Før kampen: Manchester City – Queens Park Rangers

Manchester+City+v+Queens+Park+Rangers+Premier+eHjqd6nHBO-lManchester City kjemper om medalje, men vil ikke få noe gratis mot et desperat Queens Park Rangers-lag på Eastlands.

Det ble tre poeng mot London på White Hart Lane, og samtidig som Sergio Agüero befestet sin posisjon som ligaens toppscorer på Harry Kanes hjemmebane så sikret de lyseblå seg en plass blant topp fire og dermed mulig spill i neste års mesterliga. Målet ble scoret etter en mesterlig kontring av den regjerende mesteren anført av magiske David Silva.

Nå er det Queens Park Rangers som venter i Manchester og det kan bli en tøff kamp for Manuel Pellegrinis mannskap. The Hoops må nemlig vinne sine siste tre kamper i tillegg til at andre resultater må gå deres vei for at de ikke må starte neste sesong i Championship.

Som nevnt så leder Sergio Agüero an i kampen om toppscorertittelen, og med sine 22 scoringer ligger han to foran Harry Kane og ett foran Diego Costa med tre kamper igjen å spille av årets sesong. Manchester Citys målfarlige argentiner har scoret 28 mål hvis man inkluderer alle turneringer, og selv om det betyr at gullballen kan være innen rekkevidde så innrømmer Agüero at han mye heller ville ha kjempet om tittelen i Premier League. «Mål betyr mer hvis de betyr at vi oppnår noe som lag», kunne 26-åringen fortelle til Manchester Citys hjemmeside. «Likevel så vil det være en stor ære for meg personlig å bli toppscorer i Premier League. Nå som tittelen ikke er oppnåelig lenger så håper jeg vi kan bruke de siste tre kampene på å komme så høyt som mulig på tabellen og at jeg kan fortsette med å score mål». Agüero som til tross for en del skadeproblemer og en liten måltørke har også denne sesongen levert jevnt og trutt for de lyseblå. Angrepsspilleren ble tidligere i måneden kåret til månedens City-spiller av fansen og i intervjuet valgte 26-åringen å benytte anledningen til å takke fansen som han understreket betyr mye for både ham selv og laget. «Måten City-fansen behandler meg på gjør meg stolt. Jeg er takknemlig for all den støtten de gir meg og laget, jeg kunne ikke bedt om mer».

Eliaquim Mangala og Martin Demichelis har spilt midtstoppere sammen i tretten kamper, og av de tretten har Manchester City vunnet ni, spilt tre uavgjort og tapt én. Til søndagens kamp mot Queens Park Rangers så er Vincent Kompany tilbake fra skade, men spørsmålet er om Manuel Pellegrini vil bryte opp midtstopperparet som holdt nullen på White Hart Lane forrige helg. «Kompany er alltid en viktig spiller for oss, og det nå må vi hjelpe ham tilbake i form. Vi får se hvordan vi spiller i forsvarsfireren frem til slutten av sesongen». Noe som tilsier at Kompany kan komme inn på laget er det faktum at selv om Manchester City holdt nullen mot Tottenham i London så var begge midtstopperne involvert i noen rare situasjoner, og kommunikasjonen innad i forsvarsfireren virket enkelte ganger fraværende.

Selv om Queens Park Rangers er helt avhengige av å vinne mot Manchester City for å holde liv i drømmen om å spille Premier League neste sesong så mener Manuel Pellegrini at hans lag først og fremst må fokusere på seg selv. «De må vinne sine kamper, og det kan hende at de velger å starte med to angrepsspillere eller at de satser på kontringer. Uansett så betyr det ikke noe for oss hvilket lag vi møter», kunne 61-åringen fortelle på pressekonferansen før kampen. «Det viktige er at vi avslutter på en veldig god måte. Nå har vi tre strake seiere, og ønsker å fortsette med det i de siste tre».

QPR ligger helt nederst i Premier League og avstanden opp til Sunderland og Newcastle er ni poeng, med tre kamper igjen å spille. Det kan virke som en umulig oppgave for laget fra Loftus Road som kun har vunnet én av de siste ti og har blant annet Zárate, Vargas og Faurlin ute med skade i tillegg til tidligere City-spiller Nedum Onuoha som er suspendert. Charlie Austin kan uansett skape trøbbel for City-forsvaret fordi engelskmannen har banket inn 17 mål i Premier League denne sesongen.

Sist gang disse lagene møttes på Etihad vant Manchester City 3-1 etter scoringer av Yaya Touré, Edin Dzeko og Carlos Tevez. Tidligere denne sesongen ble det 2-2 på Loftus Road etter at Agüero utlignet til 2-2 ti minutter før full tid. Til søndagens oppgjør kan det hende at Manuel Pellegrini velger å starte med samme ellever som mot Tottenham. En annen mulighet er at både Yaya Touré og Vincent Kompany kommer inn på laget. Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Demichelis, Mangala, Kolarov – Fernandinho, Fernando – Milner, Lampard, Silva – Agüero.

Kampen vises på TV2 Sport Premium.

Dommer er Mike Dean.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.