Før kampen: Swansea – Manchester City

wilfrex_3306360bManchester City kan sikre medaljeplass med seier, men møter tøff motstand når de reiser til Wales for å møte formlaget Swansea.

Sergio Agüero gikk i bresjen for å sikre seg toppscorertittelen mot QPR og scoret hattrick i 6-0-seieren mot London-klubben. De tre andre målene ble scoret av James Milner og David Silva i tillegg til et nydelig frispark av Aleksandar Kolarov.

Manchester Citys argentinske toppscorer står med 25 mål så langt i Premier League og på søndag har Agüero muligheten til å gjøre en god sesong enda bedre. 26-åringen scoret sitt første mål for Manchester City mot Swansea i debuten, men har faktisk fortsatt til gode å score på Liberty Stadium i Wales. Selv om det er fem mål ned til Harry Kane på andreplass på toppscorerlisten så vil eventuelle scoringer mot Garry Monks mannskap i tillegg til å sikre toppscorertittelen også ende en walisisk måltørke for Agüero.

En som ønsker å kopiere Agüeros prestasjoner på topp er Citys nyeste signering Wilfried Bony. Ivorianeren kom fra nettopp Swansea i januar, og i et intervju før returen til Wales kunne 26-åringen fortelle at han synes starten i Manchester har vært frustrerende. «Det har vært en vanskelig tid, men sånn er fotballen. Jeg skulle ønske at jeg kunne holde meg skadefri og begynne å score mål, men det er ikke noe jeg kan kontrollere.» Til tross for den trøblete starten til ivorianeren så er han fortsatt optimist og ser frem til neste sesong med sine lyseblå lagkamerater. «Neste sesong får dere se den virkelige Bony. Jeg har brukt tid på å skjønne hvordan City spiller, og å lære spillerne å kjenne. Samtidig har det viktig for meg å levere fra første stund, men det har ikke vært enkelt.» At han og Agüero kan utgjøre en farlig duo neste sesong er kraftspissen overbevist om. «Vi har veldig komplementære ferdigheter. Du kan se allerede nå at vi har begynt på noe. Agüero er rask, men han er ikke like sterk som meg og jeg tror vi kan bli vanskelige å møte neste sesong.

Flere enn Bony ser frem imot neste sesong og lagets manager Manuel Pellegrini forklarte på pressekonferansen før søndagens kamp mot Swansea at Manchester City må gjennom forandringer til sommeren hvis man ønsker å ta opp kampen om tittelen neste sesong. «Vi må forbedre mye», kunne chileneren fortelle. «Vi trenger forandringer og vi må bli bedre hvis vi igjen skal bli et konkurransedyktig lag på flere fronter». Med de uttalelsene legger ikke 61-åringen skjul på at han ser en fremtid for seg selv på Eastlands og Pellegrini understreket også at han ikke føler at City har gjort noen dårlig sesong, til tross for at titlene har uteblitt. «Vi er ikke langt unna Chelsea, og i kampene vi har spilt mot de har vi vist at vi ikke er et dårligere lag. Det som imidlertid er sant er at Chelsea har vært mye mer stabile enn oss og levert gode resultater jevnt over.»

Swansea står med tre strake seiere i Premier League og har vunnet seks av de siste ti. På mandag slo de Arsenal i London, og det er to måneder siden sist de tapte hjemme i Wales. Med seier mot Manchester City kan Gary Monks mannskap ta et langt steg mot å sikre en plass i Europa League neste sesong. Målvakten Lukasz Fabianski har vært i søkelyset den siste tiden etter å ha levert flere solide prestasjoner som walisernes bakerste mann. En annen å se opp for er Gylfi Sigurdsson som har ti målgivende pasninger så langt. Batefimbi Gomis kan komme inn i startelleveren etter at han scoret vinnermålet mot Arsenal, men Tom Carroll, Kyle Naughton, Wayne Routledge, Jordi Amat og Ruben Oliveira er alle ute med skade.

Da disse lagene møttes tidligere denne sesongen sendte Wilfried Bony waliserne i ledelsen, men Stevan Jovetic og Yaya Touré snudde kampen for Manchester City som vant 2-1 og tok alle tre poengene. De lyseblå har reist til Wales for å møte Swansea tre ganger og står med en seier, en uavgjort og ett tap. Forrige sesong så endte det med 3-2-seier for Pellegrinis mannskap i Wales etter at Fernandinho, Yaya Touré og Aleksandar Kolarov scoret målene.

Eliaquim Mangala og Martin Demichelis har holdt nullen i to strake kamper, noe som betyr at Vincent Kompany kan måtte se seg selv bli benket for andre kamp på rad. Manuel Pellegrini kan velge å skyve Frank Lampard ut av laget til fordel for Yaya Touré i den offensive rollen, hvis ikke Wilfried Bony får en kamp fra start i en 4-4-2-formasjon. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Demichelis, Mangala, Kolarov – Fernando, Fernandinho – Milner, Yaya Touré, Silva – Agüero.

Kampen vises på TV2 Sport Premium med avspark 14:30.

Dommer er Mark Clattenburg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.