Sterk borteseier i Wales

JS63786991City tok et langt steg mot å sikre seg andreplassen i årets Premier League da Swansea ble beseiret i Wales på den norske nasjonaldagen.

Mens mange i Norge var opptatt med å vifte med norske flagg, gå i 17. mai-tog og spise is, var City i aksjon på Liberty Stadium i Swansea, der hjemmelaget var verter for sesongens nest siste kamp for Citys del.

Manuel Pellegrini valgte å gjøre bare en endring på laget, som ellers var identisk med startoppstillingen i de to forrige kampene – ut med Fernando og inn med Yaya Touré. Sistnevnte skulle vise seg å spille en avgjørende rolle i gårsdagens kamp.

Kaptein Vincent Kompany har måttet sitte på benken i de siste kampene, men stopperduoen Mangala/Demichelis har greid seg godt i hans fravær. Etter 17 minutter i kampen mot Swansea var det likevel alt annet enn godt av Mangala da han lot Swanseas Dyer stjele ballen fra seg, slik at midtbanespilleren kom alene med Joe Hart. Heldigvis for Mangala gjorde Joe Hart som han vanligvis gjør når motstanderne kommer alene med han – reddet, og reddet dermed samtidig Mangala fra det som ville vært et pinlig baklengsmål for franskmannen.

Bare få minutter etter dette skulle City, litt mot spillets gang, ta ledelsen på det som må karakteriseres som en keepertabbe. Yaya Touré skjøt fra 15 meter, via et bein og via hanskene til keeper Fabianski og i mål. Den lille retningsforandringen må ha satt Fabianski fullstendig ut av spill, for skuddet burde i utgangspunktet ha vært en enkel sak for keeperen å stoppe.

James Milner forlater etter all sannsynlighet City i sommer når kontrakten hans løper ut, og ti minutter før pause fikk han vist hvilket tap det vil være for City. Sergio Agüero fant Milner som var på vei inn i boksen. Med en frekk finte lurte han av Neil Taylor, før han satte ballen i det lengste hjørnet bak keeper. En nydelig prestasjon av engelskmannen, og 2-0 til City!

2-0 skulle imidlertid ikke holde seg inn til hvilen. Like før pausesignalet lød fikk hjemmelagets Gylfi Sigurdsson drømmetreff da han skjøt fra 17 meter. Joe Hart var sjanseløs idet ballen fôr inn i hjørnet bak ham. Dermed 1-2, og en viktig redusering for hjemmelaget.

Og Swansea hadde mer å by på. Etter drøye timen spilt skulle de også klare å utligne, rett etter at City hadde hatt en kjempesjanse til å gå opp i 3-1. Først var det David Silva som prøvde seg, og deretter var det innbytter Jesus Navas tur til å sende av gårde et skudd. Da Fabianski reddet avslutningsforsøket hans, kunne i stedet Swansea gå opp i angrep, og altså få 2-2. Bafetimbi Gomis ble nydelig spilt gjennom av Ashley Richards, han dempet ballen og klinket til på halvspretten. Ballen fôr inn i hjørnet bak Joe Hart og dermed sto det 2-2.

Like etter utligningen kunne City gått opp i 3-2 da David Silva plutselig befant seg alene med keeper med ballen i beina, men spanjolen greide ikke å overliste Swanseas sistekanse. 3-2 skulle det likevel bli, takket være Yaya Touré, som scoret sitt andre mål for dagen. Skuddet fra 16 meter var hardt, lavt og godt plassert, men ikke umulig for keeper å ta.

Swansea skulle nå de siste minuttene sette inn et voldsomt trykk i et forsøk på å utligne igjen, og Joe Hart måtte finne frem redninger i verdensklasse for å forhindre ny scoring til hjemmelaget. Spesielt redningen i det 82. minutt må beskrives som magisk, og er muligens den beste redningen Hart noensinne har gjort. En corner ble slått inn i feltet og hjemmelagets Fernandez headet knallhardt mot vinkelen. På helt utrolig vis fikk Joe Hart kastet seg og slått ballen over mål, selv om det i utgangspunktet virket helt umulig å nå bort til ballen.

Et par minutter etter var Joe Hart igjen redningsmann på nok en heading. Og mens Joe Hart sto som en levende vegg og stoppet alt som kom av sjanser, var det ikke noe minus for den tilreisende City-fansen at innbytter Wilfried Bony på overtid også skulle sørge for 4-2. Bonys andre mål for City kom altså mot gamle lagkamerater i Swansea, og var av det flotte slaget. Ivorianeren mottok ballen av David Silva og skjøt via stolpen og i mål.

Dermed endte kampen 4-2 til City, som nå er fem poeng foran Arsenal på tredjeplassen. Arsenal har riktignok en hengekamp som skal spilles før den siste serierunden neste søndag, men vil ikke kunne ta igjen City om City tar minst ett poeng i siste kamp, som altså er neste søndag, hjemme mot Southampton.

2 svar

  1. Lars sier:

    Nydelig med 3 poeng! Joe hart, for en keeper! Det er vell takket være spillerne han har nærmest seg som har gjort han så god 🙂 Mangala å Demchelis bevisste igjenn hvor god de er.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.