spesielle tanker om den kommende vurderingen til Al Mubarak. «Vi kan sette oss ned for å prate, vi har samtaler hver eneste uke», kunne 61-åringen forklare. «Det blir ingen spesiell samtale. Jeg har skrevet en kontrakt for tre år og den er det ett år igjen på. Jeg har ikke følt noe internt press i klubben om at den kontrakten skal termineres». Carlo Ancelotti og Pep Guardiola har blitt nevnt som mulige erstattere hvis Sheikh Mansour og Al Mubarak velger å avsette chileneren som forrige sesong vant både Premier League og ligacupen. Selv tenker Pellegrini allerede på hvordan laget hans skal greie å ta tilbake tittelen neste sesong. «Vi kommer ikke til å endre vår mentalitet. Vi skal fortsette med å score masse mål», slo manageren fast på pressekonferansen. «Et nøkkelpunkt er at vi må bli mer stabile. Vi kan ikke tape så mange poeng mot nedrykkskandidatene som vi har gjort denne sesongen. Likevel er det viktig å angripe, vi vil ikke være et lag som ligger lavt og satser på kontringer»

Siden det ikke ble noen tittel denne sesongen så ønsker Citys kaptein Vincent Kompany at laget hans skal kunne slå tilbake så raskt som mulig. «Vi skal gjøre alt vi kan for å vinne titler neste sesong», forteller belgieren. «Vi manglet stabilitet i kritiske perioder denne sesongen. Det, i tillegg til at vi har tapt mange poeng på hjemmebane, har kostet oss tittelen. Likevel så er avslutningen vår sterk, og vi ønsker å ta vår sjette strake seier når vi møter Southampton. Etter dommeren har blåst på søndag så kommer alt til å handle om hvordan vi skal kunne vinne vår tredje tittel på fem år neste sesong.» Kapteinen kom innpå for Fernandinho sist, men har i de siste to kampene måttet se at Martin Demichelis og Eliaquim Mangala har utgjort midtstopperpar for Manchester City.

Hvis Arsenal vinner FA-cupen så vil syvendeplassen i Premier League få muligheten til å kvalifisere seg for spill i Europa League neste sesong, og det er den plassen Southampton innehar før den siste runden i Premier League skal spilles. Hvis alt går Saints vei på søndag kan imidlertid de røde- og hvitstripede ende på femteplass, noe som gir direkteplass til neste sesongs Europa League. Ronald Koemans gutter har derfor alt å spille for. Formen er ikke helt på Southamptons side, men selv om de bare har vunnet én av de siste fem så var det en overbevisende 6-1 seier forrige helg mot Aston Villa på St. Marys. Hattrickhelten fra oppgjøret, Sadio Mané kan bli en håndfull for City-forsvaret i morgen sammen med lagets toppscorer Graziano Pellè. Lagets midtbanegeneral Morgan Schneiderlin er ute med skade sammen med Jay Rodriguez, målvakt Fraser Forster og Emmanuel Mayuka.

Da disse lagene møttes på St. Marys tidligere denne sesongen gjorde Manchester City en veldig god figur og stakk av med alle tre poengene i 3-0-seieren. Yaya Touré, Frank Lampard og Gaël Clichy scoret målene for de lyseblå, og i morgen kan de to førstnevnte spille sin siste kamp på Eastlands for hjemmelaget. Spekulasjonene kring Yaya Tourés fremtid har vært mange og pågått lenge, men flere rykter plasserer nå ivorianeren i Inter og tilbake hos sin tidligere manager Roberto Mancini.

Kontraktene til både Frank Lampard og James Milner utløper til sommeren, og det betyr at begge de to sannsynligvis spiller sin siste City-kamp i morgen. Om Manuel Pellegrini velger å ta med noen unggutter for å gi de førstelagsdebuter kan det nigerianske stjerneskuddet Kelechi Iheanacho være én av de. 18-åringen imponerte i treningskamper før denne sesongen, og scoret to mål for u-21 laget mot Manchester United tidligere denne uken. Ellers så tydet Pellegrinis pressekonferanse på at laget mot Southampton kan bli ganske uforandret fra det laget som tok tre poeng i Wales. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Demichelis, Mangala, Clichy – Milner, Fernandinho, Yaya Touré, Silva – Agüero, Bony.

Kampen vises ikke på TV2 Sport.

Dommer er Chris Foy.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.