Storseier da City sendte QPR ned

JS63135469Mens Queens Park Rangers-spillerne fortvilte etter å ha blitt slaktet og sendt ned til Championship med flagget til bunns, kunne Sergio Agüero juble over å ha scoret hattrick og med det nærmest sikret seg toppscorertittelen i Premier League.

Hele 6-0 skulle det bli til City over Queens Park Rangers, som med det må ta den tunge veien ned i Championship. Utgangspunktet var vanskelig for gjestene, som måtte vinne de tre siste kampene i Premier League og samtidig ha en god del hjelp av andre resultater som måtte gå deres vei. Etter dagens 0-6-tap for City er det ikke lenger noen tvil – Richard Dunne og Shaun Wright-Phillips skal spille i Championship til neste år.

For Citys del skulle dagen bli langt lystigere, og spesielt for Sergio Agüero som noterte seg med tre nye scoringer i kampen om å bli toppscorer i Premier League. Nå er avstanden ned til Harry Kane på hele fem mål, og med det er det store sjanser for at toppscorertittelen er sikret for Kun Agüero.

Det var ikke gått mer enn fire minutter før dagens første skulle komme for argentineren. Han var både dyktig og heldig idet han tråklet seg framover mot bortelagets mål og til slutt befant seg helt alene med Robert Green. En enkel chip over keeper og dermed sto det 1-0 til de lyseblå!

Etter kvarteret spilt kunne det blitt to etter et innlegg mot James Milner på bakerste stolpe, men i stedet for å sende ballen i buret klarte ikke en presset Milner å gjøre annet enn å sende ballen rett opp i lufta.

Etter en drøy halvtime skulle det likevel bli to, da Aleksandar Kolarov igjen fikk vist at han vet hva han driver med på frispark fra rundt 20 meter. Med venstrefoten sendte han ballen over muren og nederst i hjørnet, bak Robert Green som ikke hadde sjanse til å nå bort. Dermed 2-0!

I en duell med Richard Dunne kunne også Sergio Agüero økt til 3-0 noen få minutter etter, men Robert Green var ved denne anledningen fint med på notene, fikk kastet seg ned og slått avslutningen i det lengste hjørnet utenfor.

Bare minuttet etter fikk bortelaget en diger mulighet til å redusere da Leroy Fer ble headet igjennom og chippet ballen over en utrusende Joe Hart og i tverrligger. Ballen spratt ut igjen til Bobby Zamora som headet mot mål, men Joe Hart rakk akkurat å komme tilbake og få hindret scoring. Reprisen viste forøvrig at Fer såvidt befant seg i offside og skulle vært avvinket da han ble headet gjennom.

Dermed sto det 2-0 ved sidebytte, etter en litt rotete førsteomgang der det virket som om City hadde en del flere hakk å gå på. Det skulle da også vise seg i andreomgang, der 2-0 etter hvert skulle bli til 6-0.

Fire minutter tok det Sergio Kun Agüero å score i den første omgangen, og fire minutter skulle det også ta Premier Leagues toppscorer å gjøre mål i den andre omgangen. Målet kom etter en QPR-corner der City vant ballen og satte i gang en kontring. Framspillet fra David Silva var på ingen måte perfekt, men takket være at gjestenes Yun Suk-Soung ikke klarte å dempe ballen og i stedet lot den passere under foten sin, kunne Sergio Agüero spurte gjennom og komme alene med keeper. Der var han iskald – sendte ballen til siden for keeper og kunne dermed juble for sitt andre for dagen og Citys tredje. 3-0!

Fem minutter senere burde Frank Lampard ordnet fire, etter innspill fra kant. Foran kassa greide Lampard imidlertid ikke å få presset ballen ned og satte den i stedet høyt over mål fra fem meters hold.

Fire kunne det også blitt få minutter etter da David Silva var alene med Robert Green, som også denne gangen var nede og fikk slått ballen til corner. Heller ikke et nytt Kolarov-forsøk på frispark endte med scoring, selv om serberen også denne gangen traff godt. Robert Green var imidlertid borte i hjørnet og fikk reddet.

Det måtte til slutt straffespark til for at City skulle få dagens fjerde scoring. Matthew Phillips sprang ned David Silva inne i feltet på et innlegg, og dommer Mike Dean pekte på straffemerket. Der var Sergio Agüero sikker, sendte keeper i feil retning, og sikret seg med det hattrick og 4-0 til City. Scoringen var Agüeros 25. i Premier League denne sesongen og 31. totalt.

Fem minutter etter skulle det også bli 5-0, da Agüero også skulle få sikret seg en assist. En corner ble headet videre av innbytter Wilfried Bony mot bakerste stolpe, der Sergio Agüero befant seg. Han sendte ballen inn foran mål, der James Milner skulle få en særdeles enkel jobb med å sette ballen i tomt bur fra en halv meters hold. 5-0!

Med fortsatt 20 minutter igjen å spille var det fortsatt tid å score flere mål, og Wilfried Bony var svært nære ti minutter før slutt da han dundret ballen i nærmeste stolperot. Selv om Bony ikke skulle få notere seg for noen scoring i dag, skulle han likevel få en assist da han på elegant vis hælsparket David Silva gjennom. Spanjolen var dermed alene med Robert Green, som han på enkleste vis i verden rundet og lurte ned på bakken, før han satte ballen i mål. Dermed 6-0 til City, noe som også ble sluttresultatet.

Mens Queens Park Rangers skal spille i Championsip neste sesong, trenger City nå bare ett poeng på de to siste kampene for å sikre seg tredjeplassen, noe som gjør at de lyseblå slipper å måtte spille kvalifisering til Champions League til høsten. Samtidig er sjansene for å klare andreplass også meget gode.

4 svar

 1. Jan Henning Andersen sier:

  Aguero&Silva, trenger ikke si mer!!!

 2. Yngve Deila sier:

  Smakte godt med en storseier igjen.

 3. John Cato Thorkildsen sier:

  Ligaens dårligste bortelag, som samtidig ikke kunne parkere bussen fordi de måtte vinne for å holde seg oppe. Var jo dømt til å bli storseier på forhånd.

  Kolarov banens beste

 4. Lars sier:

  Bussen blir parkert til helga regner jeg med!

Legg igjen en kommentar